19807360_10203209433033307_1936995197_o-001

Szeged lett a legszebb vidéki egyetemváros

Az eduline.hu szavazóinak véleménye alapján Szeged lett a vidék legszebb egyetemi városa.

Az eduline.hu szeptember 21-én írt ki szavazást „Melyik a legszebb vidéki egyetemváros?” címmel, melyben húsz magyarországi város közül választhattak az olvasók. A lista szereplőit az alapján válogatták össze, hogy melyek azok a legnépesebb vidéki települések, ahol önálló felsőoktatási intézmény vagy egyetemi/főiskolai kar működik.


Szeged olyanokkal vette fel a versenyt, mint Debrecen, Miskolc, Eger, Győr vagy éppen Pécs, és a szavazók 37%-a ítélte úgy, hogy az SZTE székhelye érdemli meg az első helyet. A szavazatokat szeptember 28-ig lehetett leadni, ezalatt az egy hét alatt több mint 21 000 vélemény gyűlt össze. Szeged már a szavazás első napján megszerezte a vezetést, és a verseny végéig tartotta is. A képzeletbeli dobogó második és harmadik fokára Miskolc és Eger állhatott.


Szeged ezzel újabb elismerést tudhat magáénak. Az eduline.hu 2017-es közönségszavazásán ugyanis a nagy egyetemek között az SZTE campusát választották a legszebbnek. Ugyancsak 2017-ben az SZTE által szervezett fesztiválokkal együtt Szeged bekerült Európa 168 kulturális és kreatív városa közé. A Trivago nemzetközi utazási oldal 100-as listáján – ami ár-érték arány alapján rangsorolja Európa legjobb úti céljait – városunk 2016-ban a 33. helyen végzett. 2014-ben pedig Szeged a 10 legjobb európai egyetemi város közé került a CondéNastTraveler portálon – olyan más rangos egyetemi városok mellett, mint Heidelberg, Krakkó, Leuven, Oxford.


Az eduline legszebb vidéki egyetemváros szavazásának eredmény itt megtekinthető.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Toth_BalazsTóth Balázs - MK, élelmiszermérnök

Az ismerőseimtől sokat hallottam, hogy nagyon jó egyetem az SZTE, sok lehetőséget ad az intézmény, pezsgő a diákélet, Szeged igazi egyetemváros. Azért választottam a Mérnöki Kart, mert élelmiszer-mérnöki szakra akartam jönni, és szerintem Szeged az az egyetem az országban, ahonnan a legképzettebb mérnökhallgatók kerülnek ki, s biztosan tudnak jó munkát találni. A tantárgyak nagyon nehezek, de a tanárok segítőkészek.




Horvath_FiorellaHorváth Fiorella - MK, műszaki menedzser

Főként a közösségi élet vonzott a Szegedi Tudományegyetemre. Műszaki menedzser szakon tanulok, az fogott meg benne, hogy a dolgok műszaki és a gazdasági részébe is bele tudok látni. Ráadásul nagyon jó lehetőségek vannak az egyetemen például: egy logisztikai tárgy keretében például elutazunk Brüsszelbe, hogy feltérképezzük az ottani repülőteret. Az itt tanulók valóban egy kis csapatot alkotnak. Viszonylag kevesen járunk az MK-ra a többi karhoz képest, ezért ismert mindenki mindenkit, és mindig egymás segítségére tudunk lenni. Ráadásul a diákélet is fantasztikus, csak ajánlani tudom mindenkinek.

További hallgatói vélemények >>>