kiemelt_QS_hir2

Ismét felkerült az SZTE a Center for World University Rankings listára

Idén is felkerült a Szegedi Tudományegyetem a világ legjobb 1000 egyetemét rangsoroló Center for World University Rankings (CWUR) listára. A rangsorban a 762. az SZTE.

Nyolc szempont alapján értékelte a világ több mint 27 ezer felsőoktatási intézményét a CWUR lista. Közülük a legjobb 1000 egyetemet került fel a 2017-es rangsorra. A Szegedi Tudományegyetem a listán a 762. helyen végzett, ezzel az eredménnyel a 4. legjobb felsőoktatási intézmény Magyarországon.


A lista összeállításakor figyelembe vették többek között az oktatás minőségét, a végzett hallgatók elhelyezkedési lehetőségeit, az oktatók kiválóságát, a publikációk számát és idézési arányát, valamint a szabadalmak számát.


A magyar intézmények közül további 5 egyetem került a 2017-es listára: az Eötvös Loránd Tudományegyetem az 515., a Semmelweis Egyetem a 611., a Debreceni Egyetem a 694., a Pécsi Tudományegyetem a 885., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pedig a 898. helyen végzett.


A teljes lista itt elérhető: CWUR 2017


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.






gizem-gultekin

Gizem Gültekin – ÁJTK: nemzetközi kapcsolatok

Korábban Erasmusosként, jelenleg Stipendium ösztöndíjasként tanulok az SZTE-n. Az intézmény és a város is csodálatos. Számos kapcsolatépítési és kikapcsolódási, sportolási lehetőséget biztosítanak. Nagyszerű élmény és tapasztalat itt tanulni, szeretnék a jövőben is Szegeden maradni és folytatni tanulmányaimat.



További hallgatói vélemények >>>