IMG_3915

A világ legjobb 500-a között a szegedi orvosképzés

Nyilvánosságra hozta orvos- és egészségtudományi világrangsorát a Times Higher Education. A tematikus felsőoktatási listán a 401-500. helyen szerepel a Szegedi Tudományegyetem.

Az SZTE orvos- és egészségtudományi képzési területen elért eredménye az Általános Orvostudományi Kar, a Fogorvostudományi Kar, az Egészségtudományi- és Szociális Képzési Kar, valamint a Gyógyszerésztudományi Kar közös sikere.


Az intézményi rangsorhoz hasonlóan, a tudományterületi listát is a tanulási környezet (27,5%), a kutatás minősége (27,5%), az intézményhez kapcsolódó publikációk idézettsége (35%), a külföldi oktatók és hallgatók száma (7,5%) és a piaci bevétel (2,5%) alapján állították össze.


A teljes rangsor itt elérhető.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Spitzer BarbaraSpitzer Barbara – BTK – anglisztika

Szeged és a Szegedi Tudományegyetem is nagyon diákközpontú. Sokkal gyakorlatiasabb az oktatás, mint más egyetemeken, és rengeteg lehetőséget kínál a hallgatóinak. Ugyanez elmondható a városról is, hiszen rengeteg kedvezményt adnak a diákoknak, melyekkel nagyon sokat lehet spórolni. Így pedig egy kicsit az egyetemista élet is könnyebbé válik.






Erdész ÁdámErdész Ádám – ÁOK – orvos

Szeged egy igazán kellemes és szép város, nagyon jó a társaság. A belvárosban szinte mindenhol ismerősbe botlok. A képzés is nagyon jó, magas színvonalú, szerintem a tanárok is nagyon korrektek. Nagyon sok kulturális lehetőség van a városban és az egyetemen is. Szerintem nem elhanyagolható megemlíteni azt sem, hogy nagyon szépek a lányok is.




További hallgatói vélemények >>>