IMG_3915

A világ legjobb 500-a között a szegedi orvosképzés

Nyilvánosságra hozta orvos- és egészségtudományi világrangsorát a Times Higher Education. A tematikus felsőoktatási listán a 401-500. helyen szerepel a Szegedi Tudományegyetem.

Az SZTE orvos- és egészségtudományi képzési területen elért eredménye az Általános Orvostudományi Kar, a Fogorvostudományi Kar, az Egészségtudományi- és Szociális Képzési Kar, valamint a Gyógyszerésztudományi Kar közös sikere.


Az intézményi rangsorhoz hasonlóan, a tudományterületi listát is a tanulási környezet (27,5%), a kutatás minősége (27,5%), az intézményhez kapcsolódó publikációk idézettsége (35%), a külföldi oktatók és hallgatók száma (7,5%) és a piaci bevétel (2,5%) alapján állították össze.


A teljes rangsor itt elérhető.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Monori CsengeMonori Csenge – BTK – néprajz

Azért jelentkeztem Szegedre, mert az SZTE egy nagyon kiemelkedő és jó hírű egyetem. Az oktatás rendkívül színvonalas. Nagyon szeretek ide járni, mert sok rendezvény szól a hallgatóknak, amelyeken igazán jól ki lehet kapcsolódni a tanulás mellett is. Nálunk különösen jó a közösség is, tanulás szempontjából nagyon segítőkész mindenki.





Sokacz_ZsofiaSokacz Zsófia - SZTE-BBMK

Kiskoromban nagyon szerettem a zenét, zongorázni kezdtem, majd kilenc évesen eldöntöttem, hogy zongorista leszek. Egy zenei táborban ismerkedtem meg az akkori tanárommal, általa pedig a jelenlegi zongoratanárnőmmel. Nekik köszönhetem, hogy felvettek a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karra. Szeged mindig is vonzott, hisz gyönyörű város és több barátom is tanul itt. Zenepedagógia és zenepszichológia mellett, tanításgyakorlatunk is van, így általános és középiskolásokat oktathatunk. Az itt töltött éveim alatt szenvedélyemmé vált a tanítás. A jövőben, zeneiskolában szeretnék dolgozni.


További hallgatói vélemények >>>