nyito

Tudományterületi rangsorokban is a világ legjobb 500 egyeteme között az SZTE

Hét területen került a világ legjobb 500 egyeteme közé a Szegedi Tudományegyetem a Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb tudományterületi listáin.

2017. március 8-án hozta nyilvánosságra a brit QS legfrissebb tematikus felsőoktatási rangsorait (QS World University Rankings by Subject). Az öt tudományterületi – bölcsészettudományi, műszaki, orvos- és élettudományi, társadalomtudományi valamint természettudományi – lista összeállításához több mint 4400 intézményt értékeltek, melyből idén a legjobb 1117-et rangsorolták.


A QS 2017-ben az öt képzési terület 46 oktatási programját vizsgálta. A rangsorok elkészítéséhez az akadémiai szféra és a munkáltatók értékelését, a tudományos munkák idézettségét, valamint az idézettségre utaló bibliográfiai indikátort (Hirsch-index) vették figyelembe.


A Szegedi Tudományegyetem képzései három tudományterületi listán is helyet kaptak. A bölcsészettudományi listán az SZTE BTK nyelvészeti képzése a 201-250. helyen végzett.


A szegedi egyetem az élet- és orvostudomány területeken a 451-500. helyre került. A mezőgazdasághoz kapcsolódó képzések listáján a 151-200., a biológia tudományágban a 401-450. az SZTE. A szegedi gyógyszerészképzés a 201-250., az orvosképzés a 301-350. helyen szerepel.


A természettudományi területen belül a kémia szakok rangsorán is jól szerepelt a Szegedi Tudományegyetem: 2017-ben a 401-450. helyen végzett.


Összegyetemi szinten is előkelő helyen áll az SZTE a hazai egyetemek között: a brit QS World University Rankings 2016/2017 rangsorában az 501-550. helyezést érte el. A rangsorba hat magyarországi intézmény került, közülük a legjobb eredményt a Szegedi Tudományegyetem érte el.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Sokacz_ZsofiaSokacz Zsófia - SZTE-BBMK

Kiskoromban nagyon szerettem a zenét, zongorázni kezdtem, majd kilenc évesen eldöntöttem, hogy zongorista leszek. Egy zenei táborban ismerkedtem meg az akkori tanárommal, általa pedig a jelenlegi zongoratanárnőmmel. Nekik köszönhetem, hogy felvettek a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karra. Szeged mindig is vonzott, hisz gyönyörű város és több barátom is tanul itt. Zenepedagógia és zenepszichológia mellett, tanításgyakorlatunk is van, így általános és középiskolásokat oktathatunk. Az itt töltött éveim alatt szenvedélyemmé vált a tanítás. A jövőben, zeneiskolában szeretnék dolgozni.



Fulep_GaborFülep Gábor - ÁOK, általános orvos

Több oka van annak, hogy a Szegedi Tudományegyetemre járok orvosi karra. Az egyik legfontosabb, hogy mindig nagyon jókat hallottam az itteni képzésről, a másik az, hogy Budapestre nem szerettem volna menni, mert már volt tapasztalatom a fővárosi életformáról. Szeged egy vidéki nagyváros, ahol kedvesebbek az emberek, összetartóbb a diákság, ez a tapasztalatom. Mindig is a kémia és biológia állt hozzám közel, ezért nem volt kérdéses számomra a továbbtanulás. A gyakorlati lehetőségeket külön kiemelném az SZTE Általános Orvostudományi Karán, mindenkinek csak ajánlani tudom!

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *