SZTE magazin

_MG_3890

„Nincs időm olvasni” – Szabados Ágnes könyves kihívása

Mindenkinek arra van ideje, amire szeretné – vallja Szabados Ágnes. Az RTL Klubhírműsorvezetője, az SZTE BTK óraadó tanárát, olvasásnépszerűsítő kampányáról kérdeztük, amelynek címe: „Nincs időm olvasni”.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

- Azért ez lett a címe a kezdeményezésnek, mert egyszerűen ezt mondják nekem legtöbbször az emberek, amikor arról kérdezem őket, olvasnak-e – hallottuk Szabados Ágnestől. Az RTL Klub hírműsorvezetőjeblogot ír a témában és januárban hozott létre a Facebookon egy csoportot, amely mára közel ezer tagot számlál.


_MG_3758


- Sokszor előfordult velem is, hogy csak elrohantak a napok, a hetek és nem olvastam. Úgy éreztem, többet kellene… hiszen minden könyv hozzánk tesz valamit! Kitaláltam, hogy motivációra van szükségem, és miért ne inspirálhatnék mást is! Így jött a kihívás ötlete – magyarázta. A cél minden hónapban egy könyv elolvasása, a témát Ágnes határozza meg. Tehát 12 hónap alatt legalább 12 könyv kerül mindenkinél terítékre. A közösség tagjai olvasásélményüket megoszthatják a csoportban, egymástól tippeket, rövid könyvkritikát is kérhetnek/kaphatnak.


Eddigi Témák:


Január: egy könyv a kedvenc íródtól, amit még nem olvastál

Február: egy könyv, amit valaki ajánlott

Március: egy könyv, amit megfilmesítettek

Április: egy magyar kortárs szerzőnk könyve

Május: egy klasszikus, ami kimaradt

Június: egy köny, ami a borítója alapján tetszett meg


_MG_3860


- Továbbra is lehet csatlakozni a kihíváshoz, a blog pedig folyamatosan frissül – hívta fel a figyelmet Ágnes. - Nemcsak tőlem olvashatnak ott könyvkritikákat, hanem ismert személyiségeket is kérdezek a legmeghatározóbb olvasásélményükről.


Fotó és szöveg: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Letöltés



SZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01