Fizika napja a szegedi egyetemen

A Fizika Napján látványos kísérletekkel, izgalmas előadásokkal és labortúrákkal várja az érdeklődőket a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara január 28-án.



A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara mint minden évben, idén is megrendezi a Fizika Napját. 2017. január 28-án, szombaton 9 és 14 óra között várják a fizika iránt érdeklődőket a Fizikai Intézet Dóm téri épületében, a Dóm tér 9. szám alatt.


Az SZTE rektora, prof. Dr. Szabó Gábor akadémikus kedvenc kísérleteiről tart előadást az előadóteremben, majd egykori hallgatók mutatják be, hol helyezkedtek el fizikus diplomájuk megszerzése után, és mivel foglalkoznak. Szatmáry Károly professzor arról beszél majd, van-e élet az univerzumban. Kihirdetik a Budó Ágoston Fizikai Feladatmegoldó verseny eredményét is.


Az érdeklődők megnézhetik a Toricelli-túrán a monumentális légnyomásmérő eszközt, a 12 éven felüli látogatók pedig megnézhetik a nagyintenzitású lézerlabort.


A kísérletes bemutatók során láthatnak színes optikai kísérleteke, robotokat és technikai kísérleteket, okostelefon-méréseket, megismerkedhetnek a felhő-fizikával, a mikrofluidikával is. A Fizika napján bemutatókkal és standdal jelenik meg az MTA Szegedi Biológia Kutatóközpont, az ELI-ALPS lézeres kutatóközpont és a Hobré Laser Technology Kft.

 

A nap folyamán az érdeklődők továbbtanulással kapcsolatos kérdéseikre is választ kaphatnak, beszélgethetnek egyetemi hallgatókkal és oktatókkal is.


A részletes program itt olvasható, az esemény Facebook oldala pedig itt található.  


SZTE-Info


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


jiang_xuezhiJiang Xuezhi - GTK: gazdálkodás és menedzsment

Az SZTE a világban és Magyarországon is jó hírű egyetem. Nagyszerű élmény itt tanulni. Az oktatók szakmailag kiválóak, a hallgatótársak kedvesek és nyitottak a külföldi kultúrák felé. A kellemes hangulatú kari rendezvények segítik a beilleszkedést és lehetőséget nyújtanak új barátságok kialakítására.




Kocsis_BalazsKocsis Balázs - FOK, fogorvos

Azért Szegedre jelentkeztem, mert a dél-alföldi régióban szerettem volna maradni. Szegedről jókat hallottam, és most már tapasztaltam is. A kar dinamikusan fejlődik, épület egy 9 székes rendelő itt nálunk, ami európai színvonalú. Nagyon felkészült az oktatógárda, valamint a munkaadók külön skatulyába helyezik a Szegeden végzett fogorvostan-hallgatókat, tehát előnyben van az, aki szegedi diplomával rendelkezik, európai szinten is.



További hallgatói vélemények >>>