_MG_7575-001

A világ legjobbjai között az SZTE

A világ legjobb nyolcszáz egyeteme közé került az SZTE az Academic Ranking of World Universities (ARWU) 2017-es listáján. A rangsorban a szegedi egyetem az 501-600. helyen szerepel.

Az 501-600. kategóriába sorolta a Szegedi Tudományegyetemet a 2017-es ARWU-rangsor.  A lista összeállításakor figyelembe vették többek között a tudományos publikációs tevékenységet, a magasan idézett kutatók számát, a Nobel- és Fields-díjas volt hallgatókat és oktatókat valamint a Nature és Science folyóiratokban publikált tanulmányok számát.


A nemzetközi rangsorra 2017-ben az SZTE mellett az ELTE (501-600.) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (701-800.) is felkerült.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.






Tolnai_SaraTolnai Sára - JGYPK, gyógypedagógia

A gyerekek mindig is meghatározták az életem. Édesanyám óvónő, mindig csodálattal figyeltem az ő munkáját, viszont nem akartam ugyanazt az utat bejárni. Úgy gondoltam, hogy olyan pályát szeretnék választani, amiben több kihívás van, ezért választottam a gyógypedagógiát. Tanultam Budapesten is, de nem lehet összehasonlítani a kettőt. Szerintem Szeged jóval diákközpontúbb. Véleményem szerint a Szegedi Tudományegyetem megkönnyíti diákjai életét a sokféle ösztöndíj-lehetőséggel, az ingyenes tömegközlekedéssel, és ráadásul a sikeres nyelvvizsgának az árát visszatéríti. Azt hiszem, az egyetemen eltöltött esztendők lesznek életem legszebb évei.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *