Üdvözöljük weboldalunkon!
Sebeszeti_klinika
Igazgató: Prof. Dr. Lázár György

Tanszékvezető Egyetemi Tanár


Titkárság:

Levelezési cím: 6725, Semmelweis utca 8.

Telefon: +36-62/545-462


E-mail: office.surg@med.u-szeged.huKlinikai szakambulanciákra bejelentkezés:

https://u-szeged.hu/szakk/surg/betegeinknek/jarobetegellatas/ambulanciak

 


Látogatás:

A nap bármely szakában látogathatóak a betegeink, igazodva a vizitekhez és a vizsgálatokhoz, illetve a 20 órától kezdődő éjszakai pihenőidőhöz.

A folyosón és a klinikai tömb területén köntös viselete kötelező.

A klinikaparkot csak utcai ruhában lehet elhagyni.

A látogatás az intézetben ellátott betegek gyógyulását és gyógykezelését nem akadályozhatja!

A látogatás során a segítő személy a beteg ápolásában az egészségügyi személyzet tájékoztatása és jóváhagyása mellett vehet részt, szakápolási feladatot nem végezhet!

A látogatási jog a betegtársak jogainak tiszteletben tartása mellett gyakorolható!


Gyógyítás:
Az Ön gyógyítását az osztályvezető orvos irányításával az osztályos orvosok végzik. Csak a kezelő orvosa adhat Önnek felvilágosítást Önnek, és az Ön által megnevezett hozzátartozójának, az Ön betegségéről és a gyógyítás lehetséges módjáról.
Az ápolási munka irányítója az osztályvezető ápoló, akihez személyes problémáival bizalommal fordulhat.

Betegek kötelezettségei:
A beteg - amennyiben ezt egészségi állapota lehetővé teszi - köteles az ellátásban közreműködő egészségügyi dolgozókkal képességei és ismeretei szerint együttműködni.
A beteg és hozzátartozói jogaik gyakorlása során kötelesek tiszteletben tartani a többi beteg jogait.
A beteg és hozzátartozói jogaik gyakorlása nem sértheti az egészségügyi dolgozók törvényben foglalt jogait.


Kérjük, felajánlásával támogasson minket!


KLINIKAI SEBÉSZET FEJLŐDÉSÉÉRT ALAPÍTVÁNY

 

6725 SZEGED, SEMMELWEIS UTCA 8.


18473511-1-06


 

Köszönjük támogatását!


Hírek

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége Dr. Szederkényi Editnek, az SZTE Sebészeti Klinika Transzplantációs Centrum vezetőjének a szegedi, illetve a hazai veseátültetési programban végzett elkötelezett munkájáért a Szervátültetettek Szolgálatáért díjat adományozta. Gratulálunk!

Magas színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át Dr. Petri András sebész, az SZTE SZAOK professor emeritusa és Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sebészeti Klinikájának igazgatóhelyettese. Gratulálunk!

Interjú Prof. Dr. Lázár György dékánnal – Tráser László készítette az interjút, melyben szó esik az Egészségtudományi Képzési Tömbről és az SZAOK elmúlt tanévéről.

Forrás: med.u-szeged.hu/hangfelvételek


Az Európai Mellkassebészeti Társaság (ESTS) 2023. június 5-én, Milánóban megrendezett éves kongresszusán, a társaság elnökévé választotta Dr. Furák József egyetemi docenst, az SZTE SZAOK Sebészeti Klinika Mellkassebészeti Osztályának vezetőjét. Az elnöki pozíció 1 évre szól. Gratulálunk, és sikeres munkát kívánunk!

Prof. Dr. Jancsó Miklósra emlékeztek 2023. május 10-én a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézetben. Az emléktábla-koszorúzással egybekötött eseményen átadták a Jancsó Miklós Emlékéremet is. A 2023. év díjazottja Dr. Pintér Erika, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézetének intézetvezető egyetemi tanára lett.