Tisztelt Látogatónk!


A járványügyi intézkedésekre hivatkozva 2021. november 01.-től Látogatási tilalom lép életbe visszavonásig!FELHÍVÁSOK COVID ELLÁTÁSBAN VÉGZENDŐ SEGÍTŐI TEVÉKENYSÉGRE


Sebeszeti_klinikaSZTE-ÁOK Sebészeti Klinika 6725 Szeged, Semmelweis u. 8.
Intézetvezető: Prof. Dr. Lázár György

Betegelőjegyzés:
Az Emberi Erőforrás Minisztérium 2020. június 11.-én keltezett IV/5300/2020/EGPOL levelének és a 2020. április 30-án keltezett IV/4265/2020/EAT levelének mellékletében megfogalmazott, érvényben lévő keretrendszer értelmében a betegelőjegyzés az alábbi módon történik:

Továbbra is érvényben marad, a járó- és fekvőbetegellátásban egyaránt:
– a kézfertőtlenítés és szájmaszk viselete a váróteremben és a kórtermekben,
– a 1,5 m betegek közötti távolság megtartása,
– pre-triázs kérdőív kitöltése minden esetben,
– a testhőmérséklet mérés.


Betegeink biztonságát szem előtt tartva, a váróterem zsúfoltságának elkerülése érdekében időpontkérésre telefonon vagy emailben van lehetőség az alábbi szakrendelésekekhez:

Klinikánk szakrendelései (szakambulanciák)
beutalt és visszarendelt betegeink részére

Tel.: (62)341-812
Hétfő-Péntek 10:00-14:30

I. sz. Szakorvosi Rendelő, Szeged
Tisza Lajos krt. 97.
Tel.: (62)574-433
Hétfő-Péntek: 8:00 – 14:00
Email: bejelentkezes.betegiranyitas.szakrend@med.u-szeged.hu

Érsebészeti szakrendelés
I. sz. Szakorvosi Rendelő, Szeged,

Tisza Lajos krt. 97.
Tel.: (62)574-433
Hétfő-Péntek 07:00-18:30
Email: bejelentkezes.betegiranyitas.szakrend@med.u-szeged.hu


Felhívjuk betegeink figyelmét, hogy szíveskedjenek pontosan a megadott időpontra érkezni!A Nemzeti Népegészségügyi Központ határozata alapján a látogatás lehetőségét az alábbiak szerint biztosítjuk:

  • A látogatás érvényes védettségi igazolvány bemutatásával vagy védettségi igazolvány hiányában a látogatást megelőzően 48 órán belüli negatív eredményű SARV-CoV-2 PCR teszt bemutatásával lehetséges.
  • A látogatás minden nap de: 10-12, du: 16-18 óráig lehetséges.
  • Csak egészséges személy látogathat, aki köteles 3 rétegű sebészi vagy FFP2 maszkot viselni (textil maszk nem elfogadható)!
  • Az intézménybe történő belépéskor kötelező testhőmérséklet mérést kell végezni a látogatónál, illetve javasolt a pre-triage vizsgálat elvégzése.
  • A látogatónak be kell tartania a higiénés és távolságtartási szabályokat!


Az egészségügyi válsághelyzetre és a korlátozott kapcsolattartási lehetőségre tekintettel a hozzátartozóknak biztosítjuk, hogy – a megfelelő adatvédelmi intézkedések betartása mellett – klinikánkon fekvő hozzátartozójuk állapotával kapcsolatban tájékoztatást, felvilágosítást kapjanak.

Az ehhez szükséges elérhetőségi adatok megtalálhatók honlapunkon ide kattintva!


Hírek

Az alábbiakban foglaljuk össze a hallgatóink részére lehetőséget nyújtó, a COVID védekezéshez viszont nélkülözhetetlen önkéntes egészségügyi tevékenységre történő felhívásainkat.

A CoVid-19 járvány ideje alatt a legtöbb intézet megismerkedett az online webináriumi továbbképzés formájával hallgatóként, felkért előadóként, vagy akár szervezőként is. Sokszor ez az egyetlen lehetőség az adott rendezvény lebonyolítására, de meg kell említenünk a webináriumok hátrányait is. Személytelenebbek, kevesebb az interakciós lehetőség, és nem látható a másik fél visszajelzése.

Prof. Dr. Lázár Györgyöt beválasztották a legnagyobb európai sebészeti tudományos társaság, az European Association for Endoscopic Surgery (EAES) vezetőségének Education & Training Committee-jába.


SZTE ÁOK Kari Hírlevél 2020/28.