Hírek

Dr. Veréb Dániel Ma sikeresen védte meg New directions for structural and functional neuroimaging markers in migraine című PhD értekezését.

Gratulálunk Dani!

dani2

Váratlan hirtelenséggel távozott közülünk Fráter Loránd radiológus professzor.

frater-2


Egyetemi tanulmányait a SZOTE-n végezte 1957-63 között. A végzés után a Szenes professzor irányította Radiológiai Klinikára került és végig itt, illetve az ezt működtető cégnél dolgozott. Még halála előtti utolsó napokban is leletezett.

A SZOTE rektoraként 1991-1997 között nagy elszántsággal és céltudatosan tevékenykedett. Két cikluson át fejlesztette és modernizálta az intézményt, miközben gazdálkodását megszilárdította.

Legfőbb szakmai érdeklődési területe a kardiológiai és mellkasi képalkotás volt. Ismereteit kitűnő előadásokban és tökéletes precizitással megfogalmazott radiológiai tankönyvekben igyekezett továbbadni.

Reneszánsz ember volt, tudós, oktató , praktizáló radiológus és egészségügyi menedzser. Hihetetlen munkabírása mellett gyönyörű lemezgyűjteményt, könyvtárat hozott létre.

Nyugodjon békében drága Professzor Úr!

Two classes of T1 hypointense lesions in multiple sclerosis with different clinical relevance

Kocsis K, Szabó N, Tóth E, Király A, Faragó P, Kincses B, Veréb D, Bozsik B, Boross K, Katona M, Bodnár P, Nyúl L, Vécsei L, Klivényi P, Bencsik K, Kincses ZT

Accepted in Frontiers in Neurology, Multiple Sclerosis and Neuroimmunology

A Brit Sclerosis Multiplex társaság tanácsadói testüoletének állásfoglalása alapján ajánlást adott ki a Szegedi Tudományegyetem Neurológiai Klinikájának Sclerosis Multiplex csoportja a COVID-19 vakcinációval kapcsolatban sclerosis multiplex betegek számára.

Sok sikert a további munkájukhoz!

szakvizsga

135 részvevővel november 7-én szerveztük az ország egyik legnagyobb radiológiai rendezvényét 2020-ban. A Differenciáldiagnosztikai Nehézségek a Radiológiában a Radiológia Nemzetközi Napjával párhuzamosan a COVID-19 járványt választotta fő témájának. Négy előadó világította meg a betegség radiológiai és klinikai aspektusait. Élvezetes diszkusszióban osztották meg a tapasztalatokat a radiológusok az ország minden tájáról.
Délután 17 esetriportot hallgattunk meg, a legjobb előadókat díjaztuk:
-Klucsai Róbert
-Brzózka Ádám
-Mikó Zsófia
-Palásti Péter
Gratulálunk!
Találkozzunk jövőre is!
Picture_1

Radiológiai Klinika
A Szegedi Tudományegyetem Radiológiai Klinikája a Dél-Alföld legnagyobb képalkotó vizsgálatokat végző betegellátó, oktató, kutató egysége. Az orvostanhallgatók oktatásában két féléven keresztül heti előadásokkal és gyakorlatokkal végzi a képzést. A Klinika a saját kutatási projectjei mellett részt vesz az Egyetem klinikáinak és tanszékeinek kutatásában és kiterjedt hazai és nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik. A betegellátást Magyarország legmodernebb gépparkjával biztosítja.

Vizsgálatokra időpontot a 06-62-545400-ás telefonszámon lehet kérni munkaidőben.

A járványhelyzetre való tekintettel csak korlátozottan adunk ki időpontokat. Heti rendszerességgel értékeljük a helyzetet és újbabb műszakokat indítunk, ha az szükséges.

Kérjük minden betegünket, hogy a vizsgálatokra maszkban érkezzenek!

Kérjük, hogy a COVID-19 fertőzés gyanújeleinek fennálása esetén (láz, köhögés, légzési nehézség) az előjegyzett időpontjára ne jöjjön el! Telefonon keresse meg a háziorvosát és értesítsen minket is a vizsgálat elhalasztásáról (06-62-545400). Ilyen esetben megpróbálunk a betegség lezajlása után új időpontot adni.


Ha este 8 óra után van hozzánk időpontja, akkor a beutalóját feltétlenül hozza magával. Kérjük háziorvosa/kezelőorvosa a beutalón igazolja a vizsgálat pontos dátumát és időpontját, valamint szerepeljen a beutalón, hogy a vizsgálat a tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében történik.


Kérjük hogy, amennyiben a tervezhető vizsgálatokat a háziorvosuk vagy szakorvosuk is halaszthatónak tartja, a fertőzésveszély csökkentése érdekében csak a járványhelyzet után keressék fel klinikánkat. Kérjük, hogy ebben az esetben értesítsen minket is a vizsgálat elhalasztásáról (06-62-545400).
Térítéses betegellátásra időpontot +36-30-7270104 telefonszámon lehet egyeztetni.TörténetünkIgazgató: Dr. Kincses Zsigmond Tamás PhD, habil, DSc


6725 Szeged

Semmelweis u. 6

Tel.: 06-62-546-847, 06-62-546-848

e-mail: office.radio@med.u-szeged.hu

facebook


ujklinika_250x250