Hírek

Holnap (2022.09.20) kezdődik a Radiológiai Kötelező Szintentartó Tanfolyamunk. A rendezvény részletes programja elérhető: https://u-szeged.hu/szakk/radiologiai-kotelezo/radiologiai-kotelezo .

A rendezvény CooSpace felülete a regisztrált résztvevők számára itt érhető el: https://educs.szte.hu/Scene-139925 .

Mindenkinek jó tanfolyamot kívánunk!

Reproducibility of lesion count in various subregions on MRI scans in multiple sclerosis
Bence Bozsik, Eszter Tóth, Ilona Polyák, Fanni Kerekes, Nikoletta Szabó, Krisztina Bencsik, Peter Klivenyi, Zsigmond Tamás Kincses

Frontiers in Neurology, section Multiple Sclerosis and Neuroimmunology

Gratulálunk Bence!

Screenshot_2022-04-07_at_21.24.07

23. alkalommal rendeztük meg az Emlőbetegségek komplex diagnosztikája tanfolyamunkat Szegeden. A résztvevők 4 napon keresztül tanulhatták a szakma vezető radiológusaitól, onkológusaitól, pathológusaitól és sebészeitől az emlődiagnosztika rejtelmeit. A tanfolyam végén átvehettük az AVON 5 millió forintos támogatását, melyet a szegedi emlődiagosztika fejlesztésére, mesterséges intelligencia szoftverre fogunk elkölteni.

Köszönjük a kiváló előadóknak és a hallgatóságnak a részvételt. Köszönjük az AVON-nak a támogatást!

img_8689

Véget ért a Mellkas, has és neurológiai CT vizsgálatok tanfolyamunk. Köszönjük a kiváló előadóknak és a lelkes hallgatóságnak!

IMG_0789

A rendezvényekről részletes információ itt érhető el.

Az egyes rendezvényeinkre itt lehet jelentkezni.

Összesen 10 különböző tanfolyamot, továbbképzést és konferenciát ajánlunk radiológusoknak, radiográfusoknak és érdeklődő klinikusoknak. Minden héten történik valami!

radiology_tech

Dr. Kocsis Krisztián ma sikeresen védte meg a "Lateralisation of visuospatial attention" című PhD értekezését.
Gratulálunk Kocsis Krisztián!
IMG_0630

Radiológiai Klinika
A Szegedi Tudományegyetem Radiológiai Klinikája a Dél-Alföld legnagyobb képalkotó vizsgálatokat végző betegellátó, oktató, kutató egysége. Az orvostanhallgatók oktatásában két féléven keresztül heti előadásokkal és gyakorlatokkal végzi a képzést. A Klinika a saját kutatási projectjei mellett részt vesz az Egyetem klinikáinak és tanszékeinek kutatásában és kiterjedt hazai és nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik. A betegellátást Magyarország legmodernebb gépparkjával biztosítja.

Vizsgálatokra időpontot a 06-62-545400-ás telefonszámon lehet kérni munkaidőben!
A járványhelyzetre való tekintettel csak korlátozottan adunk ki időpontokat. Heti rendszerességgel értékeljük a helyzetet és újbabb műszakokat indítunk, ha az szükséges.

Az időpontegyeztetés során a betegeink adatait akkor is elkérjük, hogyha nem tudunk időpontot biztosítani. Ilyen esetben újabb műszakok meghirdetésekor a várólistán lévő betegeket kiértesítjük.

Kérjük minden betegünket, hogy a vizsgálatokra maszkban érkezzenek!

Kérjük, hogy a COVID-19 fertőzés gyanújeleinek fennálása esetén (láz, köhögés, légzési nehézség) az előjegyzett időpontjára ne jöjjön el! Telefonon keresse meg a háziorvosát és értesítsen minket is a vizsgálat elhalasztásáról (06-62-545400). Ilyen esetben megpróbálunk a betegség lezajlása után új időpontot adni.


Vizsgálatokra időpontot a 06-62-545400-ás telefonszámon lehet kérni munkaidőben!

Térítéses betegellátásra időpontot +36-30-7270104 telefonszámon lehet egyeztetni.TörténetünkIgazgató: Prof. Dr. Kincses Zsigmond Tamás PhD, habil, DSc


6725 Szeged

Semmelweis u. 6

Tel.: 06-62-546-847, 06-62-546-848 (nem időpont kérés!)

e-mail: office.radio@med.u-szeged.hu

facebook


ujklinika_250x250