Hírek

Március 18-21 között rendezzük hagyományos CT tanfolyamunkat.

Részletek itt találhatók.

Még van néhány szabad helyünk. Várjuk jelentkezését!

reviewing-lung-xrays

eBook

Folyamatosan kerülnek fel a honlapunkra az Európai Radiológus Társaság e-könyvének a fordításai. Terveink szerint a tavaszi szemeszterben már ez lesz az oktatásunk alapja.

A PlosONE elfogadta közlésre a D-dimer levels to exclude pulmonary embolism and reduce the need for CT angiography in COVID-19 in an outpatient population című cikkünket

Gratulálunk a szerzőknek: Kovács Anita, Hantosi Dóra, Szabó Nikoletta, Letoha Annamária, Lengyel Csaba, Földesi Imre, Burián Katalin, Palkó András, Veréb Dániel, Kincses Zsigmond Tamás!

PlosOne 2024 Jan 17;19(1):e0297023.

Screenshot_2024-02-02_at_16.56.59

Minden év októbere a mellrák elleni küzdelem hónapja, ezért a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Radiológiai Klinikája - a korábbi évekhez hasonlóan – figyelem felhívó akciót szervez. A Leányszállás köz 2/A szám alatt lévő Női Diagnosztikai Osztályon két egymást követő szerdán, október 18-én és 25-én meghosszabbított rendelésen reggel 8 -19 óra között várják főként azokat a 45- 65 éves hölgyeket, akik még nem voltak a meghívás ellenére mammográfiás szűrővizsgálaton.


249151958_383245203540343_5193877804792030386_n


A zsúfoltság és a várakozás elkerülése érdekében érdemes időpontot egyeztetni telefonon 06-62-545 400, 545 433 és 544 996 számokon a 2 gomb választással vagy személyesen a Leányszállás köz 2/ A II. emeletén ahol a vizsgálatok is történnek.

2023 november 13-16 között újra megrendezzük az MR tanfolyamunkat. Idén egy nappal hosszabb lesz a tanfolyam. Több esetet szeretnénk végigbeszélni a hallgatósággal.
Idén már a radiográfusokat is várjuk. Az első napon közösen fog az MR fizikáról tanulni orvos és radiográfus. A második napon a radiográfusok folytatják az MR fizika speciális területeivel, MR biztonsággal és felvételi technikákkal, kontrasztanyag alkalmazásokkal.
Részletes információ és a regisztrációs link itt található:
Az információ itt megosztható:
A tanfolyam pontszerző!
Screenshot_2023-09-28_at_23.21.44

Megérkeztek a Szenes oktatási termünkbe az új puffok.

puff

Térítéses betegellátás


mediversal
Bővebb információ:
Időpontot egyeztetni a +36-30-7270104 telefonszámon lehet.

A Radiológiai Klinika a térítéses betegellátást a Mediversal Egészségügyi Szolgáltató Kft-vel közösen végzi. Ennek keretében lehetőség van térítés ellenében rövidebb előjegyzési idővel elvégeztetni a vizsgálatokat.


Tudjuk, hogy az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés gyakran kihívást jelenthet, ezért lehetőséget kínálunk Önnek, hogy térítés ellenében rövidebb előjegyzési idővel juthasson hozzá a legkorszerűbb vizsgálatokhoz.


A Radiológiai Klinika orvosai a Mediversal Egészségügyi Szolgáltató Kft.-vel szerződve, munkaidő után is elérhetőek, hogy biztosított legyen Önnek a gyors és hatékony ellátás. Modern és kiváló minőségű gépparkunk révén pontos és megbízható eredményeket kap. Például, a régió legnagyobb teljesítményű, 256 szeletes Philips CT készülékünk alacsony sugárdózis mellett kiváló minőségű felvételeket készít, még a mozgó szervekről is. Így a szív CT vizsgálata is lehetővé válik. A 3T GE Discovery magas térerejű MR készülékünk pedig diagnosztikai előnyt nyújt bizonyos betegségek esetén, mint például a neurológiai vagy a csont-ízületi betegségek diagnosztikájában. Emellett rendelkezünk további csúcskategóriás ultrahang gépekkel is, hogy a legmagasabb szintű szolgáltatást nyújthassuk Önnek.


A Klinika területén számos kiváló radiológus szakorvos dolgozik, akik specializációjuknak megfelelően a legnagyobb tapasztalattal rendelkeznek. Így biztos lehet benne, hogy a vizsgálatokat és leletezéseket a legmegfelelőbb szakember végzi.


A felvételek automatikusan elérhetővé válnak a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ orvosainak is. A kezelőorvosa így a felvételekt át tudja tekinteni a kezelés megválasztásához és szükéség esetén konzultálhat a radiológus szakorvossal.


Az előjegyzési idő lerövidítése érdekében és a várólisták csökkentése érdekében a Klinika munkatársai plusz munkát vállalnak a térítéses betegellátás keretén belül.


Bízunk benne, hogy a magánellátás keretében is segíthetünk Önnek!