honlap_kezdo

Válaszd első helyen az SZTE-t - a sorrendmódosítás és a dokumentumok leadásának folyamata a felvételi során

Legkésőbb 2012. július 10-ig kell beküldeni a még hiányzó dokumentummásolatokat, illetve eddig lehet egy alkalommal módosítani a jelentkezési sorrenden. Az alábbiakból többek közt kiderül, hogyan és mikor érdemes átrendezni a megjelölt szakokat.

A dokumentumok pótlására két lehetőségük van a jelentkezőknek.

Beküldhetik:

  • postai úton az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190 címre, vagy
  • feltölthetik elektronikusan az e-felvételiben (azok is, akik korábban papíron jelentkeztek).

Nem szükséges az eredeti dokumentumokat elküldeni, mindenből elég egy darab fekete-fehér, A4-es fénymásolatot beadni, vagy fájlként feltölteni az e-felvételiben. (Az eredeti dokumentumokat sikeres felvételi esetén az egyetemen, főiskolán a beirakozáskor kell majd bemutatni.) A jelentkezési határidő után beküldött dokumentummásolatokon fel kell tüntetni a felvételi azonosító számot is.


Amennyiben a jelentkezéskor megadott adatok eltérnek a benyújtott dokumentummásolaton szereplőktől, a pontszámításkor a dokumentummásolaton szereplő információkat veszik figyelembe.


Mikor módosítsunk a sorrenden és mikor ne?

Élet a Szegedi Tudományegyetemen

A sorrendmódosításra legkésőbb 2012. július 10-éig van lehetőségük a jelentkezőknek.

A korábban megjelölt képzéseken csak egyszer módosíthatnak, így érdemes alaposan átgondolni, mielőtt bármin is változtatnának. A módosítás történhet elektronikusan, az e-felvételiben (azok is megtehetik, akik korábban papíron jelentkeztek), vagy a megfelelő kérelem postázásával.



Egyetemi életEz utóbbi esetben a sorrendmódosítás csak akkor tekinthető érvényesnek, ha megfelel a következő formai követelményeknek: tartalmaznia kell a jelentkező nevét, a jelentkező felvételi azonosító számát (megtalálható a regisztrációs levélben), a pontosan megjelölt új sorrendet (amelyben csak a jelentkezéskor korábban megadott jelentkezési helyeket variálhatja, újabb jelentkezési helyet nem jelölhet meg) és a jelentkező aláírását.

Idén lehetőség van a korábban csak egy finanszírozási formában megjelölt szakok másik finanszírozási formáját is felvenni a jelentkezések közé, de ez nem számít sorrendmódosításnak. Ezt külön kérelmen, illetve az e-felvételiben külön menüpontban lehet megtenni.

Érdemes élni az egyszeri sorrendmódosítással, ha:

  • megváltozott a jelentkező preferencia-sorrendje, vagyis a listában nem azok a képzések szerepelnek először, ahová leginkább be szeretne kerülni.

Nem érdemes módosítani, ha:

  • valamelyik képzésnél nem sikerült az alkalmassági vizsgája, mivel ebben az esetben az adott szakra automatikusan nem nyerhet felvételt.
  • valamelyik megjelölt szakra mégsem szeretne bekerülni és ezért a lista végére sorolná. (Ez esetben előnyösebb a jelentkezési hely visszavonását - kizárását – választani.)

esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Moczar_DoraMóczár Dóra - ÁJTK, jogász

Szegediként a pályaválasztás előtt nem is volt kérdés, hogy itt szeretném elkezdeni jogi tanulmányaimat. Emellett, egyedül az SZTE ÁJTK biztosít az országban modulválasztási lehetőséget, teret adva annak, hogy mindenki érdekeltségi körének megfelelő jogterületen bővítse ismereteit. A város hangulata és nyüzsgése méginkább azt erősítette bennem, hogy jól döntöttem. Tanulmányaim során közéleti téren is aktív voltam és vagyok, gyakornokként pedig beleláttam a jogászi munkába és értékes tapsztalatokat szereztem, ezért biztos vagyok benne, hogy ha még egyszer választanom kellene, akkor is a Szegedi Tudományegyetemet választanám.



Olasz_BalazsOlasz Balázs - ZMK, előadóművész – klasszikus orgona

Mindig is tudtam, hogy zenész akarok lenni, már ötévesen a rádiót hallgatva operákat énekeltem. Később jött a zongora szeretete. Általános iskolában azt mondtam, hogy zongoraművész leszek, ez annyiban módosult, hogy orgona lett belőle. Békéscsabára jártam zenei konzervatóriumba, és a nyári kurzusok során volt szerencsém Szegeden is zenélni, ekkor szerettem bele a városba. Hogy miért pont Szegedet választottam a zenei pályám szempontjából? Mert ezen az egyetemen nagyon magas színvonalúan tanítanak, és közel van a lakóhelyemhez. Plusz megtalálható a városban az a pezsgés (koncertek sorozata), amire egy zenésznek szüksége van.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *