tik2

Július 9-éig lehet módosítani a sorrendet

Az idei felvételi ponthatárok kihirdetéséig már csak valamivel több mint egy hónap van hátra, azonban jó tudniuk a jelentkezőknek: július 9-éig még módosíthatnak a megadott sorrenden.

Július 9-e fontos dátum az idei felvételi eljárásban. Ez az a nap, ameddig a felsőoktatási intézménybe jelentkezőnek be kell küldeniük azokat a dokumentummásolatokat (például középiskolai bizonyítvány, nyelvvizsga), melyek szükségesek a felvételi pontok, többletpontok kiszámításához.

Ugyancsak július 9-éig van lehetőség a jelentkezéskor megadott intézmények, szakok sorrendjének módosítására is. Ez a felvételi szabályzat értelmében csak egyszer tehető meg, és akkor is csak a már megjelölt jelentkezési helyeket lehet variálni, újat felvenni már nincs mód!

Aki úgy dönt, valami oknál fogva hozzányúlna a korábban megjelölt intézmények, szakok listájához, cserélgetne a sorrenden, többféleképpen is megteheti ezt. A legegyszerűbben az e-felvételi én keresztül lehet a sorrendet módosítani (az ügyintézés időszakában bárki használhatja a felületet, az e-felvételizők és a papíros jelentkezést beadók egyaránt), a másik lehetőség, hogy a www.felvi.hu Kérvénytárából kinyomtatott és kitöltött formanyomtatványt postán juttatják el az Oktatási Hivatalnak (cím: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190), vagy személyesen viszik be az Országos Felsőoktatási Információs Központ ügyfélszolgálatára (Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ, Budapest VIII. Reviczky utca 6.).

További hasznos tudnivaló a jelentkezők számára, hogy ha valaki valamelyik intézménybe, szakra mégsem szeretne bejutni, lehetősége van törölni az adott jelentkezést.

esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Horvath_TamaraHorváth Tamara - TTIK, biológia mesterszak

2007-ben kezdtem el az egyetemet, azért pont Szegeden, mert nagyon jó híre van, illetve nagyon dicsérik az oktatást. Jó a fiatal társasági élet. Csak pozitív tapasztalatam vannak, sok emberrel lehet megismerkedni, nagyon kellemes csalódás volt az azóta eltöltött pár év. Az oktatás és a kutatás is világszínvonalú a TTIK-n, olyan ismeretekkel vérteznek fel bennünket, melyek birtokában jó eséllyel indulunk a munkaerőpiacon.Csaszar_Dorina-kicsiCsászár Dorina – BTK, kommunikáció-és médiatudomány MA

Szegediként evidens választás volt a Szegedi Tudományegyetem, mivel erősen kötődök a városhoz. Itt él a családom, a barátaim, a párom. Nem mellesleg az SZTE-nek olyan hírneve, képzési kínálata van, ami miatt megéri ide jelentkezni. Számomra itt van a legjobb specializáció a Kommunikáció-és médiatudomány szakon a többi egyetemhez képest, ezért is választottam az SZTE-t.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *