tik2

Július 9-éig lehet módosítani a sorrendet

Az idei felvételi ponthatárok kihirdetéséig már csak valamivel több mint egy hónap van hátra, azonban jó tudniuk a jelentkezőknek: július 9-éig még módosíthatnak a megadott sorrenden.

Július 9-e fontos dátum az idei felvételi eljárásban. Ez az a nap, ameddig a felsőoktatási intézménybe jelentkezőnek be kell küldeniük azokat a dokumentummásolatokat (például középiskolai bizonyítvány, nyelvvizsga), melyek szükségesek a felvételi pontok, többletpontok kiszámításához.

Ugyancsak július 9-éig van lehetőség a jelentkezéskor megadott intézmények, szakok sorrendjének módosítására is. Ez a felvételi szabályzat értelmében csak egyszer tehető meg, és akkor is csak a már megjelölt jelentkezési helyeket lehet variálni, újat felvenni már nincs mód!

Aki úgy dönt, valami oknál fogva hozzányúlna a korábban megjelölt intézmények, szakok listájához, cserélgetne a sorrenden, többféleképpen is megteheti ezt. A legegyszerűbben az e-felvételi én keresztül lehet a sorrendet módosítani (az ügyintézés időszakában bárki használhatja a felületet, az e-felvételizők és a papíros jelentkezést beadók egyaránt), a másik lehetőség, hogy a www.felvi.hu Kérvénytárából kinyomtatott és kitöltött formanyomtatványt postán juttatják el az Oktatási Hivatalnak (cím: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190), vagy személyesen viszik be az Országos Felsőoktatási Információs Központ ügyfélszolgálatára (Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ, Budapest VIII. Reviczky utca 6.).

További hasznos tudnivaló a jelentkezők számára, hogy ha valaki valamelyik intézménybe, szakra mégsem szeretne bejutni, lehetősége van törölni az adott jelentkezést.

esza_felso

Számold ki a pontjaid!Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Szolga_Valentina_kicsiSzolga Valentina – GYTK, gyógyszerész

Már gimnáziumban is Szegedre jártam, így szinte egyenes út vezetett az SZTE-re. Mórahalmi vagyok, így az SZTE helyileg közel van, Szegedet pedig egy vonzó, gyönyörű városnak tartom. Ami nagyon pozitív számomra, hogy a képzés rendkívül gyakorlatorientált, és az egyetemi rangsorokban is jó helyezéseket érünk el.

Sipos Mark KristofSipos Márk Kristóf – ÁJTK, politológia

Mivel szegedi vagyok, nem volt kérdés, hogy ragaszkodom a városomhoz és a helyi egyetemhez. Azért a politológiát választottam, mert nagyon érdekel a politika. Emellett nem titkolt célom, hogy majd színésznek tanuljak, de ez előtt szeretném, hogy legyen egy biztos diploma a kezemben. A szakon nagyon kedvesek a tanárok, jó a kapcsolat velük, igazán családias a hangulat. A közösségi élet is élénk, igazán jó kedvezmények vannak külön az egyetemistáknak, így például ingyen lehet buliba menni, vagy olcsóbban lehet egy kávét inni.

További hallgatói vélemények >>>