tik2

Július 9-éig lehet módosítani a sorrendet

Az idei felvételi ponthatárok kihirdetéséig már csak valamivel több mint egy hónap van hátra, azonban jó tudniuk a jelentkezőknek: július 9-éig még módosíthatnak a megadott sorrenden.

Július 9-e fontos dátum az idei felvételi eljárásban. Ez az a nap, ameddig a felsőoktatási intézménybe jelentkezőnek be kell küldeniük azokat a dokumentummásolatokat (például középiskolai bizonyítvány, nyelvvizsga), melyek szükségesek a felvételi pontok, többletpontok kiszámításához.

Ugyancsak július 9-éig van lehetőség a jelentkezéskor megadott intézmények, szakok sorrendjének módosítására is. Ez a felvételi szabályzat értelmében csak egyszer tehető meg, és akkor is csak a már megjelölt jelentkezési helyeket lehet variálni, újat felvenni már nincs mód!

Aki úgy dönt, valami oknál fogva hozzányúlna a korábban megjelölt intézmények, szakok listájához, cserélgetne a sorrenden, többféleképpen is megteheti ezt. A legegyszerűbben az e-felvételi én keresztül lehet a sorrendet módosítani (az ügyintézés időszakában bárki használhatja a felületet, az e-felvételizők és a papíros jelentkezést beadók egyaránt), a másik lehetőség, hogy a www.felvi.hu Kérvénytárából kinyomtatott és kitöltött formanyomtatványt postán juttatják el az Oktatási Hivatalnak (cím: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190), vagy személyesen viszik be az Országos Felsőoktatási Információs Központ ügyfélszolgálatára (Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ, Budapest VIII. Reviczky utca 6.).

További hasznos tudnivaló a jelentkezők számára, hogy ha valaki valamelyik intézménybe, szakra mégsem szeretne bejutni, lehetősége van törölni az adott jelentkezést.

esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


mendezMatheus Vasconcelos Goes Mendes – ÁOK: orvos

Brazíliából érkeztem, de nagyon otthonosan érzem magam Szegeden. Rengeteg hasznos tudásra tettem itt szert, amihez a jól felszerelt laborok és a modern könyvtári környezet is hozzájárult. A város nyüzsgő mégis biztonságos, jó az életminőség és minden segítséget megkapunk a beilleszkedéshez. Legyen szó tanulmányi ügyintézésről vagy szálláskeresésről.




kartali_tunde_felveteliKartali Tünde - TTIK, biológia PhD

Újvidéken, szerb nyelven fejeztem be a mesterképzést. De mindig is szerettem volna az anyanyelvemen továbbtanulni, mikrobiológiával foglalkozni. Ezért jelentkeztem az SZTE Biológia Doktori Iskolájába. Szegedet mindig is szerettem. Régóta tisztában vagyok azzal is, hogy az itteni egyetem minőségi képzést biztosít, az SZTE Mikrobiológiai Tanszékéről csak jót hallottam. Ezért választottam a Szegedi Tudományegyetem doktori képzését.




További hallgatói vélemények >>>