tik2

Július 9-éig lehet módosítani a sorrendet

Az idei felvételi ponthatárok kihirdetéséig már csak valamivel több mint egy hónap van hátra, azonban jó tudniuk a jelentkezőknek: július 9-éig még módosíthatnak a megadott sorrenden.

Július 9-e fontos dátum az idei felvételi eljárásban. Ez az a nap, ameddig a felsőoktatási intézménybe jelentkezőnek be kell küldeniük azokat a dokumentummásolatokat (például középiskolai bizonyítvány, nyelvvizsga), melyek szükségesek a felvételi pontok, többletpontok kiszámításához.

Ugyancsak július 9-éig van lehetőség a jelentkezéskor megadott intézmények, szakok sorrendjének módosítására is. Ez a felvételi szabályzat értelmében csak egyszer tehető meg, és akkor is csak a már megjelölt jelentkezési helyeket lehet variálni, újat felvenni már nincs mód!

Aki úgy dönt, valami oknál fogva hozzányúlna a korábban megjelölt intézmények, szakok listájához, cserélgetne a sorrenden, többféleképpen is megteheti ezt. A legegyszerűbben az e-felvételi én keresztül lehet a sorrendet módosítani (az ügyintézés időszakában bárki használhatja a felületet, az e-felvételizők és a papíros jelentkezést beadók egyaránt), a másik lehetőség, hogy a www.felvi.hu Kérvénytárából kinyomtatott és kitöltött formanyomtatványt postán juttatják el az Oktatási Hivatalnak (cím: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190), vagy személyesen viszik be az Országos Felsőoktatási Információs Központ ügyfélszolgálatára (Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ, Budapest VIII. Reviczky utca 6.).

További hasznos tudnivaló a jelentkezők számára, hogy ha valaki valamelyik intézménybe, szakra mégsem szeretne bejutni, lehetősége van törölni az adott jelentkezést.

esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Sisak_MagdolnaSisák Magdolna - GTK, pénzügy-számvitel

Azért jöttem ide, mert nővérem is gazdasági szakon végzett, és mondta, hogy ez előnyös a munkaerőpiacon, mert elég jó helyen tudott vele elhelyezkedni. Eddig nincsenek negatív élményeim, bár sokat kell tanulni, de tetszik nagyon a kar, és maga a szak is, ajánlom másoknak is. Diákközpontú, gyakorlatias az oktatás, hasznos ismeretekre teszünk szert.
Tóth EnikőTóth Enikő – ÁOK – orvos

Szeretem Szegedet, nagyon barátságosak az emberek. A TIK-ben jó tanulni, ugyanis a hatalmas babzsákok, a klíma és a jó internet miatt kényelmesen lehet itt eltölteni a hosszú órákat. Szerintem nagyon színvonalas a képzésünk is, és egy versenyképes diplomát fogunk kapni. Élvezzük, hogy gyakorlatias az oktatás.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *