Ügyfélkapu segíti a hallgatókat az SZTE-n

Kényelmesebb, korszerűbb, gyorsabb, környezetkímélőbb elektronikus ügyintézésre alkalmas a Szegedi Tudományegyetem új szolgáltatása, mely ügyfélkapuként működik
 
moduloA MODULO rendszer segítségével a hallgatók sorban állás nélkül, a nap 24 órájában, elektronikus dokumentumok segítségével intézhetik azon ügyeiket, amelyeket korábban csak papír alapon és személyesen tudtak bonyolítani.
A rendszert először a Természettudományi és Informatikai Kar próbálta ki előző félévben a Hallgatói Szolgáltató Iroda (HSZI) közreműködésével a hallgatói jogviszony igazolás kiadásánál: több mint 6000 igazolást adtak ki ezzel a módszerrel. Ehhez csatlakozott szeptemberben a Gazdaságtudományi Kar, ahol jelenleg az ETR (Egységes Tanulmányi Rendszer) hibabejelentés, a kreditátvitel (pl. ha egy hallgató teljesített egy kurzust az egyik képzési programban, akkor kérheti, hogy fogadják el ugyanazt egy másik képzési programban, és ne kelljen még egyszer vizsgáznia/beszámolnia) és a költségtérítés-mérséklés, valamint a halasztás igényelhető ebben a formában. Az űrlapokat a HSZI, a Tanulmányi Osztály, a Dékáni Hivatal, a Tanulmányi vagy a Kreditátviteli Bizottság elektronikus ügyintézés keretében tudja feldolgozni. A hallgatói adatokat a rendszer automatikusan kikeresi az ETR-ből, a döntések alapján pedig automatikusan jegyzi be azokat.

esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


kartali_tunde_felveteliKartali Tünde - TTIK, biológia PhD

Újvidéken, szerb nyelven fejeztem be a mesterképzést. De mindig is szerettem volna az anyanyelvemen továbbtanulni, mikrobiológiával foglalkozni. Ezért jelentkeztem az SZTE Biológia Doktori Iskolájába. Szegedet mindig is szerettem. Régóta tisztában vagyok azzal is, hogy az itteni egyetem minőségi képzést biztosít, az SZTE Mikrobiológiai Tanszékéről csak jót hallottam. Ezért választottam a Szegedi Tudományegyetem doktori képzését.

Horvath_FiorellaHorváth Fiorella - MK, műszaki menedzser

Főként a közösségi élet vonzott a Szegedi Tudományegyetemre. Műszaki menedzser szakon tanulok, az fogott meg benne, hogy a dolgok műszaki és a gazdasági részébe is bele tudok látni. Ráadásul nagyon jó lehetőségek vannak az egyetemen például: egy logisztikai tárgy keretében például elutazunk Brüsszelbe, hogy feltérképezzük az ottani repülőteret. Az itt tanulók valóban egy kis csapatot alkotnak. Viszonylag kevesen járunk az MK-ra a többi karhoz képest, ezért ismert mindenki mindenkit, és mindig egymás segítségére tudunk lenni. Ráadásul a diákélet is fantasztikus, csak ajánlani tudom mindenkinek.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *