Ügyfélkapu segíti a hallgatókat az SZTE-n

Kényelmesebb, korszerűbb, gyorsabb, környezetkímélőbb elektronikus ügyintézésre alkalmas a Szegedi Tudományegyetem új szolgáltatása, mely ügyfélkapuként működik
 
moduloA MODULO rendszer segítségével a hallgatók sorban állás nélkül, a nap 24 órájában, elektronikus dokumentumok segítségével intézhetik azon ügyeiket, amelyeket korábban csak papír alapon és személyesen tudtak bonyolítani.
A rendszert először a Természettudományi és Informatikai Kar próbálta ki előző félévben a Hallgatói Szolgáltató Iroda (HSZI) közreműködésével a hallgatói jogviszony igazolás kiadásánál: több mint 6000 igazolást adtak ki ezzel a módszerrel. Ehhez csatlakozott szeptemberben a Gazdaságtudományi Kar, ahol jelenleg az ETR (Egységes Tanulmányi Rendszer) hibabejelentés, a kreditátvitel (pl. ha egy hallgató teljesített egy kurzust az egyik képzési programban, akkor kérheti, hogy fogadják el ugyanazt egy másik képzési programban, és ne kelljen még egyszer vizsgáznia/beszámolnia) és a költségtérítés-mérséklés, valamint a halasztás igényelhető ebben a formában. Az űrlapokat a HSZI, a Tanulmányi Osztály, a Dékáni Hivatal, a Tanulmányi vagy a Kreditátviteli Bizottság elektronikus ügyintézés keretében tudja feldolgozni. A hallgatói adatokat a rendszer automatikusan kikeresi az ETR-ből, a döntések alapján pedig automatikusan jegyzi be azokat.

esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Sisak_MagdolnaSisák Magdolna - GTK, pénzügy-számvitel

Azért jöttem ide, mert nővérem is gazdasági szakon végzett, és mondta, hogy ez előnyös a munkaerőpiacon, mert elég jó helyen tudott vele elhelyezkedni. Eddig nincsenek negatív élményeim, bár sokat kell tanulni, de tetszik nagyon a kar, és maga a szak is, ajánlom másoknak is. Diákközpontú, gyakorlatias az oktatás, hasznos ismeretekre teszünk szert.




Kocsis_Bernadett_felveteliKocsis Bernadett - BTK, szociológia

Nagyon szeretem Szegedet, hallgatókkal teli, pezsgő egyetemi város. A képzéssel is elégedett vagyok, különösen azért, mert számos gyakorlati helyet biztosít az egyetem a hallgatóknak –nemcsak szociológia szakon. Szeretem, hogy olyan sokféle testnevelés kurzus közül lehet választani, így az is megtalálja a számára kedvező sportágat, aki a labdajátékokat szereti, de az is, aki inkább az extrém mozgásformákat kedveli.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.