Cikk_tablazat_Recovered_1

ELSŐ HELYEN A JGYPK A FELSŐOKTATÁSI RANGSOROKBAN!

Megjelentek a hagyományos felsőoktatási rangsorok a megszokott sajtóorgánumokban. A Juhász Gyula Pedagógusképző kar több rangsorban is igen jó helyezéseket ért el, amire büszkék lehetünk.


A Heti Válaszban a pedagógusképzési terület szakjait minősítő rangsorban az első helyen szerepel a JGYPK a tanító szak és a gyógypedagógia szak esetében, az óvodapedagógus szak holtversenyben első helyes az országos palettán.


A HVG Diploma 2018 számában megjelent országos képzésterületi rangsor szerint a JGYPK a pedagógus képzésterületen 23 kar közül a negyedik helyet érte el, messze megelőzve pl. az ELTE pedagógusképzéssel foglalkozó karait. A sporttudományi képzési területen pedig a hallgatói kiválóság rangsorában 10 intézményből a 3. helyen szerepelnek a jugyus hallgatók.

A HVG-ben az egyetemi rangsort az ELTE vezeti, a Szegedi Tudományegyetem a második, ami azt jelenti, hogy egyetemünk a legjobb vidéki egyetem.


Galéria:

egybe




esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Horvath_FiorellaHorváth Fiorella - MK, műszaki menedzser

Főként a közösségi élet vonzott a Szegedi Tudományegyetemre. Műszaki menedzser szakon tanulok, az fogott meg benne, hogy a dolgok műszaki és a gazdasági részébe is bele tudok látni. Ráadásul nagyon jó lehetőségek vannak az egyetemen például: egy logisztikai tárgy keretében például elutazunk Brüsszelbe, hogy feltérképezzük az ottani repülőteret. Az itt tanulók valóban egy kis csapatot alkotnak. Viszonylag kevesen járunk az MK-ra a többi karhoz képest, ezért ismert mindenki mindenkit, és mindig egymás segítségére tudunk lenni. Ráadásul a diákélet is fantasztikus, csak ajánlani tudom mindenkinek.


Tóth EnikőTóth Enikő – ÁOK – orvos

Szeretem Szegedet, nagyon barátságosak az emberek. A TIK-ben jó tanulni, ugyanis a hatalmas babzsákok, a klíma és a jó internet miatt kényelmesen lehet itt eltölteni a hosszú órákat. Szerintem nagyon színvonalas a képzésünk is, és egy versenyképes diplomát fogunk kapni. Élvezzük, hogy gyakorlatias az oktatás.





További hallgatói vélemények >>>