eotvoskollegium

Szegedi Tehetség-HÍD Program

A Szegedi Tehetség-HÍD Program célja a tehetséges végzős diákok felkarolása, valamint a középiskola és az egyetem közti váltás zökkenőmentessé tétele.

A Szegedi Tudományegyetem Eötvös Loránd Kollégiuma által koordinált programba olyan 12.-es középiskolás diákok jelentkezését várják, akik kiválóan szerepelnek a tanórákon, azokon túli tanulmányi versenyeken, illetve folyamatos tudásvágy jellemzi őket. Pályázni kizárólag elektronikus úton lehet, a program honlapjáról letölthető űrlapot a tehetseghid@eotvos.u-szeged.hu e-mail címre kell elküldeni.

A pályázat beadásának határideje: 2013. június 3.

A pályázók közül mintegy húsz diák vehet majd részt a HÍD-Program nyári táborában 2013. július 8. és 12. között, ahol a legjobbak mentorálást, szakkollégiumi tagságot, valamint akár egyszeri tanulói ösztöndíjat is nyerhetnek. A díjazott tehetségeket 2013. augusztus 1-jéig értesítik.

A pályázatok elbírálásának főbb szempontjai:

  • Tanulmányi átlagok
  • Nyelvismeret (nyelvvizsgák)
  • Informatikai ismeretek (informatikai vizsgák)
  • Szakmai versenyek, díjak/kitüntetések, tanulmányutak
  • Szaktanári ajánlás
  • Pályázatok, projektmunka
  • Felsőoktatási jelentkezési sorrend
  • Közösségi szerepvállalás
  • Egyéb indokok


Bővebb információ: www.eotvos.u-szeged.hu/tehetseghid


esza_felso

plakat

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Tolnai_SaraTolnai Sára - JGYPK, gyógypedagógia

A gyerekek mindig is meghatározták az életem. Édesanyám óvónő, mindig csodálattal figyeltem az ő munkáját, viszont nem akartam ugyanazt az utat bejárni. Úgy gondoltam, hogy olyan pályát szeretnék választani, amiben több kihívás van, ezért választottam a gyógypedagógiát. Tanultam Budapesten is, de nem lehet összehasonlítani a kettőt. Szerintem Szeged jóval diákközpontúbb. Véleményem szerint a Szegedi Tudományegyetem megkönnyíti diákjai életét a sokféle ösztöndíj-lehetőséggel, az ingyenes tömegközlekedéssel, és ráadásul a sikeres nyelvvizsgának az árát visszatéríti. Azt hiszem, az egyetemen eltöltött esztendők lesznek életem legszebb évei.
barta-eszterBarta Eszter – GTK: kereskedelem és marketing

A továbbtanulásnál egyértelmű volt, hogy az SZTE-t jelölöm meg, Szeged szépségével és az egyetem jó hírnevével nem tudja felvenni a versenyt más intézmény. Életem egyik legjobb választásának tartom a GTK-t. A képzés lendületes és fiatalos, az oktatók nyitottak és segítőkészek. Pezsgő élet vár itt a hallgatókra, együtt élvezhetjük fiatalságunk legszebb napjait.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *