eotvoskollegium

Szegedi Tehetség-HÍD Program

A Szegedi Tehetség-HÍD Program célja a tehetséges végzős diákok felkarolása, valamint a középiskola és az egyetem közti váltás zökkenőmentessé tétele.

A Szegedi Tudományegyetem Eötvös Loránd Kollégiuma által koordinált programba olyan 12.-es középiskolás diákok jelentkezését várják, akik kiválóan szerepelnek a tanórákon, azokon túli tanulmányi versenyeken, illetve folyamatos tudásvágy jellemzi őket. Pályázni kizárólag elektronikus úton lehet, a program honlapjáról letölthető űrlapot a tehetseghid@eotvos.u-szeged.hu e-mail címre kell elküldeni.

A pályázat beadásának határideje: 2013. június 3.

A pályázók közül mintegy húsz diák vehet majd részt a HÍD-Program nyári táborában 2013. július 8. és 12. között, ahol a legjobbak mentorálást, szakkollégiumi tagságot, valamint akár egyszeri tanulói ösztöndíjat is nyerhetnek. A díjazott tehetségeket 2013. augusztus 1-jéig értesítik.

A pályázatok elbírálásának főbb szempontjai:

  • Tanulmányi átlagok
  • Nyelvismeret (nyelvvizsgák)
  • Informatikai ismeretek (informatikai vizsgák)
  • Szakmai versenyek, díjak/kitüntetések, tanulmányutak
  • Szaktanári ajánlás
  • Pályázatok, projektmunka
  • Felsőoktatási jelentkezési sorrend
  • Közösségi szerepvállalás
  • Egyéb indokok


Bővebb információ: www.eotvos.u-szeged.hu/tehetseghid


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


kartali_tunde_felveteliKartali Tünde - TTIK, biológia PhD

Újvidéken, szerb nyelven fejeztem be a mesterképzést. De mindig is szerettem volna az anyanyelvemen továbbtanulni, mikrobiológiával foglalkozni. Ezért jelentkeztem az SZTE Biológia Doktori Iskolájába. Szegedet mindig is szerettem. Régóta tisztában vagyok azzal is, hogy az itteni egyetem minőségi képzést biztosít, az SZTE Mikrobiológiai Tanszékéről csak jót hallottam. Ezért választottam a Szegedi Tudományegyetem doktori képzését.




Roop DhanjalRoop Dhanjal – GYTK, gyógyszerész

Európában kerestem olyan egyetemet, ahol kiemelkedő a gyógyszerészképzés, így találtam rá a Szegedi Tudományegyetemre. Kiderült, hogy néhány ismerősöm is itt tanul vagy tanult, és ők is elismerően beszéltek mind a városról, mind a képzésről. Rendkívül jó oktatóink vannak, a képzés pedig igazán gyakorlatorientált, magas színvonalú. Szegedet is szeretem, főleg télen, akkor igazán gyönyörű a város. Élvezem, hogy minden közel van, mindenhova könnyen és gyorsan eljutok.





További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *