rektori

Országos kiállításon és saját nyílt nappal is várja a felvételizőket az SZTE

Január 18-án és 19-én a budapesti Hungexpo G pavilonjában rendezendő Educatio-kiállításon, február 9-én pedig a Szegedi Tudományegyetem főépületében tartandó nyílt napon tájékozódhatnak a felvételizők a szegedi egyetem képzési kínálatáról.

A továbbtanulást tervezők fiatalok számára egészen a jelentkezések március 1-jei lezárultáig naprakész információkat nyújt a Szegedi Tudományegyetem, segítve ezzel a tájékozódást és a döntés.

Az érdeklődők ezen a héten a budapesti Educatio-kiállításon találkozhatnak a Tisza-parti universitasszal. A hazai felsőoktatás legnagyobb börzéjét idén január 18-án és 19-én (pénteken és szombaton) rendezik a Hungexpo G pavilonjában (1101 Budapest, Albertirsai út 10.). Az SZTE 72 négyzetméteres standján az intézmény mind a 12 kara képviselteti magát egy-egy pulttal. A felvételizők első kézből szerezhetnek információkat a szegedi egyetemről, megismerkedhetnek az intézmény fakultásaival, több oktatójával és hallgatójával, akiktől választ kaphatnak minden kérdésükre. Lehetőség nyílik tájékozódni – többek között – a képzési kínálatról, az aktuális jelentkezési tudnivalókról, a juttatásokról, a kollégiumi elhelyezésről, a sportolási lehetőségről, a külföldi ösztöndíjakról és a szegedi egyetemi életről az SZTE képviseletében megjelenő oktatóktól, hallgatóktól. A Tisza-parti universitas bemutatkozó területén parkol majd a Mérnöki Kar pneumobilja is, mely tavaly aranyérmes lett az V. Nemzetközi Rexroth Pneumobil Versenyen, a sűrített levegővel hajtott, saját tervezésű és kivitelezésű járművek megmérettetésén. A Gyógyszerésztudományi Kar közreműködésével, a Szent-Györgyi-emlékévre utalva, C-vitamint ajándékoznak a szervezők az érdeklődőknek, akik SZTE-s post-itet, ceruzát és sok más apróságot is hazavihetnek emlékbe. Tavaly nagy sikert aratott a Gazdaságtudományi Kar macija, így idén is fotózkodhatnak vele a felvételizők.

A budapesti Educatio kiállításról, az ottani SZTE-stand látogatóiról, kérdéseikről, az érdekességekről a  www.u-szeged.hu online tudósítással jelentkezik. A kiállításról bővebb információ: http://kiallitas.educatio.hu

A múlt évhez hasonlóan – a sikerre való tekintettel – idén is lesz SZTE-s nyílt nap február hónapban. Február 9-én (szombaton) 9 és 14 óra között Nyílt napra és Szülői értekezletre várja az érdeklődőket az egyetem. A Szegedi Tudományegyetem főépületében (Szeged, Dugonics tér 13.) szintén mind a 12 kar bemutatkozik. A diákok a rendezvényen segítséget kapnak a jelentkezési lap kitöltéséhez, informálódhatnak az egyetem képzéseiről, a hallgatók költségtérítését segítő, valamint a hazai és nemzetközi ösztöndíjakról. A felvételizők szüleit, valamint a továbbtanulást tervező alsóbb éveseket, továbbá a középiskolai tanárokat is szeretettel várják.

Regisztráció és bővebb információ a nyílt napról: http://www.u-szeged.hu/nyiltnap

SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


kartali_tunde_felveteliKartali Tünde - TTIK, biológia PhD

Újvidéken, szerb nyelven fejeztem be a mesterképzést. De mindig is szerettem volna az anyanyelvemen továbbtanulni, mikrobiológiával foglalkozni. Ezért jelentkeztem az SZTE Biológia Doktori Iskolájába. Szegedet mindig is szerettem. Régóta tisztában vagyok azzal is, hogy az itteni egyetem minőségi képzést biztosít, az SZTE Mikrobiológiai Tanszékéről csak jót hallottam. Ezért választottam a Szegedi Tudományegyetem doktori képzését.




Nemeth MelittaNémeth Melitta – TTIK, földrajz

Korábban már elkezdtem egy szakot, viszont úgy hozta az élet, hogy azt abbahagytam. Ezután elkezdtem dolgozni, és a munkám során jöttem rá, hogy a turizmus és a földrajz az, ami igazán érdekel. Így újra nekifutottam a tanulásnak, és felvételiztem a TTIK-ra, földrajz szakra. Szakiránynak a turizmust választottam. Itt végre úgy érzem, hogy a helyemen vagyok. Pozitívum, hogy habár kevesen vagyunk ezen a specializáción mégis elindították, így sokkal több idő jut egy-egy emberre az órákon.





További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *