qs_2019

A napsütötte Tisza-parti város

Mediterrán hangulat, pezsgő kulturális élet, több, sokszínű szórakozásra és kikapcsolódásra egyaránt alkalmas lehetőség, amely kétségkívül határon innen s túl egyaránt Szegedre vonzza a fiatalokat.Tudtad? Szeged egyike Európa 168 kulturális és kreatív városának!

A Szegedi Nemzeti Színház, a Belvárosi Mozi, a Cinema City, a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ, a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, és az IH Rendezvényközpont az év minden szakaszában gondoskodik arról, hogy otthont adjon több szórakoztató, tanulságos, építő jellegű és egyben ismeretterjesztő programnak. A cél az itt élők mellett az SZTE-n tanulókat is bevonni, a város pörgő mindennapjaiba.

 

Egymást érő pontok, az óriásnak tűnő városban

A lazításra kiválóan alkalmasak a teraszos éttermek és kávézók, amelyek nemcsak a szegediekre, hanem az adott tanév tavaszi és őszi félévében rendszerint a hallgatókra is fókuszálnák. Ezt bizonyítja az is, hogy a szórakozóhelyek akciókkal és különböző kedvezményekkel várják klubjaikba az egyetemistákat. Sőt, az SZTE JATIK mellett egy egész „vigalmi negyed” várja őket hétköznaponként is.

 

Az állat- és növényvilágról szóló tudásbővítésről a Szegedi Vadaspark és a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje, az izgalmas kiállításokról a közelmúltban felújított Móra Ferenc Múzeum, a Fekete Ház és a Vármúzeum gondoskodik.

 

A friss levegőn való mozgásra – a tucatnyi bel- és kültéri konditerem mellett – nemcsak a csodálatos Tisza-part, amely egyébként a randevúk egyik legközkedveltebb helyszíne is, hanem az újszegedi liget is teret biztosít a sport szerelmeseinek.

 

Kerékpárra pattanva látni a napfelkeltét és a naplementét is

Kerékpárra pattanva pedig könnyedén megközelíthetjük a város minden egyes olyan pontját, ahol a napfelkelte és a naplemente különleges élményt nyújthat a számunkra.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Nemeth MelittaNémeth Melitta – TTIK, földrajz

Korábban már elkezdtem egy szakot, viszont úgy hozta az élet, hogy azt abbahagytam. Ezután elkezdtem dolgozni, és a munkám során jöttem rá, hogy a turizmus és a földrajz az, ami igazán érdekel. Így újra nekifutottam a tanulásnak, és felvételiztem a TTIK-ra, földrajz szakra. Szakiránynak a turizmust választottam. Itt végre úgy érzem, hogy a helyemen vagyok. Pozitívum, hogy habár kevesen vagyunk ezen a specializáción mégis elindították, így sokkal több idő jut egy-egy emberre az órákon.


ondrik-imolaOndrik Imola – ÁJTK: nemzetközi tanulmányok

Szegeden az egyetemi élet hatalmas, számos területen kipróbálhatjuk magunkat: írhatunk az egyetemi újságba, beléphetünk az egyetemi színházba, kórusba, különböző sportklubokba. Megannyi program segíti a külföldi tapasztalatszerzést és jövőnk tervezését is, például az Erasmus-tájékoztató és az Állásbörze.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *