Lépéselőny a tanulásban - Coursera!


Mi a Coursera?
A Stanford Egyetem két professzora által alapított Coursera mára a világ legnagyobb online oktatási felületévé vált, ahol a legjobb és legismertebb egyetemek – például a Yale, a Michigani Egyetem – és olyan vállalatok, mint a Google vagy az IBM kínálnak képzéseket és kurzusokat.


A Szegedi Tudományegyetem 2020 márciusában kötött együttműködési megállapodást a Courserával. A Coursera for SZTE program keretein belül az egyetem hallgatói ingyen juthatnak hozzá az oldalon lévő kurzusok vagy képzések anyagaihoz és a teljesítést igazoló oklevelekhez.

 

Miért jó a Coursera?

Rugalmasan, saját időbeosztáshoz igazítva lehet tanulni a világ egyik legszélesebb tananyagkínálatából. Tanulj a saját tempódban, ütemezd a tanulnivalót, ahogy neked megfelelő, és sajátítsd el a tudást akár egészen rövid alkalmakon keresztül. Ha pedig egy kurzus nem tetszik, bármikor abba lehet hagyni.

Figyelemre méltó ismeretekre tehetsz szert, amelyek birtokában könnyebben végezheted el az egyetemet, és amelyek az önéletrajzodban is előkelő helyen szerepelhetnek.


A Coursera számokban (2020):

70 millió felhasználó

200 partneregyetem

50 vezető vállalat

2300 vállalati felhasználó partner

325 kormányzati felhasználó partner

13 millió európai tanuló

20 diplomaprogram

 

A legnépszerűbb témák 2020-ban:

  • kontaktkutatás
  • digitális marketing
  • projektmenedzsment
  • python programozás
  • szociálpszichológia
  • JavaScript
  • algoritmusok
  • grafikai dizájn
  • regresszióelemzés
  • adatszerkezetek

forrás: https://about.coursera.org/press/wp-content/uploads/2020/09/Coursera-Impact-Report-2020.pdf

Elindult az SZTE és Coursera első közös Professional Certificate képzése, a Facebook közösségi média marketing képzés

A Professional Certificate több Coursera-kurzusból álló képzési csomag, melynek elvégzése egy hosszabb, több hónapos folyamat, cserébe azonban azonnal használható képzettséget nyújt.

Neked szól ez a tanfolyam, ha

  • tudni akarod, hogyan működik a közösségi média,
  • érdekel, hogy mi alakítja a hírfolyamodat,
  • kíváncsi vagy, hogyan lehet jól kommunikálni ezeken a felületeken,
  • szívesen kezelnél online kampányokat,
  • látod magad junior közösségimédia-menedzserként.

A Facebook közösségi média marketing tanfolyam tananyagát a Facebook felügyeli, a képzést záró vizsga a vállalat oldalán zajlik, és a tudásodat Facebook-certificate igazolja, amely értékes kiegészítője bármelyik diplomának. Ráadásul ez a több kurzusból álló Coursera-képzés a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak ingyenes.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Molnar_Eszter_felveteliMolnár Eszter – ZMK, oratórium és dalének

Mesterszakos hallgatóként bátran mondhatom, hogy az SZTE zeneművészeti képzése minden feltételt megad ahhoz, hogy a hallgatókból sikeres művészek váljanak. A karon családias a hangulat, szinte mindenki ismer mindenkit. A tanárok szakmailag támogatnak, segítenek az előrelépésben, fellépési lehetőségekben. A tanulmányokban az egyetemi könyvtár zenei különgyűjteménye is segít.



Balogh_LaszloBalog László - ETSZK, gyógytornász

Világ életemben az egészségügy iránt vonzódtam. Talán ezért jelentkeztem először biológia szakra, ami nem vált be. Később gyógymasszőrködéssel foglalkoztam, ott ismertem meg nagyon sok olyan embert, akik az SZTE ETSZK gyógytornász szakára járnak. Megtetszett a tudás, amit ők képviselnek, ezért eldöntöttem, hogy én is ide akarok járni. Azért a Szegedi Tudományegyetemet választottam, mert itt olyan gyakorlatorientált a gyógytornászképzés, mint sehol máshol az országban. A gólyatábor és kari bulik is nagyon jók, összességében mindennel meg vagyok elégedve.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.