dualis_kepzes_

Duális képzés a Szegedi Tudományegyetemen

2013-ban német mintára Magyarországon új felsőfokú képzési irány indult a hazánkban megtelepedett autóipari cégek igényeinek hatására. Ehhez 2014-ben az SZTE Mérnöki Kara is csatlakozott. Szerződést kötött többek között a Moltech AH Anyagmozgatás- és Hajtástechnikai Kft.-vel, valamint a Pick Szeged Zrt.-vel duális rendszerű gépészmérnök képzésekre.


Lennert_Jozsef_Richard_1A MOLTECH AH Anyagmozgatás- és Hajtástechnikai Kft. 2015 óta fogad duális hallgatókat az SZTE MK gépészmérnök és mechatronikai mérnök szakjáról. Céljuk a megfelelő minőségű és mennyiségű mérnökutánpótlás biztosítása.

 

– A duális képzés a várakozásaimnak megfelelően remek lehetőségnek bizonyult a műszaki területen nélkülözhetetlen szakmai tapasztalat megszerzésére. A képzésnek szemlélet- és jellemformáló hatása van. Megtanultam, hogy hibázni emberi dolog, és ha elakadok valamiben, akkor csak kérdeznem kell, és mindig lesz, aki majd segít – összegezte tapasztalatait Lennert József Richárd, az SZTE MK negyedik évfolyamos, mechatronikai mérnök hallgatója.

 

Toth_Henrietta_1A Pick Szeged Zrt. 2016 óta fogad évente kettő új, élelmiszermérnöki, gépészmérnöki vagy mechatronikai mérnöki területen, duális képzési formában tanuló diákot. A cég minőségi gyakorlati képzést biztosít a tanulóknak, és támogatja őket a színvonalas, modern szaktudás megszerzésében.

 

– Nem volt kérdés, hogy a mesterképzést is duális képzési formában végezzem el. Amellett, hogy megismerhettem a Pick Szeged Zrt. működését, hasznos ismeretekkel gazdagodtam a húskészítménygyártás területén. Jelentős kapcsolati tőkére tettem szert, és megtanultam, mit is jelent a felelősségtudat, az önállóság és a csapatmunka – emelte ki Tóth Henrietta, az SZTE MK élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök mesterszakos, második évfolyamos hallgatója, aki már az alapképzést is duális képzési formában végezte a Pick Szeged Zrt.-nél.

 

 

 

 


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Fasi_ArnoldFási Arnold – BTK, szlavisztika (orosz)

Azért jöttem Szegedre, mert hallottam, hogy az itteni szlavisztika, orosz szak elég jó, színvonalas a képzés. Természetesen a település helye is közrejátszott, hiszen nem akartam túl messzire menni az otthonomtól, Pusztaszőlőstől. A kollégium is kedvező helyen van. Szeged sokkal zöldebb, és a levegő is tisztább, mint Budapesten, ami szintén befolyásolt. A választásban még közrejátszott az is, hogy nem érzem magam olyan jól egy nagyvárosban sok emberrel, de Szeged teljesen élhető ebből a szempontból, és a tömegközlekedés is nagyon jó.


Szucs_ViktorSzűcs Viktor - ÁOK, általános orvos

Azért jöttem Szegedre, mert szeretem a kisvárosias, barátságos egyetemeket, Budapest pedig nem ilyen. Szeretnék az embereken segíteni, érdekel ez a tudományág, a kutatások is nagyon érdekesek. Kedvesek a felsőbb évesek, a kari élet nagyon sokszínű. Mindenki jöjjön az SZTE ÁOK-ra!



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *