dualis_kepzes_

Duális képzés a Szegedi Tudományegyetemen

2013-ban német mintára Magyarországon új felsőfokú képzési irány indult a hazánkban megtelepedett autóipari cégek igényeinek hatására. Ehhez 2014-ben az SZTE Mérnöki Kara is csatlakozott. Szerződést kötött többek között a Moltech AH Anyagmozgatás- és Hajtástechnikai Kft.-vel, valamint a Pick Szeged Zrt.-vel duális rendszerű gépészmérnök képzésekre.


Lennert_Jozsef_Richard_1A MOLTECH AH Anyagmozgatás- és Hajtástechnikai Kft. 2015 óta fogad duális hallgatókat az SZTE MK gépészmérnök és mechatronikai mérnök szakjáról. Céljuk a megfelelő minőségű és mennyiségű mérnökutánpótlás biztosítása.

 

– A duális képzés a várakozásaimnak megfelelően remek lehetőségnek bizonyult a műszaki területen nélkülözhetetlen szakmai tapasztalat megszerzésére. A képzésnek szemlélet- és jellemformáló hatása van. Megtanultam, hogy hibázni emberi dolog, és ha elakadok valamiben, akkor csak kérdeznem kell, és mindig lesz, aki majd segít – összegezte tapasztalatait Lennert József Richárd, az SZTE MK negyedik évfolyamos, mechatronikai mérnök hallgatója.

 

Toth_Henrietta_1A Pick Szeged Zrt. 2016 óta fogad évente kettő új, élelmiszermérnöki, gépészmérnöki vagy mechatronikai mérnöki területen, duális képzési formában tanuló diákot. A cég minőségi gyakorlati képzést biztosít a tanulóknak, és támogatja őket a színvonalas, modern szaktudás megszerzésében.

 

– Nem volt kérdés, hogy a mesterképzést is duális képzési formában végezzem el. Amellett, hogy megismerhettem a Pick Szeged Zrt. működését, hasznos ismeretekkel gazdagodtam a húskészítménygyártás területén. Jelentős kapcsolati tőkére tettem szert, és megtanultam, mit is jelent a felelősségtudat, az önállóság és a csapatmunka – emelte ki Tóth Henrietta, az SZTE MK élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök mesterszakos, második évfolyamos hallgatója, aki már az alapképzést is duális képzési formában végezte a Pick Szeged Zrt.-nél.

 

 

 

 


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Juhasz_AnnaJuhász Anna - MGK, mezőgazdasági mérnök

Számomra egyértelmű volt már a középiskolában, hogy az MGK-n biztosan szép jövő vár rám. Sok jót hallottam ismerősöktől, de most, hogy a hallgatója lehetek ennek a karnak, én is sok maradandó élményt továbbíthatok érettségizős barátaimnak. Az órákon tanultakat az otthoni családi gazdaságban bátran kamatoztathatom. Szuper külföldi lehetőségek, gyakorlatias oktatás, és nem utolsósorban a családias légkör, amit nagyon szeretek. Ez elsősorban abban nyilvánul meg, hogy kiváló a tanár-diák kapcsolat.



Zadori_BenceZádori Bence – BTK – Kommunikáció-és médiatudomány

Szeged az Alföld fővárosa. Nem olyan nagy és túlcifrázott, mint Budapest, és ez az élmények, az ismerkedés javára szolgál. AZ SZTE pedig sokkal gyakorlatiasabb képzést ad a legtöbb egyetemnél, ami a választott szakom (kommunikáció- és médiatudomány) számára elengedhetetlen. És hogy miért a #sztekomm? Mert túlságosan érdekel a világ és ezt itt különösen díjazzák.

 

További hallgatói vélemények >>>