Szte Nyílt Nap

Rövidesen kezdődik a Felvételi Eljárás a 2023 szeptemberében induló képzésekre

A Felvételi Tájékoztató legkésőbb 2022. december 31-ig jelenik meg a www.felvi.hu oldalon, mely a Tájékoztató hivatalos honlapja.


A Tájékoztatóban megtalálható információk:

  • határidők
  • pontszámítási szabályok
  • benyújtandó dokumentumok
  • központi eljárási és felvételi szabályok
  • intézményi meghirdetések és pontszámítási szabályok, követelmények
  • összefoglaló táblázatok

Változások a felvételi eljárásban 2023-tól:


Valtozasok_a_felveteli_eljarasban


Forrás: Oktatási Hivatal

A Tájékoztató megjelenésével egyidőben megnyílik a jelentkezés lehetősége is felvételizőink számára. Az e-felvételire regisztrálni www.felvi.hu oldalon lehet.


Az eddigi éveknek megfelelően az összpontszámok többféle pontszámítási mód alkalmazásával, a jelentkező számára legkedvezőbb módon kerülnek kialakításra.


Minden jelentkező maximum 6 jelentkezési helyet adhat meg. Ugyanazon képzés állami ösztöndíjas (A) és Önköltséges (K) képzési formája a jelentkezési hely szempontjából egy jelentkezési helynek számít!


Három képzés jelölhető díjmentesen. A további (legfeljebb három) jelentkezési helyekért 2000 Ft kiegészítő díjat kell fizetni jelentkezésenként.


Az egyes szakokkal kapcsolatos kérdéseket a https://pontkalkulator.szte.hu/ oldalon található kari elérhetőségeinket tehetik fel.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Major NoemiMajor Noémi – TTIK, molekuláris bionikai mérnök

Azért jelentkeztem az SZTE-re mert az országban csak két egyetemen érhető el a molekuláris bionikai mérnök szak. Mivel Szeged egyetemi város, így ezért választottam inkább Szegedet. És milyen jól is tettem! A tanároknak nagyon jó hírük van, kedvesek, segítőkészek és fiatalok. A képzés rendkívül gyakorlatias, sokszor van laborgyakorlatunk, ami igazán hasznos lesz majd a jövőben. A sok gyakorlat miatt pedig teljesen más a képzés, érdekes és izgalmas.


sallai-doraSallai Dóra- GTK: pénzügy és számvitel

Semmi kétségem nem volt afelől, hogy az SZTE-re fogok jelentkezni, ugyanis ott tanuló ismerőseimtől csak pozitív véleményt hallottam. Érdekesnél érdekesebb kurzusok színesítik az egyetemi éveket, mindemellett magas színvonalú a sport és a nyelvoktatás is. Jó döntés az SZTE, mert országszerte elismert tudást ad a hallgatóknak, és itt olyan lehetőségekkel találkozhatunk, amik pozitívan hatnak mind a pályánk, mind az életünk során.

További hallgatói vélemények >>>