Miért tanulj mesterszakon? – mérnökök válaszolnak - Jusztin Ágnes

A Szegedi Tudományegyem 6 kara, 27 mesterképzést hirdet a 2022-es keresztféléves felvételi eljárásban. A jelentkezők nappali és levelező tagozatos, államilag finanszírozott és önköltséges képzések közül választhatnak november 15-ig.
Jusztin Ágnes mezőgazdasági mérnöki szakon végzett 2020 januárjában, majd ezt követően vidékfejlesztési mesterképzésen tanult tovább, jelenleg Mezőhegyesen dolgozik a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdasági Zrt.-nél. – Itt töltöttem a gyakorlatomat és nagyon megtetszett a Ménesbirtok. Most agrár-kommunikációs koordinátorként dolgozok, a gyakorlatra ideérkező hallgatókat irányítom. Emellett nagyon sok marketinges feladata is van, a közösségi média felületek kezelése és a Ménesbirtok arculati megjelenéseihez kapcsolódó feladatok is hozzám tartoznak. A szakmai túrák szervezése, koordinálása, turistacsoportok fogadása is az én feladatköröm – árulta el munkájáról. A mesterszakon végzett hallgató gyermekkora óta foglalkozik állatokkal, emellett növénytermesztéssel is foglalkoznak kis családi gazdaságban. Ezért választotta a mezőgazdasági mérnöki alapszakot majd a vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszakot.– Nagyon szerettem az egyetemi éveket, nagyon jó volt a közösség, úgyhogy sok szórakozás egészítette ki a tanulós napokat, amik teljesen feltöltöttek. Nagyon sok hasznos ismeretet sajátítottam el az egyetemen. Jó oktatóim voltak, akik gyakorlatias tudást adtak át. Emellett különösen jó volt, hogy nyitottak voltak arra, hogy különböző kirándulásokat, tanulmányutakat szervezzenek. Ennek segítségével a cégek működésébe is betekintést nyertem – tette hozzá. Ágnes azért ajánlja a Szegedi Tudományegyetemet, mert nagyon jó a diákélet, gyakorlatias a képzés és sok lehetőségük van a diákoknak kitekinteni a való életbe.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Higi_CsillaHigi Csilla – BBMK, zenetanár (ütőhangszer)

Óvodás korom óta zenélek, így már a kezdetektől egyértelmű volt, hogy ezen a vonalon megyek tovább. Hódmezővásárhelyen lakom, ezért az egyetem közelsége fontos szempont volt. A gyerekeket is nagyon szeretem, ezért választottam a zenetanár-képzést. Korábban több szegedi zenészbarátom mesélte, hogy milyen jó koncerteket, rendezvényeket szerveznek Szegeden, ez is vonzott a városban. Szerintem az SZTE sok lehetőséget biztosít a zenészként való érvényesüléshez.


Honti_Szilard_felveteliHonti Szilárd - JGYPK, testnevelő-edző

Világéletemben sportoltam, ezért fontos volt számomra, hogy segíthessem a diákokat már fiatal korukban az egészségesebb életmód felé orientálni. Ehhez nagyon komoly támogatást nyújtanak a szakmailag felkészült tanárok és a sokrétű képzés, hiszen a tanulmányok alatt minden sportba betekintést kapok. Mindenki, aki szereti a sportot és valóban ezzel akar foglalkozni később, itt megtalálja a számításait. Csak ajánlani tudom mind az egyetemet, mind pedig a szakot a fiatalabbaknak.


További hallgatói vélemények >>>