YT-A_tankonyveken_tul-_Felkeszules_az_emelt_szintu_matematika_erettsegire_nyito

Matek emelt érettségire készülsz? Ezt nézd meg!

Új online segédanyag került fel az SZTE Alma Mater YouTube csatornájára, ami az emelt szintű matematika érettségire való felkészülésben nyújt segítséget középiskolásoknak.

Az SZTE Alma Mater Alumni Pedagógus Nagyköveti Rendszerében megvalósuló, „A tankönyveken túl” című rendezvénysorozat szokásos, téli etapja ez az előadás, amelyben Szilágyi Judit, a Makói József Attila Gimnázium matematika mestertanára és az SZTE TTIK Matematika nagykövete segít az érettségire való felkészülésben. Előadásában, amely immár bárki számára elérhető, az írásbeli érettségi vizsgán előforduló típusfeladatokkal kapcsolatban ad hasznos tanácsokat Szilágyi Judit.


Tavaly Árva László igazgató úr tartott hasonló előadást magyar nyelv és irodalomból, amely az SZTE Alma Mater YouTube csatornáján szintén megtekintő. Az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgára való felkészülést a 2021 tavaszán folytatódó rendezvénysorozat; A tankönyveken túl további etapjaival támogatja az SZTE Alma Mater, így ha érettségi előtt állsz, mindenképpen érdemes követni őket Facebook és Instagram oldalukon, hogy ne maradj le legújabb anyagaikról.


Ha az SZTE-re szeretnél felvételizni, de sok kérdés van benned, jelentkezz az Alumni Mentor Utánpótlás Programra, ahol egy hozzád és érdeklődési területeidhez leginkább illő, jelenlegi SZTE-s mentor fog segíteni az eligazodásban.


További információ és kapcsolat: almamater@szte.hu


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


mendezMatheus Vasconcelos Goes Mendes – ÁOK: orvos

Brazíliából érkeztem, de nagyon otthonosan érzem magam Szegeden. Rengeteg hasznos tudásra tettem itt szert, amihez a jól felszerelt laborok és a modern könyvtári környezet is hozzájárult. A város nyüzsgő mégis biztonságos, jó az életminőség és minden segítséget megkapunk a beilleszkedéshez. Legyen szó tanulmányi ügyintézésről vagy szálláskeresésről.




bulik-patrikBulik Patrik – MK: műszaki menedzser

A szakmai gyakorlattal és a duális képzés bevezetésével már egyetemistaként lehetőségünk nyílik valódi munkatapasztalat szerzésére. Nyelvtanulásra is kiválóan alkalmas az SZTE, hallgatóként megannyi ösztöndíjra pályázhatunk a világ számos országába. Az egyetemi élet szerves része persze a kikapcsolódás is, melyhez sportolási, kulturális lehetőségeket és kedvezményes belépőket biztosítanak.



További hallgatói vélemények >>>