20210615_banner

Leendő első- és másodéves hallgatókat is vár az MCC Szegedi Központjának Juniorképzése

2021. június 25-én zárul a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Juniorképzésének jelentkezési időszaka. Az MCC Magyarország legnagyobb multidiszciplináris tehetséggondozó intézménye, amely 2021-től a Szegedi Tudományegyetem leendő első- és másodéves hallgatói számára is megnyitja kapuit.


Az MCC Magyarországon és a világon egyedülálló, több mint negyed évszázada működő tehetséggondozóintézmény, amely Kárpát-medence-szerte nyújt fejlődési lehetőséget a legtehetségesebb magyar fiatalok számára. 2021-től a budapesti központ mellett a vidéki nagy egyetemi városokban, így Szegeden is egyénre szabott színvonalas ingyenes képzést és bentlakást biztosít azoknak az egyetemistáknak, akik a lehető legtöbbet szeretnék kihozni tanulmányaikból.

 

Az Egyetemi Program első állomása a Juniorképzés, melynek célja, hogy magas színvonalú, közös nevezőre hozott alaptudást kínáljon a diákoknak, amelyet tanulmányaik és karrierútjuk során magabiztosan használhatnak. A képzés hatékony és nyitott gondolkodásmód kialakítására, valamint az írásbeli és szóbeli készségek fejlesztésére törekszik. Az első tanév végére minden diáknak felsőfokú angol nyelvtudással kell rendelkeznie, amihez ingyenes nyelvórák által biztosítják a felkészülést.

 

A diákokat folyamatosan mentorálják, egyénileg is fejlesztik készségeiket és képességeiket, valamint az elméleti tudás átadása mellett gyakorlati tapasztalatszerzésre is adnak nekik lehetőséget.

Az első tanév kurzusai közt kiemelt szerepet kap a készségfejlesztés (érveléstechnika, vitakultúra, általános készségfejlesztés, idegennyelvi kommunikáció) és az ismeretek gazdagítása is (világ nagy kérdései – tudományos alapkérdésekre épülő előadássorozat).

Az MCC legfőbb célja, hogy olyan tehetséges fiatalokat adjon Magyarországnak, akik jól ismerik a nemzetközi folyamatokat, ugyanakkor saját sorsuk mellett a magyarság, az ország és a szűkebb környezetük jövőjének alakítása kapcsán is felelősen gondolkodnak, és az MCC-től kapott elméleti és gyakorlati tudást, valamint külföldi tapasztalataikat készek a közösség szolgálatába állítani.

 

A szükséges, beküldendő dokumentumokról és a felvételi menetéről az MCC honlapja nyújt bővebb tájékoztatást: https://mcc.hu/juniorkepzes-felveteli

 

Az érdeklődők kérdéseit a Szegedi MCC Központ munkatársai a szeged@mcc.hu e-mail címen várják.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Mango_MagdolnaMangó Magdolna - ÁJTK jogász

A képzéssel kapcsolatban eddig csak pozitív tapasztalataim vannak. A tanárok korrektek, bár vannak nehéz tantárgyak, de végig lehet vinni. Szeged nagyon jó hely, a közelsége miatt is ide akartam jönni, valamint azért, mert sok ismerősöm járt ide, ők is ajánlották. Mindig is jogász akartam lenni, és úgy érzem, hogy a szegedi ÁJTK megfelelő hely erre.




Fulep_GaborFülep Gábor - ÁOK, általános orvos

Több oka van annak, hogy a Szegedi Tudományegyetemre járok orvosi karra. Az egyik legfontosabb, hogy mindig nagyon jókat hallottam az itteni képzésről, a másik az, hogy Budapestre nem szerettem volna menni, mert már volt tapasztalatom a fővárosi életformáról. Szeged egy vidéki nagyváros, ahol kedvesebbek az emberek, összetartóbb a diákság, ez a tapasztalatom. Mindig is a kémia és biológia állt hozzám közel, ezért nem volt kérdéses számomra a továbbtanulás. A gyakorlati lehetőségeket külön kiemelném az SZTE Általános Orvostudományi Karán, mindenkinek csak ajánlani tudom!

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *