Információk az elektronikus ügyintézésről az E-felvételi rendszerében

 

2021. április 19-től a www.felvi.hu oldal E-felvételi rendszerében használhatja az alábbi funkciókat:

 

  • személyes adatok módosítása
  • egyszeri sorrendmódosítás
  • jelentkezési hely(ek) visszavonása
  • a jelentkezéséhez még szükséges dokumentumok csatolása.

 

Ehhez nem kell újra regisztrálnia, a jelentkezés benyújtásakor (a regisztráció során) Ön által megadott felhasználónévvel és jelszóval, valamint az E-felvételi rendszeréhez szükséges, akkor kapott biztonsági kóddal tud belépni.

Az e-ügyintézés időszakában folyamatosan nyomon követheti felvételi kérelmének, dokumentumai elbírálásának állapotát, valamint a felvételi eljárásban használt közhiteles nyilvántartásokból (érettségi, oklevél és nyelvvizsga adatok) átvett információkat. Tájékozódhat a rögzített adatok, valamint a megfelelően igazolt és feldolgozott eredmények alapján aktuálisan számított pontszámáról is.

 

A 2021. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban a módosítási kérelmek, valamint a még hiányzó dokumentumok benyújtásának végső határideje 2021. július 8. (csütörtök) éjfél.

 

Az idei évben külföldi középiskolában érettségizett, valamint külföldön oklevelet szerzett jelentkezők esetében a dokumentumok benyújtásának határideje 2021. július 14. napja. Eddig a határidőig töltheti fel tehát azon dokumentummásolatait, amelyek a felvételi pontok, többletpontok kiszámításához szükségesek, vagy amelyeket a felsőoktatási intézmény a felvétel feltételeként előírt!

 

A felvételi eljárás során nem kell benyújtani:

 

  • a 2006. január 1. után kibocsátott magyar rendszerű érettségi bizonyítványt és érettségi tanúsítványt.
  • 2. a 2006. február 1. után a magyarországi felsőoktatásban szerzett végzettséget igazoló okleveleket (felsőfokú oklevél, felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevél, szakirányú továbbképzés) Kivétel, azaz fel kell tölteni a tanítói oklevelet, ha idegennyelvi műveltségi területen végzett, illetve azokat az okleveleket, ahol a képzést és a záróvizsgát idegen nyelven végezte a jelentkező.
  • a 2003. január 1. után megszerzett államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványokat vagy honosító határozatokat.

A közhiteles nyilvántartásokból beérkezett adatok az E-felvételiben jelennek meg, ezeket a jelentkezőnek ellenőriznie kell.

 

Javasoljuk, hogy a sikeres felvételi és az esetleges hiánypótlások elkerülése érdekében folyamatosan kísérje figyelemmel a benyújtott dokumentumok feldolgozottsági státuszát (elfogadott/elutasított), valamint az érettségi, a felsőoktatásban szerzett oklevél, és a nyelvvizsga adatainak hitelességét.

 

A felvételi ponthatárok megállapítását - várhatóan 2021. július 22. - követően szintén az E-felvételi szolgáltatásban lesz elérhető és letölthető a besorolási döntésről szóló határozat is, amelyről külön e-mailben kap értesítést.

 

Kérjük, az eljárás során folyamatosan figyelje az E-felvételiben a saját jelentkezői oldalát, illetve a jelentkezéskor megadott e-mail postafiókját is!


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Tolnai_SaraTolnai Sára - JGYPK, gyógypedagógia

A gyerekek mindig is meghatározták az életem. Édesanyám óvónő, mindig csodálattal figyeltem az ő munkáját, viszont nem akartam ugyanazt az utat bejárni. Úgy gondoltam, hogy olyan pályát szeretnék választani, amiben több kihívás van, ezért választottam a gyógypedagógiát. Tanultam Budapesten is, de nem lehet összehasonlítani a kettőt. Szerintem Szeged jóval diákközpontúbb. Véleményem szerint a Szegedi Tudományegyetem megkönnyíti diákjai életét a sokféle ösztöndíj-lehetőséggel, az ingyenes tömegközlekedéssel, és ráadásul a sikeres nyelvvizsgának az árát visszatéríti. Azt hiszem, az egyetemen eltöltött esztendők lesznek életem legszebb évei.
Kocsis_BalazsKocsis Balázs - FOK, fogorvos

Azért Szegedre jelentkeztem, mert a dél-alföldi régióban szerettem volna maradni. Szegedről jókat hallottam, és most már tapasztaltam is. A kar dinamikusan fejlődik, épület egy 9 székes rendelő itt nálunk, ami európai színvonalú. Nagyon felkészült az oktatógárda, valamint a munkaadók külön skatulyába helyezik a Szegeden végzett fogorvostan-hallgatókat, tehát előnyben van az, aki szegedi diplomával rendelkezik, európai szinten is.További hallgatói vélemények >>>