Információk az elektronikus ügyintézésről az E-felvételi rendszerében

 

2021. április 19-től a www.felvi.hu oldal E-felvételi rendszerében használhatja az alábbi funkciókat:

 

  • személyes adatok módosítása
  • egyszeri sorrendmódosítás
  • jelentkezési hely(ek) visszavonása
  • a jelentkezéséhez még szükséges dokumentumok csatolása.

 

Ehhez nem kell újra regisztrálnia, a jelentkezés benyújtásakor (a regisztráció során) Ön által megadott felhasználónévvel és jelszóval, valamint az E-felvételi rendszeréhez szükséges, akkor kapott biztonsági kóddal tud belépni.

Az e-ügyintézés időszakában folyamatosan nyomon követheti felvételi kérelmének, dokumentumai elbírálásának állapotát, valamint a felvételi eljárásban használt közhiteles nyilvántartásokból (érettségi, oklevél és nyelvvizsga adatok) átvett információkat. Tájékozódhat a rögzített adatok, valamint a megfelelően igazolt és feldolgozott eredmények alapján aktuálisan számított pontszámáról is.

 

A 2021. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban a módosítási kérelmek, valamint a még hiányzó dokumentumok benyújtásának végső határideje 2021. július 8. (csütörtök) éjfél.

 

Az idei évben külföldi középiskolában érettségizett, valamint külföldön oklevelet szerzett jelentkezők esetében a dokumentumok benyújtásának határideje 2021. július 14. napja. Eddig a határidőig töltheti fel tehát azon dokumentummásolatait, amelyek a felvételi pontok, többletpontok kiszámításához szükségesek, vagy amelyeket a felsőoktatási intézmény a felvétel feltételeként előírt!

 

A felvételi eljárás során nem kell benyújtani:

 

  • a 2006. január 1. után kibocsátott magyar rendszerű érettségi bizonyítványt és érettségi tanúsítványt.
  • 2. a 2006. február 1. után a magyarországi felsőoktatásban szerzett végzettséget igazoló okleveleket (felsőfokú oklevél, felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevél, szakirányú továbbképzés) Kivétel, azaz fel kell tölteni a tanítói oklevelet, ha idegennyelvi műveltségi területen végzett, illetve azokat az okleveleket, ahol a képzést és a záróvizsgát idegen nyelven végezte a jelentkező.
  • a 2003. január 1. után megszerzett államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványokat vagy honosító határozatokat.

A közhiteles nyilvántartásokból beérkezett adatok az E-felvételiben jelennek meg, ezeket a jelentkezőnek ellenőriznie kell.

 

Javasoljuk, hogy a sikeres felvételi és az esetleges hiánypótlások elkerülése érdekében folyamatosan kísérje figyelemmel a benyújtott dokumentumok feldolgozottsági státuszát (elfogadott/elutasított), valamint az érettségi, a felsőoktatásban szerzett oklevél, és a nyelvvizsga adatainak hitelességét.

 

A felvételi ponthatárok megállapítását - várhatóan 2021. július 22. - követően szintén az E-felvételi szolgáltatásban lesz elérhető és letölthető a besorolási döntésről szóló határozat is, amelyről külön e-mailben kap értesítést.

 

Kérjük, az eljárás során folyamatosan figyelje az E-felvételiben a saját jelentkezői oldalát, illetve a jelentkezéskor megadott e-mail postafiókját is!


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Lukács PetraLukács Petra – BTK – néprajz

Szeged egyik pozitívuma, hogy nem túl nagy a város. Sok az egyetemista fiatal, és szinte mindenki tud segíteni a másiknak, ha szükséges. Éppen ezért itt elsőévesként sem tud elveszni az ember. Ezt segíti természetesen az is, hogy szinte minden egy helyen van. A legjobb szerintem, hogy a szórakozóhelyek, kávézókban eszmecserére is van lehetőség.





barta-eszterBarta Eszter – GTK: kereskedelem és marketing

A továbbtanulásnál egyértelmű volt, hogy az SZTE-t jelölöm meg, Szeged szépségével és az egyetem jó hírnevével nem tudja felvenni a versenyt más intézmény. Életem egyik legjobb választásának tartom a GTK-t. A képzés lendületes és fiatalos, az oktatók nyitottak és segítőkészek. Pezsgő élet vár itt a hallgatókra, együtt élvezhetjük fiatalságunk legszebb napjait.



További hallgatói vélemények >>>