A pótfelvételi időszakban állami ösztöndíjas formában is indulnak az SZTE Mezőgazdasági Karának alapképzései

Idén nyáron 2020. július 30-án kezdődött meg a pótfelvételi időszak. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán az önköltséges mellett most állami ösztöndíjas formában is lehet jelentkezni a mezőgazdasági mérnöki alapképzési, a vadgazda mérnöki alapképzési és a vidékfejlesztési agrármérnöki alapképzési (BSc) szakokra nappali és levelező rendszerben egyaránt. A gyógy- és fűszernövények, a ménesgazda és a mezőgazdasági felsőoktatási szakképzéseket (FOSZ) önköltséges formában választhatják a leendő hallgatók.

Miért érdemes a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karát választani?

 

A képzés gyakorlatorientált, melyet saját tanüzemünk és kiépített kapcsolatrendszerünk a régió különböző méretű mezőgazdasági üzemeivel, cégeivel, kutatóintézeteivel tesz lehetővé.

 

Hallgatóink választhatnak duális és kooperatív képzési formák közül is, melyek az intézményen belüli előadásokon és gyakorlatokon megszerzett ismeretanyag valós vállalati környezetben történő elmélyítését, szakmai ismereteinek, készségeinek fejlesztését teszi lehetővé, illetve és javítja a munkaerő-piaci elhelyezkedésük esélyeit.

 

Versenyképes tudás: végzett hallgatóink a családi gazdaságok mellett jelentős, hazai tulajdonú és nemzetközi cégeknél, vállalkozásoknál, kutatóintézeteknél, felsőoktatási intézményeknél is megállják helyüket, jelenleg is többen vezető pozíciót töltenek be. A továbbtanulás eredményes megalapozása a Kar saját (Vidékfejlesztő agrármérnök MSc), illetve társintézmények mesterképzésein.

 

Kutatómunka lehetősége számos szakterületen. Hallgatóinknak lehetőségük van bekapcsolódni a tanüzemben, partner gazdaságokban, kutatóintézetekben folyó kísérletekbe, rendszeresen érnek el helyezést az Országos Tudományos Diákköri Konferenciákon, nyernek el ösztöndíjakat, egyéb támogatásokat.

 

Az SZTE MGK kollégiumi szállást is biztosít a kampuszon belül.

 

Bővebb felvilágosítást alapképzéseinkről és felsőoktatási szakképzéseinkről a Kar honlapján olvashatnak.

 

Pótfelvételi eljárásban 2020.augusztus 9-ig nyílik lehetőség jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


vecseri-zitaVecseri Zita – MGK: környezetgazdálkodási agrármérnök

Továbbtanulásnál meg se fordult más egyetem a fejemben, csak az SZTE. A tanárok szakmailag jól felkészültek, a sok gyakorlati óra és a tanulmányi kirándulások pedig remek gyakorlatszerzési lehetőséget biztosítanak. Szeretek Szegeden egyetemista lenni, sok lehetőséget és kedvezményt kapnak a hallgatók. Kedvenc helyem a partfürdő, itt tartják a SZIN-t és az Összegyetemi gólyatábor, ami gólyáknak kötelező.
nogradi-eszterNógrádi Eszter – GTK: kereskedelem és marketing

Ha szeretnéd, hogy diplomád bárhol a világon megállja a helyét, az SZTE-t csak ajánlani tudom! Sokat kell tanulni, de megéri. Rengeteg kikapcsolódási lehetőség vár és a közösségi élet is szuper. A képzés rendkívül hallgató-központú, kellemes és segítőkész mindenki, az oktatók szakmailag rendkívül felkészültek.További hallgatói vélemények >>>