szte_cover_facebook_5

Online tájékoztatóval köszöntik a felvett hallgatókat a Szegedi Tudományegyetemen

A QS rangsor szerinti legjobb magyar egyetem videóüzenetben tájékoztatja frissen felvett hallgatói az évkezdéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról. A videó 2020. július 24-én, pénteken 11 órától megtekinthető a www.u-szeged.hu/felvettek oldalon. A tájékoztatón szó lesz a beiratkozás és a tanév menetéről, a kollégiumi jelentkezésről, a hallgatóknak járó ösztöndíjakról és a szeptemberi tanévnyitó ünnepségről is.


A ponthatárok kihirdetését a járványhelyzet miatt idén nem tudják együtt ünnepelni a Szegedi Tudományegyetemre jelentkezett hallgatók a Dugonics téri szökőkútnál, ezért a beiratkozást és a tanévkezdést érintő információkról az SZTE július 24-én, 11 órakor online tájékoztatót tart, amelyet a www.u-szeged.hu/felvettek honlapon követhetnek. A Szegedi Tudományegyetem nevében Prof. Dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes és Újvári Gréta a Mérnöki Kar hallgatója köszöntik a felvett hallgatókat. A videóban az egyetemi hallgatóvá válás lépéseit foglalják össze, a legfontosabb információkkal és határidőkkel, így már akár a felvételi ponthatárok kihirdetése utáni napon megkezdhetik a gólyák a felkészülést egyetemi tanulmányaikra. A tájékoztatón szó lesz – többek között – a beiratkozás és a tanév menetéről, a kollégiumi jelentkezésről, a tanévkezdést segítő mentorprogramokról, a gólyatáborokról, a hallgatóknak járó ösztöndíjakról és a szeptemberi tanévnyitó ünnepségről is.



esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Linka_KrisztinaLinka Krisztina - TTIK, földrajz

Hogy miért pont Szegedet választottam? Tudom, hogy a Szegedi Tudományegyetem elég jó hírű nemcsak országos, hanem nemzetközi szinten is. Emellett nagyon sok ismerősöm ezt az egyetemet választotta, és szerettem volna a közelükben maradni. Földrajzszakosként fontosak voltak számomra a város természeti kincsei: a Tisza és a határtalan Alföld. A szülővárosomban, Baján szintén van egy folyó, számomra nagyon fontos, hogy a város víz mellett legyen. A szakomon természettudományokat és társadalomtudományokat tanulok, mindkettőt szeretem, de majd a természettudományok irányába szeretnék specializálódni.




Monori CsengeMonori Csenge – BTK – néprajz

Azért jelentkeztem Szegedre, mert az SZTE egy nagyon kiemelkedő és jó hírű egyetem. Az oktatás rendkívül színvonalas. Nagyon szeretek ide járni, mert sok rendezvény szól a hallgatóknak, amelyeken igazán jól ki lehet kapcsolódni a tanulás mellett is. Nálunk különösen jó a közösség is, tanulás szempontjából nagyon segítőkész mindenki.




További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *