Online anyagok segítik az érettségire való felkészülést

Segédkönyvekkel, tesztfeladatokkal, interaktív tartalmakkal és kötelező olvasmányok hangoskönyvtárával segíti számon ingyenes online portál a középiskolások érettségire való felkészülését.

Magyarország legnagyobb digitális oktatási adatbázisa, a Sulinet széles körű tananyagokat, tesztfeladatokat, hasznos kiegészítő olvasmányok ajánlóit és közösségi szolgáltatásokat nyújt a középiskolás korosztálynak. A portál a kötelező érettségi tárgyak mellett, közgazdaságtanból, gépészetből, egészségnevelésből, informatikából és ének- zenéből is kínál tananyagokat.


A kötelező olvasmányokat a Magyar Elektronikus Könyvtár oldalán érhetjük el. Ingyenesen letölthető például Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde, Madách Imre: Az ember tragédiája, Kosztolányi Dezső: Édes Anna és Bertolt Brecht: Kurázsi mama című műve is. A kötelező olvasmányok hangoskönyvtára a MOTTO - Művészek az Otthoni Oktatásért. A középiskolások számára kötelező műveket ismert színészek olvassák fel. Az online felolvasásokban – mások mellett – részt vesz Farkasházi Réka, Csuja Imre, Pokorny Lia és Molnár Piroska is.

Ingyenesen elérhetőek a Mozaik Kiadó digitális tananyagai és az érettségire felkészítő segédkönyvei is, így például a 100 lépés az érettségihez matematikából és az Érettségire készülök – Magyar nyelv és irodalom tankönyvek.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.






Tóth EnikőTóth Enikő – ÁOK – orvos

Szeretem Szegedet, nagyon barátságosak az emberek. A TIK-ben jó tanulni, ugyanis a hatalmas babzsákok, a klíma és a jó internet miatt kényelmesen lehet itt eltölteni a hosszú órákat. Szerintem nagyon színvonalas a képzésünk is, és egy versenyképes diplomát fogunk kapni. Élvezzük, hogy gyakorlatias az oktatás.





További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.