weboldal_nyito_facebok_insta_miert_szte_olvass_tanulj_SZTE_WEB

Olvass, tanulj, kölcsönözz – könyvtári lehetőségek az SZTE-n!

Tudtad, hogy a szegedi egyetemi könyvtár benne van a világ legszebb könyvtárai között? A szépsége mellet pedig a hasznossága sem elhanyagolandó!

#tanulj

Hatalmas olvasói terekkel rendelkezik az SZTE Klebelsberg Könyvtár, amik a vizsgaidőszak közepette meg is telnek tanulni vágyó fiatalokkal. Az első emeleten az általános és társadalomtudományi, a másodikon a történettudományi szakolvasói tér vár. A harmadikon a nyelvi és irodalmi könyvek közül és a Régi Könyvek Tárából válogathatsz, míg a negyedik emeleten a természettudományi és az élettudományi könyvek között böngészhetsz.


#olvass

Legyen szó tankönyvről, szakmai könyvekről vagy szórakoztató irodalomról, szinte mindent megtalálsz, amire csak szükséged lehet! Válogass a Szieszta, a Sci-eszta vagy épp a Börze polc kínálatából.


#otthonrólis

Tudtad, hogy a proxybeállítással otthonról elérhető egy csomó folyóirat? Majd meglátod, hogy szakdolgozatírásnál ez aranyat fog érni! A könyvtárban elérhető mintegy 1,7 millió nyomtatott dokumentum mellett 90.000 elektronikus folyóiratot és több mint negyed millió e-könyvet szolgáltatnak. Az egyetemi könyvtár digitalizáló műhelyében már több mint 4 millió oldalt digitalizáltak, ezek szolgáltatása 11 különböző repozitóriumban történik.


Legyél aktív látogatója a világ egy legmenőbb könyvtárának!


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Olasz_BalazsOlasz Balázs - ZMK, előadóművész – klasszikus orgona

Mindig is tudtam, hogy zenész akarok lenni, már ötévesen a rádiót hallgatva operákat énekeltem. Később jött a zongora szeretete. Általános iskolában azt mondtam, hogy zongoraművész leszek, ez annyiban módosult, hogy orgona lett belőle. Békéscsabára jártam zenei konzervatóriumba, és a nyári kurzusok során volt szerencsém Szegeden is zenélni, ekkor szerettem bele a városba. Hogy miért pont Szegedet választottam a zenei pályám szempontjából? Mert ezen az egyetemen nagyon magas színvonalúan tanítanak, és közel van a lakóhelyemhez. Plusz megtalálható a városban az a pezsgés (koncertek sorozata), amire egy zenésznek szüksége van.



Higi_CsillaHigi Csilla – BBMK, zenetanár (ütőhangszer)

Óvodás korom óta zenélek, így már a kezdetektől egyértelmű volt, hogy ezen a vonalon megyek tovább. Hódmezővásárhelyen lakom, ezért az egyetem közelsége fontos szempont volt. A gyerekeket is nagyon szeretem, ezért választottam a zenetanár-képzést. Korábban több szegedi zenészbarátom mesélte, hogy milyen jó koncerteket, rendezvényeket szerveznek Szegeden, ez is vonzott a városban. Szerintem az SZTE sok lehetőséget biztosít a zenészként való érvényesüléshez.

További hallgatói vélemények >>>