felveteli_konyvtar

Olvass, tanulj, kölcsönözz – könyvtári lehetőségek az SZTE-n!

Tudtad, hogy a szegedi egyetemi könyvtár benne van a világ legszebb könyvtárai között? A szépsége mellet pedig a hasznossága sem elhanyagolandó!

#tanulj

Hatalmas olvasói terekkel rendelkezik az SZTE Klebelsberg Könyvtár, amik a vizsgaidőszak közepette meg is telnek tanulni vágyó fiatalokkal. Az első emeleten az általános és társadalomtudományi, a másodikon a történettudományi szakolvasói tér vár. A harmadikon a nyelvi és irodalmi könyvek közül és a Régi Könyvek Tárából válogathatsz, míg a negyedik emeleten a természettudományi és az élettudományi könyvek között böngészhetsz.


#olvass

Legyen szó tankönyvről, szakmai könyvekről vagy szórakoztató irodalomról, szinte mindent megtalálsz, amire csak szükséged lehet! Válogass a Szieszta, a Sci-eszta vagy épp a Börze polc kínálatából.


#otthonrólis

Tudtad, hogy a proxybeállítással otthonról elérhető egy csomó folyóirat? Majd meglátod, hogy szakdolgozatírásnál ez aranyat fog érni! A könyvtárban elérhető mintegy 1,7 millió nyomtatott dokumentum mellett 90.000 elektronikus folyóiratot és több mint negyed millió e-könyvet szolgáltatnak. Az egyetemi könyvtár digitalizáló műhelyében már több mint 4 millió oldalt digitalizáltak, ezek szolgáltatása 11 különböző repozitóriumban történik.


Legyél aktív látogatója a világ egy legmenőbb könyvtárának!


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.






Toth_FanniTóth Fanni - JGYPK, andragógia

Azért jöttem Szegedre, mert a közelben lakom, de egyébként is szívesen választottam volna az SZTE-t, mert nagyon sok jót hallottam róla. Azért szeretem nagyon a JUGYU-t, mert színes és pezsgő a kari élet, a tanárok nagyon segítőkészek, nagyon sok mindenben segítenek, sok a gyakorlat, ami szerintem pozitívum, ennek révén a jövőben el lehet helyezkedni.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *