nemzetkozi_osztondijak

Nemzetközi ösztöndíjak? Utazz, tanulj, láss világot az SZTE-vel!

Biztos nyelvtudásra szeretnél szert tenni? Új kultúrákat és embereket ismernél meg? Szeretnél kicsit kimozdulni a szürke hétköznapokból? Akkor kösd össze a kellemest a hasznossal és pályázz mobilitási programokra az SZTE-vel!

#Erasmus+

A Szegedi Tudományegyetemnek az Erasmus+ programban több mint 1000 jelenleg is élő együttműködési megállapodása van 540 partneregyetemmel, 31 országból. Ráadásul, akár 2 féléven keresztül is kint maradhatsz a választott országban. Nézz utána, hogy milyen lehetőségeid vannak a szakon belül és melyik a legszimpatikusabb!

Ez miért szuper lehetőség? A nyelvtudásod elmélyítésével nagy előnnyel indulsz majd a munkaerőpiacon akár külföldön is!

Olyan kulturális, szakmai és emberi ismeretekkel gazdagodsz majd, amelyekkel itthon talán soha nem találkoznál! A többi előnye már csak rajtad áll!

További infóért keresd fel a Szegedi Tudományegyetem ERASMUS-honlapját!


#CEEPUS

Ez nem más, mint a Közép-Európai Felsőoktatási Csereprogram, amely száz partneregyetemet foglal magába 15 tagország 65 városából. A program célja, hogy közép- és kelet-európai országok felsőoktatási intézményei között megkönnyítse az oktatói és hallgatói cserét, nyelvi szakmai kurzusokon, valamint nyári egyetemeken való részvételt. Újdonságként a program lehetőséget nyújt hallgatói szakmai kirándulások lebonyolítására és közös diplomaprogramok kialakítására is.

További infóért keresd fel a Szegedi Tudományegyetem CEEPUS honlapját!


#Campus Mundi

A program támogatja a hallgatói mobilitást és igyekszik hozzájárulni a felsőoktatási intézmények nemzetközi szerepének növeléséhez. A program háromféle ösztöndíjat kínál: részképzéshez, szakmai gyakorlathoz és rövid tanulmányúthoz. A Campus Mundi ösztöndíj a legtöbb költségedet fedezi, bárhol is tanulnál a világban egy-két szemeszter erejéig. Vágj bele életed egyik legjobb kalandjába!

További infóért keresd fel a Szegedi Tudományegyetem Campus Mundi honlapját!


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Olasz_BalazsOlasz Balázs - ZMK, előadóművész – klasszikus orgona

Mindig is tudtam, hogy zenész akarok lenni, már ötévesen a rádiót hallgatva operákat énekeltem. Később jött a zongora szeretete. Általános iskolában azt mondtam, hogy zongoraművész leszek, ez annyiban módosult, hogy orgona lett belőle. Békéscsabára jártam zenei konzervatóriumba, és a nyári kurzusok során volt szerencsém Szegeden is zenélni, ekkor szerettem bele a városba. Hogy miért pont Szegedet választottam a zenei pályám szempontjából? Mert ezen az egyetemen nagyon magas színvonalúan tanítanak, és közel van a lakóhelyemhez. Plusz megtalálható a városban az a pezsgés (koncertek sorozata), amire egy zenésznek szüksége van.




Nagy_GergoNagy Gergő - BTK, szlavisztika-orosz, angol

Mindig is érdekeltek a külföldi Kultúrák, szerettem nyelveket tanulni. Azért választottam a BTK szlavisztika-orosz szakirányát, mert a Szegedi Tudományegyetem híres külföldi pályázati lehetőségeiről (például Erasmus-program), ahol kamatoztathatom az itt megszerzett tudást. Tehát a gyakorlatomat akár külföldön is eltölthetem. Ráadásul az orosz mellé második évtől lehetőségem nyílt felvenni az angol minort, amit szintén hasznosnak tartok a későbbi elhelyezkedésem szempontjából. A szegedi nyelv szak középpontjában a gyakorlat-orientáltság áll, ami igen fontos, ha valaki anyanyelvi szinten szeretne egy nyelvet elsajátítani.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *