rektori_kiemelt_nagy

Kihirdették a 2021-es központi ponthatárokat a kiemelt szakokon

Milyenek lesznek az előzetes ponthatárok a kiemelt szakokon? Itt találjátok a 2021-es listát.


Alapképzési, valamint osztatlan mesterképzési szakok, amelyek esetében meghatározták az állami ösztöndíjas minimumpontszámokat.


Ebben a táblázatban található szakok esetében előre meghatározták, hogy mi az a legalacsonyabb ponthatár ami alatt hallgató az adott szakra nem vehető fel. Itt fontos megemlíteni, hogy a minimum ponthatár elérése nem jelent automatikus bekerülést az adott szakra, hiszen a ponthatár felfele elmozdulhat.forrás: eduline.hu


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Kocsis_Bernadett_felveteliKocsis Bernadett - BTK, szociológia

Nagyon szeretem Szegedet, hallgatókkal teli, pezsgő egyetemi város. A képzéssel is elégedett vagyok, különösen azért, mert számos gyakorlati helyet biztosít az egyetem a hallgatóknak –nemcsak szociológia szakon. Szeretem, hogy olyan sokféle testnevelés kurzus közül lehet választani, így az is megtalálja a számára kedvező sportágat, aki a labdajátékokat szereti, de az is, aki inkább az extrém mozgásformákat kedveli.


Sipos Mark KristofSipos Márk Kristóf – ÁJTK, politológia

Mivel szegedi vagyok, nem volt kérdés, hogy ragaszkodom a városomhoz és a helyi egyetemhez. Azért a politológiát választottam, mert nagyon érdekel a politika. Emellett nem titkolt célom, hogy majd színésznek tanuljak, de ez előtt szeretném, hogy legyen egy biztos diploma a kezemben. A szakon nagyon kedvesek a tanárok, jó a kapcsolat velük, igazán családias a hangulat. A közösségi élet is élénk, igazán jó kedvezmények vannak külön az egyetemistáknak, így például ingyen lehet buliba menni, vagy olcsóbban lehet egy kávét inni.

További hallgatói vélemények >>>