SZTE_jogasz

Jogi diplomáért is megéri az SZTE-t választani!

Gondolkozol, hogy jogi pályán folytasd felsőoktatási tanulmányaidat? Remek helyen jársz! Az SZTE Állam-és Jogtudományi Karán egy olyan értékálló diplomát kapsz majd a kezedbe, mellyel kiváló esélyeid lesznek az életben!

Jogász szeretnél lenni, érdekel a munkaügyi-és társadalombiztosítási igazgatási szak? Vagy esetleg a nemzetközi tanulmányok, vagy a politikatudomány? Ezek mindegyike közül választhatsz az SZTE Állam-és Jogtudományi Karán! Tudjuk, a választás nem ilyen egyszerű. Biztos benned is felmerült már, hogy mégis mihez tudsz majd kezdeni ezzel a diplomával a végzés után, milyen esélyekkel indulhatsz el a nagybetűs életben? Az Oktatási Hivatal Diplomás Pályakövetési Rendszere évről-évre megvizsgálja a frissen végzettek munkaerőpiaci helyzetét.


Az SZTE-s jogász diplomával a többi egyetemhez képest magasabb jövedelemre számíthatsz majd. Míg az átlagkereset ezen a pályán bruttó 210 ezer forint körül alakul, addig az SZTE-s diplomával az átlag havi bruttó jövedelem több mint 215 ezer forint. Ráadásul a pályakezdők nagyon hamar találnak maguknak munkát, átlagosan kevesebb, mint három hónap alatt el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon.

Az SZTE-s jogi diplomával pedig a frissen végzettek több mint 67 százaléka diplomás munkakört tölt be, míg az országos arány csupán 64 százalék. Ráadásul külföldre sem kell menned, hogy munkát találj magadnak. A pályakezdő SZTE-s jogászok 75 százaléka megtalálta itthon is a számításait, és el tudott helyezkedni egy neki tetsző munkakörben.


A hallgatók fele dönt úgy, hogy az alapképzés után egyből munkába áll. Így, ha te is a mesterképzés mellett döntenél, biztosan nem leszel egyedül. A jogi hallgatók mintegy 39 százaléka ugyanis folytatta felsőoktatási tanulmányait. Közülük pedig többen, a hallgatók több mint 12 százaléka, a képzés mellett dolgozott is.

Az elhelyezkedési lehetőségek tárháza igen széles. A legtöbben a munkaügyi-és társadalombiztosítási igazgatási szak után valamilyen ügyintézőként helyezkedtek el, de voltak, akik például humánpolitikai adminisztrátorként találták meg munkahelyüket.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták



Marton_DorinaMárton Dorina - GTK, pénzügy-számvitel

Mindig is nagyon szerettem a matematikát és a történelmet, így orientálódtam a Gazdaságtudományi Kar felé. Ráadásul a nővérem is itt tanult és ő még jobban motivált ez irányba. A várost külön kiemelném diákbarát jellege miatt. Nagyon szeretem a szakomat, és tudom, hogy közgazdászdiplomával bárhol elhelyezkedhet az ember, akár külföldre is.




Erdész ÁdámErdész Ádám – ÁOK – orvos

Szeged egy igazán kellemes és szép város, nagyon jó a társaság. A belvárosban szinte mindenhol ismerősbe botlok. A képzés is nagyon jó, magas színvonalú, szerintem a tanárok is nagyon korrektek. Nagyon sok kulturális lehetőség van a városban és az egyetemen is. Szerintem nem elhanyagolható megemlíteni azt sem, hogy nagyon szépek a lányok is.




További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *