nyito_start_2019

Csökkentek a központi felvételi ponthatárok!

Több szakon is csökkentették a központilag meghatározott minimum felvételi ponthatárokat. A 2020 szeptemberében induló képzések közül így könnyebb lesz bejutni például a jogász, a pszichológia és a kommunikáció-és médiatudomány képzésekbe is.


Ismét több szakon csökkentették a központilag meghatározott minimum felvételi ponthatárokat a 2020 szeptemberében induló képzésekre. Így idéntől 400-nál több pont már nem is kell a legnépszerűbb szakokra sem.


A legjobban a jogász képzésre készülők jártak, hiszen az eddigi 440 helyett szeptembertől mindössze 350 pontra lesz szükségük, hogy bekerüljenek valamelyik egyetemre. A nemzetközi tanulmányok szakon is jelentős csökkenés történt: 455 pont helyett 400 pontra lesz szükség a felvételizőknek.


Jól járnak a kommunikáció-és médiatudományra készülők is: 440-ről 400 pontra csökkentették a minimum ponthatárt az államilag finanszírozott képzésen. A pszichológia szakon is csak 400 pontra lesz szükségük a felvételizőknek a tavalyi 435 helyett.


Több népszerű szakon viszont változatlanok maradnak a ponthatárok. Tavaly például 400 ponttal már be lehetett kerülni az SZTE GTK gazdálkodás-és menedzsment szakára, még a Corvinuson 449 pontra volt szükség ugyanezen a szakon. Szociológia szakon azonban több pontra lesz szükség, mint eddig: 330 pontra emelték a minimum ponthatárt, viszont még így is könnyebb lesz az SZTE szociológiaképzésébe bekerülni, mint az ELTE-re, ahol tavaly 342 pont volt a minimum.


kozponti_minimum_ponthatarok


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Kocsis_Bernadett_felveteliKocsis Bernadett - BTK, szociológia

Nagyon szeretem Szegedet, hallgatókkal teli, pezsgő egyetemi város. A képzéssel is elégedett vagyok, különösen azért, mert számos gyakorlati helyet biztosít az egyetem a hallgatóknak –nemcsak szociológia szakon. Szeretem, hogy olyan sokféle testnevelés kurzus közül lehet választani, így az is megtalálja a számára kedvező sportágat, aki a labdajátékokat szereti, de az is, aki inkább az extrém mozgásformákat kedveli.nogradi-eszterNógrádi Eszter – GTK: kereskedelem és marketing

Ha szeretnéd, hogy diplomád bárhol a világon megállja a helyét, az SZTE-t csak ajánlani tudom! Sokat kell tanulni, de megéri. Rengeteg kikapcsolódási lehetőség vár és a közösségi élet is szuper. A képzés rendkívül hallgató-központú, kellemes és segítőkész mindenki, az oktatók szakmailag rendkívül felkészültek.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *