nyito_start_2019

Csökkentek a központi felvételi ponthatárok!

Több szakon is csökkentették a központilag meghatározott minimum felvételi ponthatárokat. A 2020 szeptemberében induló képzések közül így könnyebb lesz bejutni például a jogász, a pszichológia és a kommunikáció-és médiatudomány képzésekbe is.


Ismét több szakon csökkentették a központilag meghatározott minimum felvételi ponthatárokat a 2020 szeptemberében induló képzésekre. Így idéntől 400-nál több pont már nem is kell a legnépszerűbb szakokra sem.


A legjobban a jogász képzésre készülők jártak, hiszen az eddigi 440 helyett szeptembertől mindössze 350 pontra lesz szükségük, hogy bekerüljenek valamelyik egyetemre. A nemzetközi tanulmányok szakon is jelentős csökkenés történt: 455 pont helyett 400 pontra lesz szükség a felvételizőknek.


Jól járnak a kommunikáció-és médiatudományra készülők is: 440-ről 400 pontra csökkentették a minimum ponthatárt az államilag finanszírozott képzésen. A pszichológia szakon is csak 400 pontra lesz szükségük a felvételizőknek a tavalyi 435 helyett.


Több népszerű szakon viszont változatlanok maradnak a ponthatárok. Tavaly például 400 ponttal már be lehetett kerülni az SZTE GTK gazdálkodás-és menedzsment szakára, még a Corvinuson 449 pontra volt szükség ugyanezen a szakon. Szociológia szakon azonban több pontra lesz szükség, mint eddig: 330 pontra emelték a minimum ponthatárt, viszont még így is könnyebb lesz az SZTE szociológiaképzésébe bekerülni, mint az ELTE-re, ahol tavaly 342 pont volt a minimum.


kozponti_minimum_ponthatarok


esza_felso

plakat

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


barta-eszterBarta Eszter – GTK: kereskedelem és marketing

A továbbtanulásnál egyértelmű volt, hogy az SZTE-t jelölöm meg, Szeged szépségével és az egyetem jó hírnevével nem tudja felvenni a versenyt más intézmény. Életem egyik legjobb választásának tartom a GTK-t. A képzés lendületes és fiatalos, az oktatók nyitottak és segítőkészek. Pezsgő élet vár itt a hallgatókra, együtt élvezhetjük fiatalságunk legszebb napjait.
Horvath_FiorellaHorváth Fiorella - MK, műszaki menedzser

Főként a közösségi élet vonzott a Szegedi Tudományegyetemre. Műszaki menedzser szakon tanulok, az fogott meg benne, hogy a dolgok műszaki és a gazdasági részébe is bele tudok látni. Ráadásul nagyon jó lehetőségek vannak az egyetemen például: egy logisztikai tárgy keretében például elutazunk Brüsszelbe, hogy feltérképezzük az ottani repülőteret. Az itt tanulók valóban egy kis csapatot alkotnak. Viszonylag kevesen járunk az MK-ra a többi karhoz képest, ezért ismert mindenki mindenkit, és mindig egymás segítségére tudunk lenni. Ráadásul a diákélet is fantasztikus, csak ajánlani tudom mindenkinek.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *