Tankonyveken_tul

A tankönyveken túl: emelt szintű magyar érettségi tételek vezető pedagógusok és egyetemi oktatók tolmácsolásában

Szakmai nappal várja a középiskolai tanárokat, a hallgatókat és a középiskolás diákokat az SZTE Alma Mater a május 17-én megrendezésre kerülő egész napos programjá.

A tankönyveken túl: emelt szintű magyar érettségi tételek vezető pedagógusok és egyetemi oktatók tolmácsolásában című rendezvényen az emelt szintű érettségi magyar nyelv és irodalom szóbeli tételét elsőként egy középiskolai tanár fejti ki 20 percben, majd erre reflektálva tartja meg előadását a témához kapcsolódó egyetemi oktató.

A továbbképzésen a megnyitó után Prof. Dr. Szilágyi Zsófia és Dr. habil Forgács Tamás bemutatja a jelenlegi tanárképzést, majd a nyelvtan tételekhez kapcsolódó előadások következnek, a szünetet követően pedig az irodalmi tételek tárgyalása történik.


A részletes program itt tekinthető meg.


A továbbképzés helyszíne: az SZTE BTK épülete

A továbbképzés koordinátora: Almádi Róbert

Programunkra szeretettel várjuk a pedagógusokat, a tanár szakos hallgatókat, valamint a középiskolai diákokat is!


Az esemény meghívója itt megtekinthető.


A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni a következő linken tud: https://docs.google.com/forms/d/1kNyiDKzh_bFeT0ttGJ5qOtC9QXsq-jAg6DASdm-ApdY/viewform?vc=0&c=0&w=1&edit_requested=true


További információkról érdeklődni az iroda@sztealmamater.hu e-mail címen, valamint Facebook oldalunkon tud.


Forrás:SzteAlmamater


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Csizmar_Adrienn_felveteliCsizmár Adrienn- BTK, szlavisztika-orosz

Szegediként sok jót hallottam az SZTE-ről, és egyáltalán nem akartam itt hagyni a várost és a barátaimat sem. Ezért is döntöttem a lengyel helyett inkább az orosz mellett, hiszen az előbbit csak Pesten tanulhattam volna. Legjobban a TIK tetszik az egyetemen. Nagyon hallgatóbarát, és itt tényleg minden eszköz megvan a nyugodt tanuláshoz. Ez egy olyan hely, ahova szívesen járok vissza mindig.




Stricz_Walter_kicsiStricz Walter – ÁJTK, jogász

Hogy miért az SZTE? Egyrészt kézenfekvő választás volt dél-alföldi lakosként, másrészt nagyon jókat hallottam magáról az intézményről is. Úgy gondolom, hogy világszínvonalon is ez egy kiemelkedő egyetem, nagyon jó szakmai képzést nyújt a hallgatóknak. Véleményem szerint, aki a mi egyetemünket választja, az egy piacképes diplomát szerezhet, ezután pedig nagyon jó állásokra pályázhat. Kiemelném saját tapasztalataim alapján, hogy magas szakmai kvalitásokkal rendelkező tanári kar áll a hallgatók rendelkezésére, az oktatók többsége készséggel segít azoknak a diákoknak, akik érdeklődnek az adott téma, terület iránt.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *