Tankonyveken_tul

A tankönyveken túl: emelt szintű magyar érettségi tételek vezető pedagógusok és egyetemi oktatók tolmácsolásában

Szakmai nappal várja a középiskolai tanárokat, a hallgatókat és a középiskolás diákokat az SZTE Alma Mater a május 17-én megrendezésre kerülő egész napos programjá.

A tankönyveken túl: emelt szintű magyar érettségi tételek vezető pedagógusok és egyetemi oktatók tolmácsolásában című rendezvényen az emelt szintű érettségi magyar nyelv és irodalom szóbeli tételét elsőként egy középiskolai tanár fejti ki 20 percben, majd erre reflektálva tartja meg előadását a témához kapcsolódó egyetemi oktató.

A továbbképzésen a megnyitó után Prof. Dr. Szilágyi Zsófia és Dr. habil Forgács Tamás bemutatja a jelenlegi tanárképzést, majd a nyelvtan tételekhez kapcsolódó előadások következnek, a szünetet követően pedig az irodalmi tételek tárgyalása történik.


A részletes program itt tekinthető meg.


A továbbképzés helyszíne: az SZTE BTK épülete

A továbbképzés koordinátora: Almádi Róbert

Programunkra szeretettel várjuk a pedagógusokat, a tanár szakos hallgatókat, valamint a középiskolai diákokat is!


Az esemény meghívója itt megtekinthető.


A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni a következő linken tud: https://docs.google.com/forms/d/1kNyiDKzh_bFeT0ttGJ5qOtC9QXsq-jAg6DASdm-ApdY/viewform?vc=0&c=0&w=1&edit_requested=true


További információkról érdeklődni az iroda@sztealmamater.hu e-mail címen, valamint Facebook oldalunkon tud.


Forrás:SzteAlmamater


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Gal_ErikaGál Erika - FOK, fogorvos

Nem bántam meg, hogy az SZTE Fogorvostudományi Karára járhatok. Az oktatás nagyon magas színvonalat képvisel, ráadásul nagyon jó kis közösségbe csöppentem. A tanárok korrektek, a tananyag elérhető, csak tanulni kell. Ráadásul minden év végén van nyári gyakorlat, ami kötelező jellegű. Az egyetem gyakorlati helyet is biztosít itt a szegedi klinikán, ezen felül minden államilag támogatott diákjának tömegközlekedési bérletet és jegyzettámogatást biztosít, amit rendkívül hasznosnak tartok.




Mikula_AndreaMikula Andrea - ÁJTK, jogász

Elsősorban azért választottam az SZTE ÁJTK-t, mert itt lakom Szegeden, és úgy hallottam, hogy a szegedi jogi képzés nagyon jó. Ez az évek során be is bizonyosodott. Másrészt utánanéztem néhány felmérésnek, és úgy értesültem, hogy a Szegedi Tudományegyetem legalább olyan magas szintű képzést nyújt, mint más hasonlóan nívós egyetemek az országban. A jogi karon nagymértékű tudásra és talpraesettségre tettem szert az évek során, amit nem csak a munkaerőpiacra kilépve fogok tudni kamatoztatni.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *