kiemelt_sport

Mozgásra fel! - Sportolási lehetőségek az SZTE-n

A Szegedi Tudományegyetemen rengeteg sportolási lehetőség közül választhatsz. A kötelező testnevelés kurzusok mellett ingyenes sport órák, konditerem, sőt uszoda is a rendelkezésedre áll. Mindemellett az egyetemi Sportközpont versenyekkel és sportos eseményekkel várja a vállalkozó szellemű hallgatókat.


A Szegedi tudományegyetemen a tanulás és a sport kitűnően megfér egymás mellett. Ezt bizonyítja az is, hogy 2018-ban a Szegedi Tudományegyetem nyerte el a „Legizmosabb Egyetem” címet. Az SZTE-n minden alap- és osztatlan nappali tagozatos hallgatónak kötelező teljesítenie két féléven keresztül testnevelést. A hallgatók ingyenesen jogosultak ezt a kurzust felvenni, amit a diploma megszerzése előtt kell teljesíteni. A választott órán félévenként legalább 12 alkalommal, heti 1 foglalkozáson kell részt venni. A testnevelés 0 kredit értékű kritériumtárgy. Ha sportoló vagy, sportolói igazolással kiválthatod ezeket az órákat. Élsportolóink számára pedig támogatást nyújt a „Jó tanuló, jó sportoló” pályázat. A Hattyas sori SZTE Sportközpont a testnevelés kurzusok – 55 sportág, 150 mozgásforma – helyszíne, a szabadidős és versenysportok központja. Számos sportág közül választhatsz, így például vitorlázhatsz és sárkányhajózhatsz, atletizálhatsz, úszhatsz, teniszezhetsz, jógázhatsz, járhatsz társastáncra és korcsolyázni, választhatsz a labdajátékok közül, vagy űzhetsz önvédelmi sportot is.


A Szegedi Tudományegyetem Sportközpontja szabadtéri műfüves teniszpályákkal, aszfaltos kispályás labdarúgó pályákkal, aszfaltos streetball pályákkal és aszfaltos kosárlabda pályával várja a sportolni vágyókat. Emellett labdás tornaterem, rekortán borítású oszlopos terem, falmászó terem, küzdősport terem, floorball kisterem, kondicionáló terem és tükrös zenés termek állnak a hallgatók rendelkezésére. Ingyenesen használható a szabadtéri konditerem is.


Az SZTE Teniszközpont hat kiváló minőségű vörös salakpályával, adogatófallal, öltözőkkel várja a sportolni vágyókat, a tenisz kurzust választókat. További információ az Újszegedi Erzsébet ligeti SZTE Teniszközpontról itt és itt.


A Széchenyi 2020 EFOP 3.4.3 pályázat sportszolgáltatás altémáján belül a "Mindennapos sportszolgáltatás" keretében számos ingyenes sportfoglalkozás elérhető az SZTE-s hallgatók számára. Az előre meghirdetett időpontokat, minden félévben az SZTE Sportközpont Facebook oldalán teszik közzé. Így lehetőség van többek között aerobikra, falmászásra, TRX-re, fitballra, röplapdára és kosárlabdára is. Érdemes figyelni a közösségi oldalukat, hiszen minden félévben más órákat hirdetnek meg az érdeklődőknek. Ezen órák látogatása teljesen ingyenes, ám regisztrációhoz kötött. További információ itt és itt.


Sportolj versenyszerűen!


Az SZTE EHÖK SE fogja össze az egyetem sportszakosztályait. Ha versenyszerűen szeretnél csapatsportot űzni, lehetőséged van csatlakozni a férfi vízilabda csapathoz, az SZTE EHÖK SE – Realio női röplabda csapathoz és a férfi röplabda csapathoz is. Ha pedig magával ragadott az amerikai filmekben népszerű pomponlány csapatok világa, akkor jó hírünk van számodra is. Az egyetemi Cheerleaders csapathoz te is csatlakozhatsz, és nemcsak a csapatok biztatásában vehetsz részt, hanem cheerleading versenyeken is. Mindemellett sikeresen szerepelnek különböző megmérettetéseken az egyetem színeiben versenyző küzdősportolóink is. Sikeres csapatunk továbbá a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat, a Szegedi Vízmű Nash&Taylor Szegedi Egyetem női vízilabdacsapat, az SZTE Vívóklub, az Universitas SC futball csapata. Kitűnő eredményekkel büszkélkedhet a Szegedi Tudományegyetem sárkányhajós csapata is.


Hallgatóink számos helyet látogathatnak ingyen vagy kedvezményesen. Ezek közül csak néhány: SZTE Teniszközpont, SZTE EHÖK SE fitneszterem, jégkorcsolyapálya, sportuszoda, Annafürdő, Napfényfürdő Aquapolis, a Pick Szeged meccsei, a kajak-kenu és az evezős versenyek.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


gizem-gultekin

Gizem Gültekin – ÁJTK: nemzetközi kapcsolatok

Korábban Erasmusosként, jelenleg Stipendium ösztöndíjasként tanulok az SZTE-n. Az intézmény és a város is csodálatos. Számos kapcsolatépítési és kikapcsolódási, sportolási lehetőséget biztosítanak. Nagyszerű élmény és tapasztalat itt tanulni, szeretnék a jövőben is Szegeden maradni és folytatni tanulmányaimat.



Balog_AnnaBalog Anna – BTK, magyar

Abban biztos voltam, hogy magyar szakra szeretnék jelentkezni, de sokáig nem tudtam, melyik egyetemre. Eredetileg úgy terveztem, hogy elmegyek az SZTE és az ELTE nyílt napjára. Végül az ELTE-jére el sem mentem, mert mire hazaértem Szegedről, már döntöttem. Annyira megtetszett a környezet, a hangulat, az emberek, hogy rögtön tudtam: nekem ott a helyem. Azóta sem bántam meg ezt a döntésemet.

További hallgatói vélemények >>>