nyito_kollegium

Koleszmustra – így válassz kollégiumot Szegeden!

Szeretsz közösségben élni? Vonz a kollégiumok filmbeli világa? Emellett költséghatékonyan is szeretnéd megoldani a lakhatást? Szerencséd van, mert Szegeden mindenki megtalálja az igényeihez passzoló kollégiumot!

#karközikoli

Matektanár, informatikus, bölcsész vagy marketinges? Egy ilyen kollégiumban az egyetem bármelyik szakjáról szerezhetsz barátokat, ismeretségeket, amik bármikor jól jöhetnek!

  1. Károlyi Mihály Kollégium: a legnagyobb és legismertebb szegedi koli, ahol folyamatosan zajlik az élet. Hat kar hallgatói jelentkezhetnek, ÁJTK, BTK, GTK, JGYPK, TTIK és a BBMK diákjai. Ne ijesszen meg a nagy létszám, itt biztosan megtapasztalod az igazi kollégiumi életérzést!
  1. Öthalmi Diáklakások: ha ötvöznéd a kollégiumi és az albérlet nyújtotta lehetőségeket, akkor ez mellett tedd le a voksod. Nyugodt környezet távol a város zajától, akár egyszemélyes szobák és szuper társasági élet várhat rád.
  1. Herman Ottó Kollégium: ha Újszeged szépsége, modernsége vagy nyugodt zsongása vonz, akkor ez lehet a te kollégiumod. Érdekesség: létrehozták a Hermann Ottó Diákegyesületet, hogy támogassák a nehéz helyzetű, de jó képességű diákokat.
kollegiumi_3
  1. Móra Ferenc Szakkollégium: kultúrára vágysz, sportra vagy szakmai programokra? Itt mindegyiket megtalálod! A tanulmányi versenyeken elért eredmények és a 70 százalék feletti emelt szintű érettségi(k) előnyt jelentenek a felvételinél, a szociális helyzet pedig nem az elsődleges szempont.
  1. Eötvös Loránd Kollégium: Gondoltad volna? A Tehetség-HÍD Programot az SZTE Eötvös Loránd Kollégiuma koordinálja, amelynek célja a tehetséges középiskolások felkarolása. Emellett számos szakmai képzést, kollégiumi ösztöndíjat vehetnek igénybe a diákok, valamint kulturális és közösségi programokon vehetnek részt.

#karikoli

Elakadtál egy feladatban? Jegyzet kellene egy tárgyhoz? Kibeszélnéd a problémáidat olyannak, aki átérzi? Nem is kell tovább ecsetelnünk a kari kollégiumok előnyeit, hiszen egyértelmű.

  1. id. Jancsó Miklós Kollégium és Apáthy István Kollégium: mindkettő elsősorban az orvostanhallgatók részére van fenntartva, így segíthettek egymásnak egy-egy nehéz vizsgánál.
  1. Madzsar József Kollégium és Béke Utcai Kollégium: az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar hallgatóit várja ez a két jól felszerelt kollégium. Zárt, parkosított udvar, kerékpármegőrző és non-stop portaszolgálat – csak néhány a koli előnyei közül.
  1. Semmelweis Ignác Kollégium: a Gyógyszerésztudományi Kar központi épületétől pár percre található kollégium jól felszerelt, még fitneszteremmel is várja a leendő lakóit. Kollégiumi Diák Bizottság is működik benne a hallgatóik érdekeinek a képviseletéért.
duo_1
  1. Teleki Blanka Kollégium: a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar kolija kifejezetten alkalmas a sport- és közösségi programok megvalósítására, ráadásul 3 akadálymentesített szoba is a várja a hallgatókat.
  1. Mérnöki Kar Kollégiuma: vonz a hatalmas füves terület vagy a sportpályák? Akkor mérnökként tökéletes választás lehet a Mérnöki Kar saját kollégiuma!

Válaszd az SZTE-t és szerezz új élményeket!


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Aryan_MardanpourAryan Mardanpour - ÁOK, orvos

A nevem Aryan Mardanpour és Perzsiából jöttem. Másodéves hallgató vagyok a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. Már közel három éve Magyarországon élek, 8 hónapot Budapesten töltöttem.

Gyerekként a Nagybátyám karrierje inspirált arra, hogy orvosnak tanuljak, Ő egy nagyon sikeres ortopéd sebész az országomban. Miután felvettek a Szegedi Tudományegyetemre, komolyabban kezdtem venni a tanulást, mert Szegeden kimondottan kemény az orvosi kar. Szeretek segíteni az embereknek. Miután befejeztem a tanulmányaimat Szegeden, terveim szerint egy időre szeretnék önkéntes munkát végezni az „Orvosok határok Nélkül” segélyszervezetnél. Szegedre pedig mindig második otthonomként gondolok.



Linka_KrisztinaLinka Krisztina - TTIK, földrajz

Hogy miért pont Szegedet választottam? Tudom, hogy a Szegedi Tudományegyetem elég jó hírű nemcsak országos, hanem nemzetközi szinten is. Emellett nagyon sok ismerősöm ezt az egyetemet választotta, és szerettem volna a közelükben maradni. Földrajzszakosként fontosak voltak számomra a város természeti kincsei: a Tisza és a határtalan Alföld. A szülővárosomban, Baján szintén van egy folyó, számomra nagyon fontos, hogy a város víz mellett legyen. A szakomon természettudományokat és társadalomtudományokat tanulok, mindkettőt szeretem, de majd a természettudományok irányába szeretnék specializálódni.



További hallgatói vélemények >>>