Ezekre a szakokra nem kötelező az emelt szintű érettségi: ez az utolsó ilyen év

Ez az utolsó olyan felvételi időszak, amelyben még vannak olyan szakok, ahová nem felvételi követelmény az emelt szintű érettségi. Melyek ezek? Mutatjuk.

Ahogyan azt már többször megírtuk, 2020-tól egy tárgyból kötelező lesz emelt szintű érettségit tennie minden felvételizőnek. Ez az év az utolsó olyan év, amelyben még vannak olyan szakok, ahová emelt szintű érettségi nélkül is be lehet kerülni.


A különböző képzések felvételi követelményeit ezen a listán nézhetitek meg. Ahol nem jelzik külön, hogy valamelyik tárgyból emelt szintű érettségit kell tenni, ott elegendő a középszintű érettségi a feltüntetett tantárgyakból.

Forrás: eduline.hu

esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Juhasz_AnnaJuhász Anna - MGK, mezőgazdasági mérnök

Számomra egyértelmű volt már a középiskolában, hogy az MGK-n biztosan szép jövő vár rám. Sok jót hallottam ismerősöktől, de most, hogy a hallgatója lehetek ennek a karnak, én is sok maradandó élményt továbbíthatok érettségizős barátaimnak. Az órákon tanultakat az otthoni családi gazdaságban bátran kamatoztathatom. Szuper külföldi lehetőségek, gyakorlatias oktatás, és nem utolsósorban a családias légkör, amit nagyon szeretek. Ez elsősorban abban nyilvánul meg, hogy kiváló a tanár-diák kapcsolat.




Kocsis_Bernadett_felveteliKocsis Bernadett - BTK, szociológia

Nagyon szeretem Szegedet, hallgatókkal teli, pezsgő egyetemi város. A képzéssel is elégedett vagyok, különösen azért, mert számos gyakorlati helyet biztosít az egyetem a hallgatóknak –nemcsak szociológia szakon. Szeretem, hogy olyan sokféle testnevelés kurzus közül lehet választani, így az is megtalálja a számára kedvező sportágat, aki a labdajátékokat szereti, de az is, aki inkább az extrém mozgásformákat kedveli.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *