kiemelt_sport

Sportolj az SZTE-n!

A Szegedi Tudományegyetemen számos sportolási lehetőség közül választhatsz. Minden alap- és osztatlan nappali tagozatos elsőéves hallgatónk 30 sportág, 300 mozgásforma közül ingyenesen vehet fel testnevelés kurzusokat.

A testnevelés kurzusok helyszíne a modern, jól felszerelt Hattyas-sori SZTE Sportközpont, ahol műfüves szabadtéri teniszpályák, streetball-, kosárlabda-, valamint kispályás focipályák állnak a hallgatók rendelkezésére. Ha nálunk tanulsz, vitorlázhatsz, sárkányhajózhatsz, úszhatsz, jógázhatsz. A választható sportok között szerepel még sok más mellett a floorball, a falmászás, az önvédelem-cselgáncs, a korcsolyázás és a pilates.

 

sport_szte


Hallgatóink számos helyet látogathatnak ingyenesen vagy kedvezményesen: az SZTE Teniszközpontot, az SZTE EHÖK SE fitnesztermét, a városi műjégpályát, a sportuszodát, az Anna Fürdőt, a Napfényfürdő Aquapolist. Kedvezményes belépőjegyeket válthatnak a Pick Szeged kézilabda meccseire, valamint a kajak-kenu és az evezős versenyekre.

 

Élsportolóink számára nyújt támogatást a „Jó tanuló, jó sportoló” pályázat. Sikeres együtteseink a Naturatex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat, a Szegedi Vízmű Nash&Taylor Szegedi Egyetem női vízilabdacsapat, az SZTE Vívóklub, az Universitas SC futball csapata. Kitűnő eredményekkel büszkélkedhet a Szegedi Tudományegyetem sárkányhajós csapata is, mely a II. Dunai Regattán első helyezést ért el.

 

Emellett járhatsz az órákra kerékpárral is – ez a közlekedési forma nemcsak gyors, de környezetbarát és jót tesz az egészségednek is!


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


kovacs-benceKovács Bence – TTIK: fizika

Az SZTE-t azért választottam, mert egy „nyugisabb” egyetemi várost kerestem. Az SZTE minden szempontból kiválóan szolgálja a hallgatók igényeit, legyen szó külföldi lehetőségekről, szabadidős vagy kulturális programokról. Nem bántam meg, hogy az SZTE-re jöttem, az egyetemi éveimet jobb helyen nem is tudnám elképzelni.




ondrik-imolaOndrik Imola – ÁJTK: nemzetközi tanulmányok

Szegeden az egyetemi élet hatalmas, számos területen kipróbálhatjuk magunkat: írhatunk az egyetemi újságba, beléphetünk az egyetemi színházba, kórusba, különböző sportklubokba. Megannyi program segíti a külföldi tapasztalatszerzést és jövőnk tervezését is, például az Erasmus-tájékoztató és az Állásbörze.



További hallgatói vélemények >>>