Kötelező az emelt szintű érettségi a 2018-as felvételin? Sok szakon igen

Hol nézhetitek meg, kötelező-e a kiválasztott alap- vagy osztatlan szakon az emelt szintű érettségi?


Kötelező-e emelt szintű érettségit tenni ahhoz, hogy bekerüljenek valamelyik egyetemre vagy főiskolára? A felvételinek egyelőre nem általános feltétele az emelt szintű érettségi, de több tucat alap- és osztatlan szakra valóban csak akkor lehet bekerülni, ha egy vagy két megadott tantárgyból emelt szintű érettségit tesztek.


De hol nézhetitek meg, a kiválasztott szakotokon előírás-e az emelt szintű érettségi? Ebben a dokumentumban az összes alap- és osztatlan szakot megtaláljátok képzési területenként, a képzések leírásánál látjátok, hogy milyen tantárgyból kell érettségit tenni, és kell-e emelt szinten vizsgázni.


Ahol azt a mondatot találjátok, hogy "az általános feltételek szerint", nézzétek meg az adott képzési terület bevezető részét, abban találjátok az érettségi követelményeket.


Emelt szintű érettségi
Forrás: Túry GergelyForrás: eduline.hu


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Juhasz_Zsolt_kiemeltJuhász Zsolt - GTK, gazdálkodási és menedzsment

Azért választottam Szegedet, mert hiába nagy egyetemvárosról van szó, mégis nagyon otthonosnak éreztem a hangulatát minden korábbi látogatásom során. Nagyon jó, hogy minden közel van a városban, és egy-egy jó buli után egyszerűen hazajuthatok. Nagyon jó a közösség is itt, mindenki nagyon barátságos.Balogh_RamonaBalogh Ramóna - TKK, magyar-, média-, mozgókép-, és kommunikációtanár

Ezzel a képzéssel a későbbiek során nagyobb esélyem van a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre, és szerintem a kommunikáció bármely munkaterületen kifizetődő. Azért ezt a szakot választottam, mert kisgyermekkorom óta szerelmese vagyok a magyar nyelvnek, a magyar irodalomnak, és ehhez a kommunikáció mint olyan, elválaszthatatlan dolog.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *