Így tölthetitek ki a 2019-es felvételi online jelentkezési lapját: lépésről lépésre

Idén felvételiztek egyetemre, főiskolára? Mutatjuk, hogyan kell jelentkeznetek az E-felvételi rendszerében - lépésről lépésre.


1. lépés: Regisztráció
Első lépésként regisztrálnotok kell a felvi.hu honlapján az emailcímetekkel (fontos: olyan fiókkal, amelyet rendszeresen néztek, mert erre érkezik majd a hiánypótlási felszólítás és a besorolási döntés is - postán semmit nem fogtok kapni). Erre az emailre kaptok aztán egy egyedi biztonsági kódot, amely szükséges az E-felvételi rendszerébe való belépéshez.
Ezzel aztán kaptok egy felvételi azonosítót (megjelenik majd a bal felső sarokban), ami pedig szintén végigkísér majd titeket az egész felvételi során. Ha igazán biztosra akartok menni, akár fel is jegyezhetitek magatoknak ezeket a számokat, főleg a biztonsági kódot érdemes, ha nem akartok mindig újra böngészni az emailek között.

2. lépés: Személyes adatok és testreszabás
Ezután meg kell adnotok személyes adataitokat, a lakcímeteket és értesítési címeteket, és itt kell megadnotok az eljárási díjról kiállított számlához szükséges adatokat is. Következő lépés pedig a testreszabás lesz - egyébként ezeket az ablakokat sorban tudjátok is nézni, hiszen maga az oldal is sorrendben vezet végig a felvételi jelentkezés során.
A testreszabás fül alatt az eddigi tanulmányaitokkal és az érettségivel kapcsolatos adatot kell megadnotok.

3. lépés: Választás, tanulmányok
Következő lépés pedig nem más, mint kiválasztani a szako(ka)t, ahová jelentkezni szeretnétek. Maximum öt (díjmentesen három!) helyet jelölhettek meg, de ugyanannak a képzésnek az állami és az önköltséges formája egy helynek minősül. A jelentkezési sorrenden a nyilakkal változtathattok: az e-felvételi véglegesítése után erre már csak egyszer lesz lehetőségetek. Figyeljetek a betűkódokra, nehogy véletlenül egy mesterképzést válasszatok ki az alapszak helyett, vagy egy esti képzést a nappali helyett.
Ezután a középiskolátok adatait kell megadnotok - az OM-azonosítót nem kell külön megkeresnetek, az intézményt egy listából választhatjátok ki. Meg kell adnotok a már befejezett vagy folyamatban lévő felsőfokú tanulmányaitokat is. Természetesen csak azokat, amelyek már megvannak a jelentkezésig. Például, ha tavasszal érettségiztek vagy éppen még nincs meg a nyelvvizsga-bizonyítványotok, ezekkel még várnotok kell a pótlásig, de jelentkeznetek és hitelesítenitek ezek nélkül szükséges.

A szeptemberben induló alap-, osztatlan mester- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre 2019. február 15-ig jelentkezhettek az E-felvételi felületen.

Forrás: eduline.hu

esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Iszak KrisztianIszak Krisztián – BTK, szociológia

Egyáltalán nem bántam meg, hogy a Szegedi Tudományegyetemre jelentkeztem, ugyanis a képzés itt sokkal gyakorlatiasabb, mint más egyetemeken. Minden tavasszal részt kell vennünk élesben egy kérdőíves kutatásban, ami a Szeged Studies nevet viseli. Így saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg a szakma szépségeit, és hogy mennyi és milyen munka áll egy komplett kutatás lebonyolításában, kivitelezésében. Úgy gondolom, ezáltal egy igazán gyakorlatias tudást kapunk meg.







Balogh_RamonaBalogh Ramóna - TKK, magyar-, média-, mozgókép-, és kommunikációtanár

Ezzel a képzéssel a későbbiek során nagyobb esélyem van a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre, és szerintem a kommunikáció bármely munkaterületen kifizetődő. Azért ezt a szakot választottam, mert kisgyermekkorom óta szerelmese vagyok a magyar nyelvnek, a magyar irodalomnak, és ehhez a kommunikáció mint olyan, elválaszthatatlan dolog.



További hallgatói vélemények >>>