Felvételizők, figyelem! Nem mindenki kap felszólítást a hiánypótlásról

Még tart a hiánypótlási időszak, de kik kapnak felszólítást az e-felvételiben és pontosan miről? Hová érkezik a hivatalos végzés, és hogyan lehet megnézni?


Ha a dokumentumok feldolgozásakor kiderül, hogy a jelentkezésben valamilyen hiányosság van, felszólítást kaptok a hiánypótlásáról a jelentkezéskor megadott e-mail címre. Az alábbi hiányok esetén érkezik felszólítás: oktatási azonosító, oklevél, érettségi bizonyítvány, középiskolai bizonyítvány, nyelvvizsga-bizonyítvány. Minden más, a jelentkezéshez, pontszámításhoz szükséges dokumentum benyújtásáról nektek kell – külön felszólítás nélkül – gondoskodnotok.


hiánypótlás


Hová érkezik a hivatalos felszólítás?

A hiánypótlási felszólítás formája – a jogszabályi előírások miatt – végzés, amelyet egy elektronikus aláírással és időbélyeggel ellátott pdf-ben kaptok meg, és amit az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában tudtok megnézni és letölteni. A felszólítás E-felvételibe való kikerüléséről értesítő e-mailt kaptok a megadott e-mail címre.


Az ügyfélkapus jelentkezők a hiánypótlási felszólítás pdf-jét az értesítési tárhelyükre is megkapják, amelyről az Ügyfélkapu is küld nekik értesítő levelet. (Elképzelhető, hogy az ügyfélkapus értesítés hamarabb megérkezik.)


Fontos, hogy megnézzétek

Fontos, hogy akár az E-felvételiben, akár az Ügyfélkapuban megnézzétek a hiánypótlási értesítést, és ha szükséges, annak megfelelően intézkedjetek (töltsétek fel a hiányzó dokumentumot stb.). Az értesítés kiküldésétől számított 5 napon belül ugyanis beáll az úgynevezett kézbesítési vélelem, vagyis akár megnéztétek E-felvételiben vagy az Ügyfélkapu értesítési tárhelyen, akár nem foglalkoztatok vele, az Oktatási Hivatal úgy veszi, hogy megkaptátok és elolvastátok.


Előfordulhat olyan eset is, amikor valaki felszólítást kap, ennek ellenére nincs teendője. Például aki jelentkezéskor megadott középiskolai év végi eredményeket, de dokumentumot nem csatolt, vagy csatolt középiskolai bizonyítványt, de nem az összes szükséges oldalt, felszólítást kap ennek pótlására. De ha időközben úgy döntött, hogy mégsem szeretne tanulmányi pontot számíttatni, vagy csak az oklevele alapján kéri a pontszámítást, akkor neki ez esetben nem kell ezeket pótolnia.


Aki időközben feltöltötte, beküldte azt a dokumentumot, adatot, amire vonatkozóan hiánypótlási felszólítást kap, nem kell újra megtennie, neki elegendő csak a feldolgozás eredményét figyelnie.


Forrás: eduline.hu


esza_felso

plakat

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondtákMarton_DorinaMárton Dorina - GTK, pénzügy-számvitel

Mindig is nagyon szerettem a matematikát és a történelmet, így orientálódtam a Gazdaságtudományi Kar felé. Ráadásul a nővérem is itt tanult és ő még jobban motivált ez irányba. A várost külön kiemelném diákbarát jellege miatt. Nagyon szeretem a szakomat, és tudom, hogy közgazdászdiplomával bárhol elhelyezkedhet az ember, akár külföldre is.
Csoke_Mark_felveteliCsőke Márk- BTK, történelem

Harmadévesként már tapasztalatból mondhatom, hogy igaz a hír az egyetem színvonalas oktatásáról. Örülök, hogy ezt személyesen is megtapasztalhatom a történelem szakon. Az egyetemválasztás során fontos szempont volt az is, hogy a Szegedi Tudományegyetem közel van a szülőfalumhoz, és az, hogy sok ismerősöm is ide jelentkezett. Nagyon szeretek itt tanulni, mert Szeged nagyon szép és élhető város.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *