Felvételi kisokos: kiknek kell fizetniük az érettségi vizsgáért?

Mikor és kinek kell fizetnie az érettségi vizsgáért?


Mindenkinek térítésmentes az érettségi vizsga a tanulói jogviszony ideje alatt az érettségi bizonyítvány megszerzéséig és az adott vizsgatárgyból az érettségi bizonyítvány megszerzése előtti, de mi a helyzet utána?


Fizetős érettségi
Forrás: pixabay.com


A sikertelen érettségi vizsga első javító- és pótló vizsgája is ingyenes. Térítésmentes továbbá a szakgimnáziumban egy szakmai érettségi és első alkalommal a javító- és pótlóvizsga.


Azonban minden más esetben a vizsgáért vizsgadíjat kell fizetni.


Mennyit kell fizetni?


Középszinten ez az összeg 2018-ban 21 000 forint, emelt szinten pedig ez az összeg 2018-ban 35 000 forint. A fizetési kötelezettségekről bővebben itt olvashattok. A középszintű vizsga díját a középiskolában kell befizetni, az emelt szintű vizsgajelentkezés esetén a vizsga díját minden esetben az Oktatási Hivatalnak kell befizetni.Forrás: eduline.hu


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


mendezMatheus Vasconcelos Goes Mendes – ÁOK: orvos

Brazíliából érkeztem, de nagyon otthonosan érzem magam Szegeden. Rengeteg hasznos tudásra tettem itt szert, amihez a jól felszerelt laborok és a modern könyvtári környezet is hozzájárult. A város nyüzsgő mégis biztonságos, jó az életminőség és minden segítséget megkapunk a beilleszkedéshez. Legyen szó tanulmányi ügyintézésről vagy szálláskeresésről.
Kocsik EdinaKocsik Edina – BTK – anglisztika

Szerintem Szeged sokkal barátságosabb város, mint Pest. Nagyon közvetlenek az emberek, és mindenhol ismerősökkel találkozok. Tetszik, hogy az egyetem elkötelezett a környezettudatosság iránt. Emellett az oktatás színvonala is kiemelkedő a hazai egyetemek viszonylatában is.
További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *