Magyar érettségi tételek 2017

Milyen tételcímekre, tematikára számíthatnak azok, akik emelt szinten vizsgáznak majd?


Magyar irodalom érettségi - 2017


Az Oktatási Hivatal oldalán közzétették az emelt szintű szóbeli magyarérettségi tételcímeit - ezeket itt találjátok.


Nyilvánosságra hozták a fővárosi és megyei kormányhivatalok által szervezett középszintű szóbeli magyarérettségi tételcímeit is, ezeket innen tölthetitek le.


Ahogy arról korábban beszámoltunk, a magyarérettségi követelményrendszere is változik 2017-ben.


A legfontosabb változás, hogy a középszintű írásbeli magyarérettségi 2017-től egy 90 perces és egy 150 perces részből áll majd. A vizsgázóknak először a szövegértési feladatsort kell megoldaniuk, majd egy helyett két szövegalkotási feladat következik.


Forrás: eduline.hu



esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták



Marton_DorinaMárton Dorina - GTK, pénzügy-számvitel

Mindig is nagyon szerettem a matematikát és a történelmet, így orientálódtam a Gazdaságtudományi Kar felé. Ráadásul a nővérem is itt tanult és ő még jobban motivált ez irányba. A várost külön kiemelném diákbarát jellege miatt. Nagyon szeretem a szakomat, és tudom, hogy közgazdászdiplomával bárhol elhelyezkedhet az ember, akár külföldre is.




Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.





További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *