Felvételi 2017: így változtathattok a szakok sorrendjén

Július 12-ig változtathatnak az idén egyetemre-főiskolára felvételizők a megadott szakok sorrendjén. Mutatjuk, hogyan tehetik meg ezt.


A jelentkezési sorrend módosítására egy alkalommal van lehetőségetek - július 12-ig az e-felvételi felületén, a "sorrendmódosítás" menüpontra kattintva változtathattok a megadott szakok sorrendjén.


Ha ebbe a menüpontba beléptek, látjátok azokat a képzéseket, amelyeket február 15-ig kiválasztottatok - mindegyik mellett találtok egy nyilat, ezzel sorolhatjátok előrébb vagy hátrébb az adott képzést. Ha ezzel megvagytok, a mentés gombra kattintva véglegesíthetitek az új jelentkezési sorrendet. Fontos: ha a mentést megnyomtátok, többször már nem módosíthattok a sorrenden, úgyhogy érdemes alaposan átgondolni, melyik szakot hova rendezitek.


Az e-felvételi felületén egyébként vissza is vonhatjátok a jelentkezési helyet vagy helyeket. A Felvi felhívja a figyelmet arra, hogy ezt a lépést is érdemes alaposan megfontolni, a visszavont jelentkezések ugyanis nem vehetők fel újra akkor sem, ha valaki mégis meggondolná magát.


Forrás: Eduline.hu

Link


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Horvath_TamaraHorváth Tamara - TTIK, biológia mesterszak

2007-ben kezdtem el az egyetemet, azért pont Szegeden, mert nagyon jó híre van, illetve nagyon dicsérik az oktatást. Jó a fiatal társasági élet. Csak pozitív tapasztalatam vannak, sok emberrel lehet megismerkedni, nagyon kellemes csalódás volt az azóta eltöltött pár év. Az oktatás és a kutatás is világszínvonalú a TTIK-n, olyan ismeretekkel vérteznek fel bennünket, melyek birtokában jó eséllyel indulunk a munkaerőpiacon.




Kocsis_Bernadett_felveteliKocsis Bernadett - BTK, szociológia

Nagyon szeretem Szegedet, hallgatókkal teli, pezsgő egyetemi város. A képzéssel is elégedett vagyok, különösen azért, mert számos gyakorlati helyet biztosít az egyetem a hallgatóknak –nemcsak szociológia szakon. Szeretem, hogy olyan sokféle testnevelés kurzus közül lehet választani, így az is megtalálja a számára kedvező sportágat, aki a labdajátékokat szereti, de az is, aki inkább az extrém mozgásformákat kedveli.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *