Felvételi 2017: így változtathattok a szakok sorrendjén

Július 12-ig változtathatnak az idén egyetemre-főiskolára felvételizők a megadott szakok sorrendjén. Mutatjuk, hogyan tehetik meg ezt.


A jelentkezési sorrend módosítására egy alkalommal van lehetőségetek - július 12-ig az e-felvételi felületén, a "sorrendmódosítás" menüpontra kattintva változtathattok a megadott szakok sorrendjén.


Ha ebbe a menüpontba beléptek, látjátok azokat a képzéseket, amelyeket február 15-ig kiválasztottatok - mindegyik mellett találtok egy nyilat, ezzel sorolhatjátok előrébb vagy hátrébb az adott képzést. Ha ezzel megvagytok, a mentés gombra kattintva véglegesíthetitek az új jelentkezési sorrendet. Fontos: ha a mentést megnyomtátok, többször már nem módosíthattok a sorrenden, úgyhogy érdemes alaposan átgondolni, melyik szakot hova rendezitek.


Az e-felvételi felületén egyébként vissza is vonhatjátok a jelentkezési helyet vagy helyeket. A Felvi felhívja a figyelmet arra, hogy ezt a lépést is érdemes alaposan megfontolni, a visszavont jelentkezések ugyanis nem vehetők fel újra akkor sem, ha valaki mégis meggondolná magát.


Forrás: Eduline.hu

Link


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Tikvicki_Dora_kicsiTikvicki Dóra – BTK, elméleti nyelvészet

Nagyon vonzott Szegednek az a kettőssége, hogy nyugodt és családias a város, viszont nagyon pörgős az itteni egyetemi élet. Ezért kezdtem a Szegedi Tudományegyetemen az alapszakomat, illetve a mesterképzést is azért itt végzem el, mert az oktatás nagyon magasszintű és kiemelkedő színvonalú. A tanárok támogatóak, odafigyelnek a diákokra, tanulmányaikra. Az egyetemen kívül és belül is nagyon jók a lehetőségek, akár már hallgatóként fel lehet fedezni a munka világát.


Szucs_ViktorSzűcs Viktor - ÁOK, általános orvos

Azért jöttem Szegedre, mert szeretem a kisvárosias, barátságos egyetemeket, Budapest pedig nem ilyen. Szeretnék az embereken segíteni, érdekel ez a tudományág, a kutatások is nagyon érdekesek. Kedvesek a felsőbb évesek, a kari élet nagyon sokszínű. Mindenki jöjjön az SZTE ÁOK-ra!



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *