József Attila szobra a Rektori Hivatalnál

Válaszd első helyen az SZTE-t - a sorrendmódosítás és a dokumentumok leadásának folyamata a felvételi során

Legkésőbb 2015. július 9-ig kell beküldeni a még hiányzó dokumentummásolatokat, illetve eddig lehet egy alkalommal módosítani a jelentkezési sorrenden.Élet a Szegedi Tudományegyetemen

A jelentkező a személyes adataiban bekövetkező változásról köteles az Oktatási Hivatalt értesíteni. Adatokat módosítani elektronikusan lehet az E-felvételi keretében. Amennyiben technikai akadálya van a módosító kérelmek elektronikus feladásának, abban az esetben a módosító kérelem postai úton is eljuttatható (Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190.), de a gyorsabb ügyintézés érdekében mindenképpen javasolt az E-felvételi felület használata.


Azon dokumentumok másolatait, amelyek a jelentkezés benyújtásakor nem álltak még a jelentkező rendelkezésére (pl. érettségi bizonyítvány, felsőfokú oklevél, nyelvvizsga-bizonyítvány stb.) legkésőbb 2015. július 9-ig kell benyújtani. Dokumentumpótlásról és beküldésről bővebben a felvi oldalán >>>


Mikor módosítsunk a sorrenden és mikor ne?


Egyetemi életA felvételi folyamat során jelentkezési sorrend jelentősége az, hogy a jelentkező preferencia-sorrendjét tükrözi. A sorrend kialakításakor fontos, hogy a felvételizó azt tartsa szem előtt, hogy az a szak felsőoktatási intézmény kerüljön az első helyre, ahová legjobban szeretne bekerülni, és olyan az utolsó helyre, ahová szintén szeretne bekerülni, de a megjelöltek lehetőségek közül azt szeretné legkevésbé.


A sorrendmódosításra legkésőbb 2015. július 9-ig van lehetőségük a jelentkezőknek.

A korábban megjelölt képzéseken csak egyszer módosíthatnak, így érdemes alaposan átgondolni, mielőtt bármin is változtatnának. A módosítás elektronikusan, az e-felvételiben történhet.


Érdemes élni az egyszeri sorrendmódosítással, ha:

  • megváltozott a jelentkező preferencia-sorrendje, vagyis a listában nem azok a képzések szerepelnek először, ahová leginkább be szeretne kerülni.

Nem érdemes módosítani, ha:

  • valamelyik képzésnél nem sikerült az alkalmassági vizsgája, mivel ebben az esetben az adott szakra automatikusan nem nyerhet felvételt.
  • valamelyik megjelölt szakra mégsem szeretne bekerülni és ezért a lista végére sorolná. (Ez esetben előnyösebb a jelentkezési hely visszavonását - kizárását – választani.)


Sorrendmódosításról bővebben a felvi.hu oldalán >>>


Forrás: felvi.hu


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


bulik-patrikBulik Patrik – MK: műszaki menedzser

A szakmai gyakorlattal és a duális képzés bevezetésével már egyetemistaként lehetőségünk nyílik valódi munkatapasztalat szerzésére. Nyelvtanulásra is kiválóan alkalmas az SZTE, hallgatóként megannyi ösztöndíjra pályázhatunk a világ számos országába. Az egyetemi élet szerves része persze a kikapcsolódás is, melyhez sportolási, kulturális lehetőségeket és kedvezményes belépőket biztosítanak.
Lukács PetraLukács Petra – BTK – néprajz

Szeged egyik pozitívuma, hogy nem túl nagy a város. Sok az egyetemista fiatal, és szinte mindenki tud segíteni a másiknak, ha szükséges. Éppen ezért itt elsőévesként sem tud elveszni az ember. Ezt segíti természetesen az is, hogy szinte minden egy helyen van. A legjobb szerintem, hogy a szórakozóhelyek, kávézókban eszmecserére is van lehetőség.
További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *