József Attila szobra a Rektori Hivatalnál

Válaszd első helyen az SZTE-t - a sorrendmódosítás és a dokumentumok leadásának folyamata a felvételi során

Legkésőbb 2015. július 9-ig kell beküldeni a még hiányzó dokumentummásolatokat, illetve eddig lehet egy alkalommal módosítani a jelentkezési sorrenden.Élet a Szegedi Tudományegyetemen

A jelentkező a személyes adataiban bekövetkező változásról köteles az Oktatási Hivatalt értesíteni. Adatokat módosítani elektronikusan lehet az E-felvételi keretében. Amennyiben technikai akadálya van a módosító kérelmek elektronikus feladásának, abban az esetben a módosító kérelem postai úton is eljuttatható (Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190.), de a gyorsabb ügyintézés érdekében mindenképpen javasolt az E-felvételi felület használata.


Azon dokumentumok másolatait, amelyek a jelentkezés benyújtásakor nem álltak még a jelentkező rendelkezésére (pl. érettségi bizonyítvány, felsőfokú oklevél, nyelvvizsga-bizonyítvány stb.) legkésőbb 2015. július 9-ig kell benyújtani. Dokumentumpótlásról és beküldésről bővebben a felvi oldalán >>>


Mikor módosítsunk a sorrenden és mikor ne?


Egyetemi életA felvételi folyamat során jelentkezési sorrend jelentősége az, hogy a jelentkező preferencia-sorrendjét tükrözi. A sorrend kialakításakor fontos, hogy a felvételizó azt tartsa szem előtt, hogy az a szak felsőoktatási intézmény kerüljön az első helyre, ahová legjobban szeretne bekerülni, és olyan az utolsó helyre, ahová szintén szeretne bekerülni, de a megjelöltek lehetőségek közül azt szeretné legkevésbé.


A sorrendmódosításra legkésőbb 2015. július 9-ig van lehetőségük a jelentkezőknek.

A korábban megjelölt képzéseken csak egyszer módosíthatnak, így érdemes alaposan átgondolni, mielőtt bármin is változtatnának. A módosítás elektronikusan, az e-felvételiben történhet.


Érdemes élni az egyszeri sorrendmódosítással, ha:

  • megváltozott a jelentkező preferencia-sorrendje, vagyis a listában nem azok a képzések szerepelnek először, ahová leginkább be szeretne kerülni.

Nem érdemes módosítani, ha:

  • valamelyik képzésnél nem sikerült az alkalmassági vizsgája, mivel ebben az esetben az adott szakra automatikusan nem nyerhet felvételt.
  • valamelyik megjelölt szakra mégsem szeretne bekerülni és ezért a lista végére sorolná. (Ez esetben előnyösebb a jelentkezési hely visszavonását - kizárását – választani.)


Sorrendmódosításról bővebben a felvi.hu oldalán >>>


Forrás: felvi.hu


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Gergely_GabriellaGergely Gabriella – BTK, kommunikáció- és médiatudomány

Számomra nagyon fontos volt az oktatás színvonala, így nem is volt kérdés, hogy a Szegedi Tudományegyetemet választom, mivel mindig helyet kap Magyarország legjobb oktatási intézményei között. Szeged, és az egyetem is számos kulturális programmal várja a diákokat, ami elengedhetetlen az itt tanulók számára. A kommunikáció- és médiatudomány szak is vonzó és kiemelkedő lehetőségeket nyújt az állami ösztöndíjas, illetve az önköltséges hallgatóknak. Ilyen például a BEFUTÓ, vagyis a fizetett gyakornoki program, illetve a Tandíjfelező, melyet már a középiskolában végzős tanulók is megpályázhatnak. Az sem utolsó a sorban, hogy Szeged pont megfelelő méretű város, minden lehetőség megtalálható, amire szükségünk van, és elég otthonos.Hegedus_AgnesHegedűs Ági - BTK, anglisztika

Azért választottam Szegedet, mert nagyon szeretem ezt a várost, jó érzés itt leni. A BTK-t azért ajánlom másoknak, mert nagyon rendesek és segítőkészek a tanárok, jó velük megismerkedni, s itt van mellette a gyönyörű TIK, ahol nyugodtan lehet tanulni. Sokat kell ugyan tanulni, főleg egy gimnázium után, de szívesen ajánlom a kart mindenkinek.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *