rektori_kiemelt_nagy

Már lehet jelentkezni a keresztféléves képzésekre!

A keresztféléves felvételivel kapcsolatban információk a www.u-szeged.hu/keresztfeleves oldalon olvashatóak. A 2016 februárjában induló önköltséges alapszakokra, osztatlan képzésekre és felsőoktatási szakképzésekre azok jelentkezhetnek, akik már rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, az állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzésekre pedig azok, akik már megszerezték a szükséges felsőfokú végzettséget.


A Szegedi Tudományetem öt kara - a BTK, az ETSZK, a GTK, az MK és a TTIK - hirdet keresztféléves képzéseket, amelyekre 2015. november 15-ig lehet jelentkezni.

 

A szegedi egyetem nappali illetve részidős képzéseket hirdet, az érdeklődők összesen 16 szak közül válogathatnak nappali alapképzésben és/vagy részidős képzésben. A meghirdetett szakok: kommunikáció- és médiatudomány, szalvisztika, vallástudomány (BTK); szociálpolitika (ETSZK); marketing, nemzetközi gazdaság és gazdálkodás (angol nyelven), pénzügy, vállalkozásfejlesztés (GTK); élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnöki, élelmiszermérnöki, műszaki menedzser, vidékfejlesztési agrármérnöki (MK); fizikus, gazdaságinformatikus, info-bionika mérnöki, környezetmérnöki, mérnökinformatikus, programtervező informatikus, vegyész (TTIK).

 

A 2016 februárjában induló önköltséges alapszakokra, osztatlan képzésekre és felsőoktatási szakképzésekre azok jelentkezhetnek, akik már rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, az állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzésekre pedig azok, akik már megszerezték a szükséges felsőfokú végzettséget. A jelentkezéseket kizárólag elektronikus úton adhatják be az érdeklődők a felvi.hu E-felvételi szolgáltatásain keresztül.

 

SZTE-info


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Kubik_SzintiaKubik Szintia – BTK, kommunikáció-és médiatudomány MA

Vajdaságiként fontos volt számomra, hogy az egyetem közel legyen az otthonomhoz, ezért választottam a Szegedi Tudományegyetemet, illetve azért is, mert nagyon sok pozitívumot hallottam róla korábban. Szegednek több előnye van: a mérete, a pezsgése és a kedvezményei. Tökéletes mert nagyváros, de mégis kisvárosias a légkör, ami igazán hangulatossá teszi. Rengeteg kulturális program közül tudnak választani a diákok, melyek gyakran párosulnak kedvezményekkel is. Nem bántam meg, hogy idejelentkeztem, mert számtalan lehetőséget biztosít az SZTE a diploma megszerzése után is.

Tikvicki_Dora_kicsiTikvicki Dóra – BTK, elméleti nyelvészet

Nagyon vonzott Szegednek az a kettőssége, hogy nyugodt és családias a város, viszont nagyon pörgős az itteni egyetemi élet. Ezért kezdtem a Szegedi Tudományegyetemen az alapszakomat, illetve a mesterképzést is azért itt végzem el, mert az oktatás nagyon magasszintű és kiemelkedő színvonalú. A tanárok támogatóak, odafigyelnek a diákokra, tanulmányaikra. Az egyetemen kívül és belül is nagyon jók a lehetőségek, akár már hallgatóként fel lehet fedezni a munka világát.

További hallgatói vélemények >>>