rektori_kiemelt_nagy

Már lehet jelentkezni a keresztféléves képzésekre!

A keresztféléves felvételivel kapcsolatban információk a www.u-szeged.hu/keresztfeleves oldalon olvashatóak. A 2016 februárjában induló önköltséges alapszakokra, osztatlan képzésekre és felsőoktatási szakképzésekre azok jelentkezhetnek, akik már rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, az állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzésekre pedig azok, akik már megszerezték a szükséges felsőfokú végzettséget.


A Szegedi Tudományetem öt kara - a BTK, az ETSZK, a GTK, az MK és a TTIK - hirdet keresztféléves képzéseket, amelyekre 2015. november 15-ig lehet jelentkezni.

 

A szegedi egyetem nappali illetve részidős képzéseket hirdet, az érdeklődők összesen 16 szak közül válogathatnak nappali alapképzésben és/vagy részidős képzésben. A meghirdetett szakok: kommunikáció- és médiatudomány, szalvisztika, vallástudomány (BTK); szociálpolitika (ETSZK); marketing, nemzetközi gazdaság és gazdálkodás (angol nyelven), pénzügy, vállalkozásfejlesztés (GTK); élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnöki, élelmiszermérnöki, műszaki menedzser, vidékfejlesztési agrármérnöki (MK); fizikus, gazdaságinformatikus, info-bionika mérnöki, környezetmérnöki, mérnökinformatikus, programtervező informatikus, vegyész (TTIK).

 

A 2016 februárjában induló önköltséges alapszakokra, osztatlan képzésekre és felsőoktatási szakképzésekre azok jelentkezhetnek, akik már rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, az állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzésekre pedig azok, akik már megszerezték a szükséges felsőfokú végzettséget. A jelentkezéseket kizárólag elektronikus úton adhatják be az érdeklődők a felvi.hu E-felvételi szolgáltatásain keresztül.

 

SZTE-info


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

 

Kocsis KadosaKocsis Kadosa – TTIK, programtervező informatikus

Amikor egyetemet választottam, fontos volt a város is és a szak hírneve is. Így jutottam Szegedre. Szerintem ideálisabb itt tanulni, mint más városban. A szakomat nagyon szeretem, sokkal gyakorlatiasabb, mint más egyetemeken, ez pedig hasznos lesz majd a munkám során. A tanárok igazán segítőkészek és közvetlenek. A szaktársaim is rendesek, úgy gondolom, tartós barátságokat sikerült kialakítani néhány emberrel.





Tolnai_SaraTolnai Sára - JGYPK, gyógypedagógia

A gyerekek mindig is meghatározták az életem. Édesanyám óvónő, mindig csodálattal figyeltem az ő munkáját, viszont nem akartam ugyanazt az utat bejárni. Úgy gondoltam, hogy olyan pályát szeretnék választani, amiben több kihívás van, ezért választottam a gyógypedagógiát. Tanultam Budapesten is, de nem lehet összehasonlítani a kettőt. Szerintem Szeged jóval diákközpontúbb. Véleményem szerint a Szegedi Tudományegyetem megkönnyíti diákjai életét a sokféle ösztöndíj-lehetőséggel, az ingyenes tömegközlekedéssel, és ráadásul a sikeres nyelvvizsgának az árát visszatéríti. Azt hiszem, az egyetemen eltöltött esztendők lesznek életem legszebb évei.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *