kerekpar2

2010-ben ismét kerékpáros-barát munkahely az SZTE TIK!

Nagy örömünkre szolgál, hogy az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ a 2010-es évre vonatkozóan is elnyerte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium által meghirdetett Kerékpárosbarát Munkahely címet.


kerekparA József Attila Tanulmányi és Információs Központ vezetősége az épület átadása óta nagy hangsúlyt fektet a környezettudatos magatartás megismertetésére mind a hallgatók, mind az egyetemi dolgozók körében. Az évek során az Intézmény számos olyan intézkedést vezetett be, mely többek között elősegítette hogy a Szegedi Tudományegyetem elnyerhette a Közép-Európa legzöldebb egyeteme címet.


A további „Zöld Úton” haladó fejlesztés újabb állomása a Kerékpáros-barát Munkahely cím megpályázása és elnyerése volt. Ezt az elismerő címet 2010-ben már második alkalommal nyerte el a Központ.


Az intézmény csatlakozott a Bringázz a munkába internetes programhoz, valamint jelentős szerepet vállalt a Bringázz az egyetemre hallgatói felhívás népszerűsítésében.


Az SZTE TIK kerékpáros stratégiája itt olvasható


 

Amit Központunk megtett a kerékpáros közlekedés népszerűsítése érdekében


 • Rövid távú várakozásra 140 db férőhely áll rendelkezésre, amely megfelel a KHEM B+R szabványkönyvében foglaltaknak. A férőhelyek az épület főbejárati homlokzata előtt (100 db) és a gazdasági bejáratnál (40 db) találhatók. Az előbbi elsősorban a látogatói igények kiszolgálását, az utóbbi a munkatársak igényeinek kiszolgálására célozzák. 
 • A teljes kerékpár tárolására szolgáló terület biztonsági kamerákkal megfigyelt. 
 • A női és férfi öltözőkben 2-2 tusoló fülkével rendelkezünk. Kulturált tusolási és átöltözési lehetőséget biztosítunk munkavállalóinknak. 
 • A női és férfi öltözőkben kifejezetten erre a célra 1-1 db zárható öltözőszekrényt helyeztünk el.
 •  Az öltözök hajszárítóval, törölközőtartóval, tusfürdővel is ellátottak.
 •  Az épület műszaki diszpécser szolgálata igénybe vehető a kisebb kerékpáros műszaki hibák orvoslásában.
 • Minden évben megrendezésre kerül a „Föld Napja” rendezvény, melynek alfejezete a kerékpáros közlekedés népszerűsítése is. A rendezvény alkalmával kerékpáros túrát szervezünk az Egyetemi Füvészkertbe, illetve 2009-ben első alkalommal megrendeztük az I. SZTE TIK Kerékpár Szépségversenyt.
 • Részt veszünk a „Bringázz a Munkába” és a „Bringázz az egyetemre” programban. Ezt a programot weboldalunkon, a Központban lévő információs táblákon, hírlevelek segítségével népszerűsítjük.
 • Az intézmény belső kommunikációjának az eszköze az elektronikus „Zöld hírlevél”, amely negyedéves gyakorisággal informál az intézményt érintő környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontú aktualitásokról, ezen belül a kerékpározás vonatkozásairól is.
 • Központunk rendelkezik Kerékpáros Stratégiával és Környezeti Filozófiával is.
 • A Kerékpárosbarát Munkahely cím egy évre szól, a meghosszabbítása érdekében évente kell jelentést küldeni a közlekedésfejlesztési tárca címére.

esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


sallai-doraSallai Dóra- GTK: pénzügy és számvitel

Semmi kétségem nem volt afelől, hogy az SZTE-re fogok jelentkezni, ugyanis ott tanuló ismerőseimtől csak pozitív véleményt hallottam. Érdekesnél érdekesebb kurzusok színesítik az egyetemi éveket, mindemellett magas színvonalú a sport és a nyelvoktatás is. Jó döntés az SZTE, mert országszerte elismert tudást ad a hallgatóknak, és itt olyan lehetőségekkel találkozhatunk, amik pozitívan hatnak mind a pályánk, mind az életünk során.


kartali_tunde_felveteliKartali Tünde - TTIK, biológia PhD

Újvidéken, szerb nyelven fejeztem be a mesterképzést. De mindig is szerettem volna az anyanyelvemen továbbtanulni, mikrobiológiával foglalkozni. Ezért jelentkeztem az SZTE Biológia Doktori Iskolájába. Szegedet mindig is szerettem. Régóta tisztában vagyok azzal is, hogy az itteni egyetem minőségi képzést biztosít, az SZTE Mikrobiológiai Tanszékéről csak jót hallottam. Ezért választottam a Szegedi Tudományegyetem doktori képzését.
További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *