Állásbörze 2008 ősz: Karrier Pizza, nyereményjátékok és állásajánlatok a TIK-ben

Az SZTE Karrier Iroda negyedjére szervezte meg a már hagyományossá vált őszi Állásbörzét. Az október 15-i rendezvényen 34 cég mutatkozott be, és több mint 1500-an látogattak el a József Attila Tanulmányi és Információs Központ átriumába és kiállítói terébe.
Munkakeresést segítő előadások, hasznos tudnivalók az önéletrajz elkészítéséhez, próbainterjúk, személyiség- és képességtesztek, regionális és országos állásajánlatok, gyakornoki ajánlatok, nyereményjáték - ezek mind szerepeltek az állásbörze programjai között. Nem meglepő módon az állásajánlatok között ebben az évben is túlsúlyban voltak azok, amelyek számítástechnikai, gazdasági, műszaki és pénzügyi szaktudást igényelnek - de aki kitartóan keresett, találhatott jogászok, sőt, bölcsészek számára is munkalehetőséget, vagy legalábbis tanácsokat, hogy merre kell keresgélnie. Egy biztos: ami mindenhol alapkövetelmény volt, az a nyelvtudás.
Idén újításnak számított a Karrier Pizza. A korábbi cégelőadások nem voltak elég hatékonyak, sem túl népszerűek, ennek a helyébe lépett ez az új szolgáltatás. Azok a cégek, amelyek személyesen akartak bemutatkozni, ezt megtehették a Karrier Pizza keretében. Ez egy kötetlen hangulatú beszélgetést jelent, ahol az érdeklődők a hasznos információk mellett üdítőt és pizzát is kapnak.
A szervezők idén meghosszabbították a nyitva tartást egészen hat óráig, hogy minél többen jöhessenek el. Az alsóbb évfolyamokról inkább a gyakornoki lehetőségek iránt érdeklődtek, az idősebbek pedig álmaik munkahelyét keresték. Aki a mostani állásbörzéről lemaradt, vagy nem találta meg amit keresett, annak sem kell elkeserednie, nem ez volt az utolsó lehetőség: márciusban jön a tavaszi börze.

esza_felso

Számold ki a pontjaid!Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Aryan_MardanpourAryan Mardanpour - ÁOK, orvos

A nevem Aryan Mardanpour és Perzsiából jöttem. Másodéves hallgató vagyok a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. Már közel három éve Magyarországon élek, 8 hónapot Budapesten töltöttem.

Gyerekként a Nagybátyám karrierje inspirált arra, hogy orvosnak tanuljak, Ő egy nagyon sikeres ortopéd sebész az országomban. Miután felvettek a Szegedi Tudományegyetemre, komolyabban kezdtem venni a tanulást, mert Szegeden kimondottan kemény az orvosi kar. Szeretek segíteni az embereknek. Miután befejeztem a tanulmányaimat Szegeden, terveim szerint egy időre szeretnék önkéntes munkát végezni az „Orvosok határok Nélkül” segélyszervezetnél. Szegedre pedig mindig második otthonomként gondolok.Nagy_EvelinNagy Evelin - GYTK, gyógyszerész

Idehaza Szegeden a legszínvonalasabb a gyógyszerészképzés, ezért is jöttem az SZTE-re az ország másik feléből. Jók a tapasztalataim, bár nagyon nehéz, sokat kell tanulni, de végig lehet csinálni. Gyógyszerészekből hiány van, így ha végzünk, garantált, hogy el tudunk a diplománkkal helyezkedni.További hallgatói vélemények >>>