Állásbörze 2008 ősz: Karrier Pizza, nyereményjátékok és állásajánlatok a TIK-ben

Az SZTE Karrier Iroda negyedjére szervezte meg a már hagyományossá vált őszi Állásbörzét. Az október 15-i rendezvényen 34 cég mutatkozott be, és több mint 1500-an látogattak el a József Attila Tanulmányi és Információs Központ átriumába és kiállítói terébe.
Munkakeresést segítő előadások, hasznos tudnivalók az önéletrajz elkészítéséhez, próbainterjúk, személyiség- és képességtesztek, regionális és országos állásajánlatok, gyakornoki ajánlatok, nyereményjáték - ezek mind szerepeltek az állásbörze programjai között. Nem meglepő módon az állásajánlatok között ebben az évben is túlsúlyban voltak azok, amelyek számítástechnikai, gazdasági, műszaki és pénzügyi szaktudást igényelnek - de aki kitartóan keresett, találhatott jogászok, sőt, bölcsészek számára is munkalehetőséget, vagy legalábbis tanácsokat, hogy merre kell keresgélnie. Egy biztos: ami mindenhol alapkövetelmény volt, az a nyelvtudás.
Idén újításnak számított a Karrier Pizza. A korábbi cégelőadások nem voltak elég hatékonyak, sem túl népszerűek, ennek a helyébe lépett ez az új szolgáltatás. Azok a cégek, amelyek személyesen akartak bemutatkozni, ezt megtehették a Karrier Pizza keretében. Ez egy kötetlen hangulatú beszélgetést jelent, ahol az érdeklődők a hasznos információk mellett üdítőt és pizzát is kapnak.
A szervezők idén meghosszabbították a nyitva tartást egészen hat óráig, hogy minél többen jöhessenek el. Az alsóbb évfolyamokról inkább a gyakornoki lehetőségek iránt érdeklődtek, az idősebbek pedig álmaik munkahelyét keresték. Aki a mostani állásbörzéről lemaradt, vagy nem találta meg amit keresett, annak sem kell elkeserednie, nem ez volt az utolsó lehetőség: márciusban jön a tavaszi börze.

esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Stricz_Walter_kicsiStricz Walter – ÁJTK, jogász

Hogy miért az SZTE? Egyrészt kézenfekvő választás volt dél-alföldi lakosként, másrészt nagyon jókat hallottam magáról az intézményről is. Úgy gondolom, hogy világszínvonalon is ez egy kiemelkedő egyetem, nagyon jó szakmai képzést nyújt a hallgatóknak. Véleményem szerint, aki a mi egyetemünket választja, az egy piacképes diplomát szerezhet, ezután pedig nagyon jó állásokra pályázhat. Kiemelném saját tapasztalataim alapján, hogy magas szakmai kvalitásokkal rendelkező tanári kar áll a hallgatók rendelkezésére, az oktatók többsége készséggel segít azoknak a diákoknak, akik érdeklődnek az adott téma, terület iránt.


Tóth EnikőTóth Enikő – ÁOK – orvos

Szeretem Szegedet, nagyon barátságosak az emberek. A TIK-ben jó tanulni, ugyanis a hatalmas babzsákok, a klíma és a jó internet miatt kényelmesen lehet itt eltölteni a hosszú órákat. Szerintem nagyon színvonalas a képzésünk is, és egy versenyképes diplomát fogunk kapni. Élvezzük, hogy gyakorlatias az oktatás.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *