Állásbörze 2008 ősz: Karrier Pizza, nyereményjátékok és állásajánlatok a TIK-ben

Az SZTE Karrier Iroda negyedjére szervezte meg a már hagyományossá vált őszi Állásbörzét. Az október 15-i rendezvényen 34 cég mutatkozott be, és több mint 1500-an látogattak el a József Attila Tanulmányi és Információs Központ átriumába és kiállítói terébe.
Munkakeresést segítő előadások, hasznos tudnivalók az önéletrajz elkészítéséhez, próbainterjúk, személyiség- és képességtesztek, regionális és országos állásajánlatok, gyakornoki ajánlatok, nyereményjáték - ezek mind szerepeltek az állásbörze programjai között. Nem meglepő módon az állásajánlatok között ebben az évben is túlsúlyban voltak azok, amelyek számítástechnikai, gazdasági, műszaki és pénzügyi szaktudást igényelnek - de aki kitartóan keresett, találhatott jogászok, sőt, bölcsészek számára is munkalehetőséget, vagy legalábbis tanácsokat, hogy merre kell keresgélnie. Egy biztos: ami mindenhol alapkövetelmény volt, az a nyelvtudás.
Idén újításnak számított a Karrier Pizza. A korábbi cégelőadások nem voltak elég hatékonyak, sem túl népszerűek, ennek a helyébe lépett ez az új szolgáltatás. Azok a cégek, amelyek személyesen akartak bemutatkozni, ezt megtehették a Karrier Pizza keretében. Ez egy kötetlen hangulatú beszélgetést jelent, ahol az érdeklődők a hasznos információk mellett üdítőt és pizzát is kapnak.
A szervezők idén meghosszabbították a nyitva tartást egészen hat óráig, hogy minél többen jöhessenek el. Az alsóbb évfolyamokról inkább a gyakornoki lehetőségek iránt érdeklődtek, az idősebbek pedig álmaik munkahelyét keresték. Aki a mostani állásbörzéről lemaradt, vagy nem találta meg amit keresett, annak sem kell elkeserednie, nem ez volt az utolsó lehetőség: márciusban jön a tavaszi börze.

esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Major NoemiMajor Noémi – TTIK, molekuláris bionikai mérnök

Azért jelentkeztem az SZTE-re mert az országban csak két egyetemen érhető el a molekuláris bionikai mérnök szak. Mivel Szeged egyetemi város, így ezért választottam inkább Szegedet. És milyen jól is tettem! A tanároknak nagyon jó hírük van, kedvesek, segítőkészek és fiatalok. A képzés rendkívül gyakorlatias, sokszor van laborgyakorlatunk, ami igazán hasznos lesz majd a jövőben. A sok gyakorlat miatt pedig teljesen más a képzés, érdekes és izgalmas.

Sipos Mark KristofSipos Márk Kristóf – ÁJTK, politológia

Mivel szegedi vagyok, nem volt kérdés, hogy ragaszkodom a városomhoz és a helyi egyetemhez. Azért a politológiát választottam, mert nagyon érdekel a politika. Emellett nem titkolt célom, hogy majd színésznek tanuljak, de ez előtt szeretném, hogy legyen egy biztos diploma a kezemben. A szakon nagyon kedvesek a tanárok, jó a kapcsolat velük, igazán családias a hangulat. A közösségi élet is élénk, igazán jó kedvezmények vannak külön az egyetemistáknak, így például ingyen lehet buliba menni, vagy olcsóbban lehet egy kávét inni.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *